TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Hosted by: Драмски Театар Скопје

Thursday, Nov 21 at 20:00h - 22:00h

Already started

Драмски Театар Скопје

ул. „Шекспирова“ бр. 15, 1000 Skopje

GUESTS

4going
54interested

Details


По мотив од „Крал Иби“ на  Алфред Жари

Адаптација на текст и режисер:  Васил Христов
Сценограф: Тодор Даевски и Васил Христов
Костимограф: Розе Трајчевска Ристовска
Дизајн на светло: Ѕвездан Миљковиќ
Изработка на видео материјал и фотограф: Душан Кардалевски
Дизајн на плакат: Денко Матевски

Игор Ангелов -Тато Иби
Биљана Драгиќевиќ Пројковска - Мама Иби
Зоран Љутков - Бордир
Сања Арсовска - Бугрелав
Филип Трајковиќ - Офелија
Софија Куновска - Кралицата
Предраг Павловски - Кралот
Јана Стојановска - Болеслав
Долорес Поповиќ - Ладислав
Катерина Шехтанска Лаковски - Вештерка I
Маја Вељковиќ Пановска - Вештерка II
Емилија Мицевска - Вештерка III
Тамара Ристовска - Народот
Игор Георгиев - Наратор

Инспициент: Жарко Намичев
Суфлер: Даница Илиева
Премиера: 30.12.2018 година