TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Thursday, Sept 15 at 12:00h - 13:00h

Already started

GUESTS

33interested
53going
297invited

Details


Општина Македонска Каменица и Културно-информативен центар „Романса“ организираат изведба на детската театарска претстава „Љубопитната принцеза“, на театар „Колозов“-Скопје. Претставата ќе се одигра во рамки на манифестацијата „Топол културен бран 2016“,  со финансиска поддршка на Министерството за култура на Република Македонија.
Детската театарска претстава „Љубопитната принцеза“ ќе биде изведена на 15 септември 2016 година, од 12.00 часот, во новата спортска сала во Македонска Каменица. 
Актерската екипа во претставата ја сочинуваат: 
Ванчо Петрушевски - царот
Владо Дојчиновски - принцот Љубен
Пируника Киселички - љубопитната принцеза
Дубравка Киселички - лошата самовила Лошка

Режијата е на Шенка Колозова.