TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Events in

Petar Grašo во Скопје // 13, 14 и 15 декември

Македонска Филхармонија

Friday, Dec 13 at 20:00h - 22:30h Hosted by:

Avalon Produkcija

728 going   2.4K interested

A1 Game Fest 2019

Cineplexx MK

Saturday, Dec 14 at 10:00h - Dec 15 at 20:00h Hosted by:

A1 Game Fest

596 going   1.5K interested

2Bona & Mili

Arena Boris Trajkovski

Thursday, Dec 12 at 21:00h - 00:00h Hosted by:

K1 Production

396 going   938 interested

Официјално отворање на Jungle Tribe Македонија

Public Room

Saturday, Dec 14 at 18:00h - 01:00h Hosted by:

Jungle Travel Makedonija - Neobicni Patuvanja

200 going   1K interested

Предновогодишна Забава За Медицинари, Фармацевти и Стоматолози

Станица 26

Wednesday, Dec 11 at 21:30h - 02:30h Hosted by:

Brand Events

216 going   747 interested

Трет Новогодишен Базар

Hotel Continental - Skopje

Saturday, Dec 14 at 11:00h - 18:00h Hosted by:

Creative Macedonia

180 going   909 interested

Не фрлај, рециклирај и донирај Предновогодишен базар

Вет Свет

Saturday, Dec 14 at 13:00h - Dec 15 at 15:30h Hosted by:

Вет Свет

159 going   989 interested

CS:GO at A1 Game Fest 2019

Cineplexx MK

Saturday, Dec 14 at 10:00h - Dec 15 at 21:00h Hosted by:

A1 Game Fest

250 going   473 interested

Зимска Баjка - концерт на Дино Имери

Македонска Филхармонија

Tuesday, Dec 10 at 20:00h - 21:00h Hosted by:

Баги Комуникации

138 going   800 interested

DOTA 2 at A1 Game Fest 2019

Cineplexx MK

Saturday, Dec 14 at 10:00h - Dec 15 at 20:00h Hosted by:

A1 Game Fest

201 going   460 interested

Кардиолошки симпозиум 2019

Medicinski Fakultet Skopje

Tuesday, Dec 10 at 14:00h - 16:30h Hosted by:

EMSA - Macedonia ReBorn

197 going   420 interested

Fortnite at A1 Game Fest 2019

Cineplexx MK

Saturday, Dec 14 at 10:00h - Dec 15 at 21:00h Hosted by:

A1 Game Fest

218 going   312 interested

15 години South Park

Club Marakana

Wednesday, Dec 11 at 21:00h - 01:00h Hosted by:

South Park the band

141 going   679 interested

Mimi Mercedez во Станица 26

41.990650 21.425375

Thursday, Dec 12 at 22:00h - 23:59h Hosted by:

41.990650 21.425375

210 going   241 interested

Од Сапиенс до Хомо деус

Public Room

Tuesday, Dec 10 at 18:00h - 20:00h Hosted by:

Издавачки центар ТРИ

137 going   470 interested

Meet the Future: 2020

Brainster

Thursday, Dec 12 at 17:30h - 21:30h Hosted by:

We Are Laika

134 going   356 interested

Гала балетски концерт - 70 години балет

Nacionalna opera i balet

Saturday, Dec 14 at 20:00h - 22:00h Hosted by:

Nacionalna opera i balet - National Opera & Ballet

92 going   463 interested

Cosplay at A1 Game Fest 2019

Cineplexx MK

Saturday, Dec 14 at 17:00h - 19:00h Hosted by:

A1 Game Fest

82 going   502 interested

Tekken 7 at A1 Game Fest 2019

Cineplexx MK

Saturday, Dec 14 at 11:00h - Dec 15 at 21:00h Hosted by:

A1 Game Fest

78 going   374 interested

Generation Unlimited - Младински Предизвик

Telekom MK

Friday, Dec 13 at 09:00h - Dec 15 at 18:30h Hosted by:

SmartUp - Social Innovation Lab

70 going   391 interested

„Дела на хартија“ - изложба на Стефан Младеновски

Thursday, Dec 12 at 20:00h - Dec 18 at 12:00h Hosted by:

Stefan Mladenovski

111 going   173 interested

Desonanz: Kintsugi

Младински Културен Центар

Wednesday, Dec 11 at 20:00h - 00:00h Hosted by:

Desonanz Festival

96 going   243 interested

Fifa20 at A1 Game Fest 2019

Cineplexx MK

Saturday, Dec 14 at 10:00h - 09:00h Hosted by:

A1 Game Fest

107 going   185 interested

Концерт на Minstrel's Gallery во клуб Маракана

Club Marakana

Tuesday, Dec 10 at 21:00h - 23:30h Hosted by:

Minstrel's Gallery

78 going   305 interested

Роденденска крводарителна акција.

Gradska Opsta Bolnica '8-mi Septemvri' - Skopje

Saturday, Dec 14 at 08:30h - 12:30h Hosted by:

KRVODARITEL

98 going   202 interested

Работилница - Родители и деца

Hotel PORTA Skopje / Хотел ПОРТА Скопје

Sunday, Dec 15 at 13:00h - 16:00h Hosted by:

Svetot na Kolores private kinder preschool

112 going   117 interested

ПОСЕБНА РЕВОЛУЦИЈА

Tuesday, Dec 10 at 13:00h Hosted by:

Margarita Magi Milosheska

92 going   209 interested

Предавање - Опрема и Безбедност

Public Room

Thursday, Dec 12 at 18:00h - 20:00h Hosted by:

I love hiking - group Macedonia

74 going   233 interested

Сонуваме.Менуваме. - Инклузивни концерти на 5+ Фамилија

Стопанска банка - На ваша страна

Saturday, Dec 14 at 14:00h - Dec 29 at 18:15h Hosted by:

Стопанска банка - На ваша страна

0 going   598 interested

Пчеларски ден - знаење и дружење 2020

70 ГОДИНИ Факултет за земјоделски науки и храна-Скопје

Sunday, Dec 15 at 08:30h - 14:00h Hosted by:

Македонско здружение за заштита на автохтоната македонска медоносна пчела

64 going   271 interested

7. годишна конференција: Безброј нијанси на книжевниот превод

Hotel PORTA Skopje / Хотел ПОРТА Скопје

Saturday, Dec 14 at 10:00h - 16:30h Hosted by:

Macedonian Translators Association

70 going   234 interested

Како Хокус го пронајде Покус

Младински Културен Центар

Saturday, Dec 14 at 11:00h - Dec 15 at 20:00h Hosted by:

Како Хокус го пронајде Покус

0 going   554 interested

Deep Learning - Theory and Practice

T.C. Soravia

Friday, Dec 13 at 18:00h - 21:00h Hosted by:

Symphony

72 going   173 interested

A Home Party

Epicentar

Saturday, Dec 14 at 23:59h - 05:00h Hosted by:

Скопски Грув

61 going   216 interested

Window Displays Week Festival

Pelister

Tuesday, Dec 10 at 18:30h - 20:30h Hosted by:

WDW Movement

76 going   138 interested

7 точки како да ги оствариме целите во Новата Година

TCC Grand Plaza

Thursday, Dec 12 at 19:00h - 21:00h Hosted by:

D-r Zarko Kostik

44 going   289 interested

ТвитерНагради 2019

Kino Milenium

Saturday, Dec 14 at 20:00h - 23:00h Hosted by:

Блокираме.мк

76 going   114 interested

Freedom Festival

Museum of the City of Skopje

Tuesday, Dec 10 at 17:30h - 23:00h Hosted by:

Civil MK

68 going   114 interested

Промоција на графичкиот роман - Во Италија сите се мажи

Public Room

Wednesday, Dec 11 at 19:30h - 21:00h Hosted by:

Стрип книжарница Бункер

50 going   203 interested

"5 години Фолклорен Ансамбл Седенка

Дом на АРМ

Sunday, Dec 15 at 18:00h - 20:00h Hosted by:

Фолклорен Ансамбл Седенка / Folk Ensemble Sedenka

70 going   96 interested

Право За Секој / Во Спомен на Мете

Nano Bar

Sunday, Dec 15 at 14:00h - 20:00h Hosted by:

Everything Is Right Not Privilege

61 going   128 interested

16 - та трка на 5 км - NIKE лига во трчање

Kej Na Vardar

Saturday, Dec 14 at 08:00h - 09:30h Hosted by:

Nike школа за трчање

69 going   66 interested

Промоција “Така мислев”

Петар Богојески - Petar Bogojeski

Sunday, Dec 15 at 17:00h Hosted by:

Петар Богојески - Petar Bogojeski

51 going   139 interested

Hearts • Charity Student Exhibition

MladiHub

Thursday, Dec 12 at 19:00h - 21:00h Hosted by:

Џолев и уметностите

59 going   92 interested

Изложба на Михаела Јовановска

Concept 37

Thursday, Dec 12 at 20:00h - 00:00h Hosted by:

Concept 37

49 going   111 interested

Десетте детски заповеди до родителите

Thursday, Dec 12 at 18:30h - 20:00h Hosted by:

Nade Molerovich

46 going   123 interested

Конференција и Берза за дојдовен туризам

DoubleTree by Hilton Skopje

Thursday, Dec 12 at 10:30h - Dec 13 at 17:00h Hosted by:

National Association for Incoming Tourism of Macedonia

51 going   94 interested

Hearthstone at A1 Game Fest 2019

Cineplexx MK

Saturday, Dec 14 at 10:00h - Dec 15 at 20:00h Hosted by:

A1 Game Fest

40 going   148 interested

Soundscape Series™ Ep.20

Club Mezzo

Friday, Dec 13 at 23:30h - 05:30h Hosted by:

Escalate

47 going   106 interested

Шепографија

Кинотека на Северна Македонија

Thursday, Dec 12 at 19:00h - 22:00h Hosted by:

Шепасти Ентузијасти - Pawsome Enthusiasts

38 going   146 interested

Apsolventska & NY 2020 - Rapsody Travel - WARM UP PARTY

Club Avenue

Thursday, Dec 12 at 22:30h - 04:00h Hosted by:

Rapsody Travel & Events Macedonia

54 going   64 interested

Меѓународна Конференција / Konferencë Ndërkombëtare / IC

DoubleTree by Hilton Skopje

Sunday, Dec 15 at 12:00h Hosted by:

Петар Богојески - Petar Bogojeski

42 going   117 interested

Fobi vo Kapan An - Petok 13

Kapan Han

Friday, Dec 13 at 23:00h - 05:00h Hosted by:

Македонски Психоделии

39 going   127 interested

Greatest Hits PMG SK techno city 1992-2019

Epicentar

Friday, Dec 13 at 23:30h - 05:00h Hosted by:

PMG Recordings

37 going   131 interested

Скопје: предновогодишна размена на книги и книжевни муабети

Saturday, Dec 14 at 19:00h - 22:00h Hosted by:

Nadin Ilieaux

34 going   142 interested

Debate: Engaging Men and Boys against Gender-based Violence

Public Room

Tuesday, Dec 10 at 12:00h - 15:00h Hosted by:

OSCE Mission to Skopje

31 going   155 interested

InnoTech Club

Public Room

Friday, Dec 13 at 00:00h - 14:30h Hosted by:

Inovativnost

38 going   117 interested

Тајните архиви на Скопје во Котур

КОТУР

Friday, Dec 13 at 20:00h - 22:00h Hosted by:

Vardar Film Skopje

34 going   112 interested

Мој термин

Македонски народен театар

Wednesday, Dec 11 at 20:00h - 21:30h Hosted by:

Македонски народен театар

17 going   187 interested

Интегративен развој на деца и адолесценти по BSS Метод

Public Room

Saturday, Dec 14 at 10:00h - 14:00h Hosted by:

Интегративен развој -по BSS Метод

0 going   266 interested

На пица со NEBIZ

Jazz Inn Skopje - Legend Pub

Wednesday, Dec 11 at 16:00h - 18:30h Hosted by:

NEBIZ Millennials

25 going   131 interested

Работилница: Не биди Егоист, биди Екоист!

СУГСГ „Орце Николов“ - Скопје

Saturday, Dec 14 at 12:00h - 15:00h Hosted by:

Youth Can - Младите Можат

35 going   77 interested

Новогодишен хуманитарен базар

Concept 37

Wednesday, Dec 11 at 19:00h - 21:00h Hosted by:

Lions Club Zograf

18 going   161 interested

ПроКредит Банка - Правилно управување со Вашите финансии

Ekonomski Fakultet - Skopje, Univerzitet "Sv. Kiril i Metodij"

Thursday, Dec 12 at 14:00h - 15:30h Hosted by:

AIESEC Macedonia

35 going   67 interested

Работилници: Редизајн на јавни површини во Скопје

Skopje Urban Living Lab

Saturday, Dec 14 at 10:00h - Dec 15 at 16:00h Hosted by:

Скопје Лаб - Центар за иновации на Град Скопје

24 going   121 interested

Обука за изработка и анализа на извештајот за парични текови

Институт Практикум

Tuesday, Dec 10 at 17:30h - 19:00h Hosted by:

Институт Практикум

16 going   159 interested

„Бесачи“

Македонски народен театар

Thursday, Dec 12 at 20:00h - 23:00h Hosted by:

Македонски народен театар

24 going   117 interested

Old School Techno & Wake Up at Kapan AN

Kapan Han

Saturday, Dec 14 at 23:00h - 05:00h Hosted by:

Old School Music

32 going   77 interested

Работилница на тема: Без трема до совршен јавен настап

Клуб на Оратори - FORUM ORATORES

Thursday, Dec 12 at 18:00h Hosted by:

Клуб на Оратори - FORUM ORATORES

31 going   75 interested

Форум на социјални претпријатија

Public Room

Thursday, Dec 12 at 10:00h - 14:00h Hosted by:

HERA

25 going   101 interested

EMSA Macedonia 19th Birthday Party

Mr.Jack

Thursday, Dec 12 at 21:00h Hosted by:

EMSA - Macedonia ReBorn

34 going   55 interested

Предновогодишна хуманитарна забава - Ротаракт Клуб Скопје

Club Vulkan

Friday, Dec 13 at 21:00h - 01:00h Hosted by:

Rotaract Club Skopje

36 going   43 interested

Автентично Женско Лидерство

Сенсум - тренинг и коучинг/SENSUM - training and coaching

Friday, Dec 13 at 16:30h - 20:30h Hosted by:

Сенсум - тренинг и коучинг/SENSUM - training and coaching

21 going   112 interested

SUPS Skopje 2019

AEGEE-Skopje

Friday, Dec 13 at 13:00h - Dec 16 at 16:00h Hosted by:

Summer University

21 going   108 interested

Уметникум 2.0

СУГС Гимназија ,,Раде Јовчевски-Корчагин"

Friday, Dec 13 at 20:00h - Dec 14 at 23:00h Hosted by:

Кариерен Центар-РЈК

28 going   63 interested

Попис и политики за население

Solun Hotel & Spa

Thursday, Dec 12 at 13:00h - Dec 13 at 14:00h Hosted by:

МАКЕДОНСКА ПЛАТФОРМА ПРОТИВ СИРОМАШТИЈА

26 going   69 interested

Промоција на „Архангел“ од Даниел Бибовски

Literatura.mk

Wednesday, Dec 11 at 19:00h - 21:00h Hosted by:

Literatura.mk

29 going   47 interested

Втора Меѓународна ИПА Средба на Збратимени Региони, Скопје 2019

Skopje

Friday, Dec 13 at 17:00h - Dec 15 at 12:00h Hosted by:

Ipa Skopje - Ипа Скопje

28 going   52 interested

Тестирање на интелигенција во Скопје

Менса Македонија

Saturday, Dec 14 at 11:00h - 11:30h Hosted by:

Менса Македонија

15 going   117 interested

Блерим Груби и неговата виола

Filharmonija

Wednesday, Dec 11 at 20:00h - 23:00h Hosted by:

Filharmonija

26 going   61 interested

IoT и граѓанската наука vs климатските промени

КОТУР

Tuesday, Dec 10 at 18:30h - 20:30h Hosted by:

Zelenata Arka

19 going   93 interested

Billy Merziotis with the original Gary Moore Band

Thursday, Dec 12 at 21:00h - 23:30h Hosted by:

Andonovski Igor

25 going   55 interested

Панел дискусија „Пристапност и достапност до контрацепција“

Park Hotel

Tuesday, Dec 10 at 12:00h - 14:30h Hosted by:

Секси Маало

21 going   73 interested

Skopje Ice Festival 2019

Skopje Ice Festival

Friday, Dec 13 at 18:00h - Dec 15 at 21:00h Hosted by:

Skopje Ice Festival

24 going   52 interested

Кафе и Кромид 004 -Докуникулци 2019 + музичка слекција Double G

КОТУР

Thursday, Dec 12 at 20:00h - 23:59h Hosted by:

КОТУР

23 going   48 interested

Претпремиера на Џуманџи:Следното ниво на 11.12.2019

Cineplexx MK

Wednesday, Dec 11 at 19:00h - 21:00h Hosted by:

Cineplexx MK

18 going   72 interested

Billy Merziotis & Gary Moore Band

Iridium 77

Thursday, Dec 12 at 21:00h - 03:00h Hosted by:

Iridium 77

24 going   42 interested

Не се клади на Енглези

Македонски народен театар

Saturday, Dec 14 at 20:00h - 21:30h Hosted by:

Македонски народен театар

15 going   86 interested

DMWC I Love December 2019 Vintage Party

Macedonia Welcome Centre

Wednesday, Dec 11 at 16:00h - 22:00h Hosted by:

Macedonia Welcome Centre

22 going   50 interested

Новогодишна работилница

Психолошко катче

Sunday, Dec 15 at 11:00h - 15:00h Hosted by:

Психолошко катче

14 going   90 interested

Happy 21st Birthday to us!

Marvelcoffeebar

Tuesday, Dec 10 at 20:00h - 23:00h Hosted by:

Скопско астрономско друштво / Skopje Astronomical Society

22 going   36 interested

Service Design Workshop

Symphony Solutions Skopje

Saturday, Dec 14 at 10:00h - Dec 15 at 18:00h Hosted by:

Symphony Academy

8 going   103 interested

Алиса и чудата - Претстава со сенки

Сенки и облаци / Shadows and Clouds

Thursday, Dec 12 at 18:30h - 19:10h Hosted by:

Сенки и облаци / Shadows and Clouds

10 going   92 interested

Отворен ден во центарот за здрав сон Dr.Goodnight!

Dr.Goodnight

Wednesday, Dec 11 at 10:00h - 16:00h Hosted by:

Dr.Goodnight

14 going   61 interested

PRF protocol according to Dr. Choukroun.

DoubleTree by Hilton Skopje

Friday, Dec 13 at 12:00h - 18:30h Hosted by:

Vesica

22 going   21 interested

Final Event Creathon

Europe House Skopje

Wednesday, Dec 11 at 11:00h - 12:30h Hosted by:

Creative Hub Macedonia

22 going   19 interested

Кец на десетка

Македонски народен театар

Tuesday, Dec 10 at 20:00h - 21:30h Hosted by:

Македонски народен театар

10 going   78 interested

Промоција на ЕАЗ (бр.16 и аудио списание) и Мултимедијална мапа

Институт за Етнологија и Антропологија

Friday, Dec 13 at 12:00h - 15:00h Hosted by:

Институт за етнологија и антропологија

18 going   38 interested

Работилница: What's in your wallet?

Канцеларија за Млади на Општина Центар

Tuesday, Dec 10 at 10:30h - 13:30h Hosted by:

Youth Can - Младите Можат

16 going   47 interested

Луди за љубов

Драмски Театар Скопје

Saturday, Dec 14 at 20:00h - 21:30h Hosted by:

Драмски Театар Скопје

7 going   90 interested