TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Женски магазин

Донација од 210 000 евра од ЕВН за медицинска опрема и приклучок на новата монтажна болница

Женски магазин - 02.04.2020

ЕВН Македонија донира 200 000 евра на Министерството за здравство за набавка на медицинска опрема и материјали за потребите на јавниот здравствен систем за справување со Ковид 19. Дополнително на оваа финансиска поддршка, ЕВН даде свој придонес и во ...

27 поврзани вести »

Балансирано до рамномерна исхрана. Како да се храниме здраво?

Женски магазин - 02.04.2020

Витамините и минералите се неопходни за нормално функционирање на организмот и за непречено одвивање на сите процеси. Нивното влијание врз развојот на организмот и воопшто здравјето, е огромно.

5 поврзани вести »

Научник ги откри лошите ефекти од глобалниот карантин поради КОВИД-19

Женски магазин - 02.04.2020

Научник ги откри лошите ефекти на глобалниот карантин порави КОВИД-19 Мерките што се преземаат во сите земји за борба против пандемијата имаат за цел да ја ублажат динамиката на раст на бројот на заразени лица, што претставува висок ризик Масовната ...

564 поврзани вести »

Интересни рекреации на уметнички слики: Getty images предизвик

Женски магазин - 02.04.2020

Getty images ги предизвикува луѓето во своите домови да ги рекреираат своите омилени уметнички дела, со предмети за домаќинството. Овој предизвик го прават луѓе низ целиот свет, доста оригинално и креативно.

Јавно обвинителство на Република Северна Македонија - ЗАДОЛЖИТЕЛНО УПАТСТВО

Женски магазин - 02.04.2020

Државното Јавно обвинителство денеска преку соопштение ги задолжува јавните обвинители на Вишите јавни обвинителства и јавните обвинители на Основните јавни обвинителства извршувањето на функцијата на Јавното обвинителство да ја организираат и ...

Тест за коронавирус кој може да даде резултати за 5 минути: Одобрен од ФДА-САД

Женски магазин - 02.04.2020

Aмериканска фармацевтска компанија Абот (Abbott) тврди дека има развиено комплет скрининг за тестирање на коронавирус кој открива дали некој е позитивен или негативен за вирусот во рок од 5-15 минути.

564 поврзани вести »

Вухан се враќа во живот: Рано е да се чувствуваме пријатно меѓу луѓе

Женски магазин - 02.04.2020

Во милионската кинеска метропола Вухан, каде што прво се појави коронавирусот, постапно се враќа вообичаениот живот. Минатата недела владата во Пекинг најави крај на ригорозните ограничувања на слободата на движење во Вухан.

8 поврзани вести »