TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

GUESTS

164interested
76going
282invited

Details


Future of Matter [Steyoyoke Black, Non]
https://soundcloud.com/futureofmatter

Local Support:
Ana Malo
https://soundcloud.com/ana-malo
Baloski
https://soundcloud.com/baloski

Влез: 250МКД


Future of Matter доаѓаат од Солун, а нивната приказна започнува со пасијата за длабоките и емотивни електронски звуци, спојувајќи ги Haris Giachanos и Dimitris Mitilinaios на едно заедничко музичко патување. 

Селестијалните техно звуци со фокус на мелодијата во сетовите на Future of Matter е она што ве тера да преминете во друга музичка димензија. 

Заедно се од 2016та и до сега настапиле пред голем број артисти меѓу кои: Tale of Us, Âme, Mano Le Tough, Monoloc, Pisetzky, а оваа година за прв пат и на најпознатиот музички фестивал во Грција, Reworks Festival.

Како локална поддршка ќе настапат Ana Malo и Baloski. 

Истовремено и тврди и тешки и полни со енергија, со цел дијапазон на емоции во мелодијата и басовната линија овие двајца млади диџеи прецизно го разместуваат скроениот ритам на омилените продуценти. 

Инспирацијата ја влечат од дивергентните музички правци на undergroundот, се фокусираат на музичкиот дизајн, еволуирајќи во звукот кој истовремено го трасира патот на младата генерација.