TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Hosted by: Комора на психолози на Р.Македонија

Monday, Dec 9 at 10:00h - 15:00h

Already started

Тцц Гранд Плаза Хотел&Спа Центар

Метрополит Теодосиевски Гологанов, Skopje

GUESTS

42going
104interested

Details


Сумирање на резултатите: Денови на психологија. 
Поглед кон иднината
Покана за сите лиценцирани психолози за присуство на Третиот Собир на Психолози, организиран од Комора на психолози на Р.Македонија, на кој ќе бидат презентирани реализираните психолошки акции во рамки на #ДеновинаПсихологија2019 и ќе бидат доделени сертификати за учество и присуство. Воедно на Собирот психолозите ќе имаат можност да се запознаат со предизвиците во однос на реализација на психолошката дејност во рамки на интерактивна трибина. 
Ве очекуваме!
    ПРОГРАМА 

10.00 – 10.10 Отворање на Собирот на психолози (членовите на Организациониот одбор на Денови на  психологија)
10.15 – 10.30 Претставување на гостите на собирот
 - Бранка Тишма заменик претседател на Извршниот одбор на Здружението на психолози на Србија
- Снежана Милутиновиќ- директор на Центарот за применета психологија на  -Здружението на психолози на Србија
10.30 – 12.00 Извештај за ДП2019 и доделување на сертификати за учество 
12.00 -12.30 Кафе пауза
12.30 – 12.45 Доделување на благодарници на организациите кои ги подржаа активностите на Денови на психологија 
12.45 – 13.15 Доделување на благодарници за животно дело во областа на психологијата
13.15- 13. 30 кратка пауза
13.30-15.00 Отворена трибина Идни предизвици кои стојат пред нас како професионалци-психолози 
Запознавање со ситуацијата во соседна Србија. Кои предизвици и проблеми ги идентификуваме кај нас. Како би можеле да си помогнеме едни на други во справување со проблемите и развој и организирање на психолошката дејност.
15.00-15.10 Затворање на Собирот на психолози

#ТретСобирнаПсихолози #Коморанапсихолози #ДеновинаПсихологија2019