TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Hosted by: Македонски народен театар

Thursday, March 26 at 20:00h - 21:30h

Already started

Македонски народен театар

11 Март бр.3, 1000 Skopje

GUESTS

22going
244interested

Details


„МОЈ ТЕРМИН“ 

По мотивите на Лорен Бафи и Висенте Виљануева               
Режисер: Синиша Евтимов
Адаптација: Синиша Евтимов и Благоја Бошковски

Улоги:
Филип - Јордан Симонов
Бела - Тања Кочовска
Ото - Оливер Митковски
Воскресија - Николина Кујача
Столе - Александар Микиќ
Лилјана - Сашка Димитровска
Силва - Александар Михајловски

Превод: Благоја Бошковски
Извршен продуцент: Виктор Рубен
Сценограф: Илина Ангеловска
Костимограф: Александар Ношпал
Дизајнер на маски: Горан Игњатовски
Инспициент: Никола Кимовски
Суфлер: Тања Ивановска

Светло - оператор: Горјан Темелкоски
Тон - мајстор: Александар Арсиќ
Фотограф: Кире Галевски
Графички дизајн на плакат и каталог: Димитар Димитров
Уредници на каталог: Мила Анѓелковиќ и Тони Димков
Вајар: Ангел Петровски
Реквизитер: Снежана Грнчаревска
Гардеробери: Валентина Чонкова, Скендер Бериша и Весна Ковачевска
Шминкери и фризери: Бранка Пљачковска и Моника Грковска
Декоратери: Васил Мешковски и Саво Ивановски

Билетите се пуштени во продажба онлајн преку www.mnt.mk и на билетарницата во МНТ.
*Цената на билетот за изведбите е 300,00 ден. 
Возрасна категорија (+18)

Повеќе информации на тел. +389.2.3230.304