TIME.mk - Патувања https://time.mk/ TIME.mkhttps://time.mk/images/LOGO.pnghttps://time.mk/ mk Wed, 22 Sep 2021 15:04:32 +0000 600 Алпски рај во кој нема автомобили: Во швајцарското село кое има 300 сончеви денови и камионот за отпад „долетува“ на работа | Точка https://time.mk/c/607fdc18e6/alpski-raj-vo-koj-nema-avtomobili-vo-svajcarskoto-selo-koe-ima-300-soncevi-denovi-i-kamionot-za-otpad-doletuva-na-rabota.html Алпски рај во кој нема автомобили: Во швајцарското село кое има 300 сончеви денови и камионот за отпад „долетува“ на работа - Точка - 13:48 22/09 Wed, 22 Sep 2021 11:48:55 +0000 Точка - 13:48 22/09
Замислете да се релаксирате во прекрасно, необично место на швајцарските Алпи, во близина на глечерот Алеч, кој е под заштита на УНЕСКО, и одеднаш да го кренете погледот и да забележите летечки камион. Ова сепак не е едноставен камион.
Фактор: АЛПСКИ РАЈ ВО КОЈ НЕ СЕ ПРИМААТ АВТОМОБИЛИ: Во швајцарско село кое има 300 сончеви денови и камион за ѓубре доаѓа „летајќи“ (ВИДЕО)
]]>
Патувања
Австрија ги отвора скијачките терени само за вакцинирани, прележани или со негативен тест | Република https://time.mk/c/133f8e9463/avstrija-gi-otvora-skijackite-tereni-samo-za-vakcinirani-prelezani-ili-so-negativen-test.html Австрија ги отвора скијачките терени само за вакцинирани, прележани или со негативен тест - Република - 16:14 21/09 Tue, 21 Sep 2021 14:14:41 +0000 Република - 16:14 21/09
Австрија ќе ги отвори своите скијачки патеки во претстојната зимска сезона, но со одредени ограничувања за љубителите на зимските спортови. Операторите со жичари можат да примаат само луѓе кои можат да обезбедат докази дека се вакцинирани или ...
Lider: Австрија ги отвора скијачките терени само за вакцинирани, прележани или со негативен тест
]]>
Патувања
(ВИДЕО+ФОТО) ЖИВОТ НА РАБОТ – ХОТЕЛ САМО ЗА ОНИЕ СО ЧЕЛИЧНИ НЕРВИ: Буквално спиете на провалија, но само ако успеете да стасате дотаму! | Екран https://time.mk/r/NONE/379958934e/video-foto-zivot-na-rabot-hotel-samo-za-onie-so-celicni-nervi-bukvalno-spiete-na-provalija-no-samo-ako-uspeete-da-stasate-dotamu.html (ВИДЕО+ФОТО) ЖИВОТ НА РАБОТ – ХОТЕЛ САМО ЗА ОНИЕ СО ЧЕЛИЧНИ НЕРВИ: Буквално спиете на провалија, но само ако успеете да стасате дотаму! - Екран - 10:48 21/09 Tue, 21 Sep 2021 08:48:48 +0000 Екран - 10:48 21/09
Овој хотел не е за оние со слабо срце! Natura Vive Skylodge, сместена во предградието на регионот Куско, нуди неверојатен поглед на долината подолу. Може да стигнете до сместувањето само со качување, пешачење и зип-лајн, но дефинитивно вреди да се ...
]]>
Патувања