TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Alexander @alextaurusmk
#reach: 0   ( 31819th )
#followers: 1184   ( 3859th )
@Vesna221091663 @PizdaViMater @9W1iKyul6JuDrYg Јас сум роден во Скопје. Ама на прва шанса се селам во некој од помалите градови. И тоа што помал.

Слободно метрополава ќе ја препуштам на постарите и поновите скУпјани.
0ReTweets2Favorites·Details
@PizdaViMater @Vesna221091663 @9W1iKyul6JuDrYg Ама Драчево, Горно Лисиче, Јурумлери, Петровец, Стајковци, Радишани... Тоа Скопје ли го рачунаш?

Јас сум пешки одење до плоштад 15-20 минути. Е тоа е Скопје. Ужасот Скопје попрецизно.
0ReTweets2Favorites·Details
@belichMacedonia Аааахахаха вие сте решени да не пресмеете.
0ReTweets2Favorites·Details
@Alexkalkandelen Тие во првите редови немаат срам. Како не им е срам на тие зад нив. Тие им се потрчковци, гласачи...
0ReTweets1Favorites·Details
@PizdaViMater @Vesna221091663 @9W1iKyul6JuDrYg Јас сум од Скопје, и затоа би си заминал во некој што помал град низ Македонијава.

Ти не ќе да си од Скопје. Најверојатно си во приградските населби 😜
0ReTweets1Favorites·Details
@Stoile1 @PizdaViMater @Vesna221091663 @9W1iKyul6JuDrYg Ако кркаш угорница и ти повеќе е. Ама штом има денови кога пешки се враќаш побрзо од кола тури му пепел. Време е за мењање на градот.
0ReTweets1Favorites·Details
@PizdaViMater @Vesna221091663 @9W1iKyul6JuDrYg Ова со Неготино е отприлика како на битолчанец да му кажеш признај дека си од Скопје. Или обратно...
0ReTweets1Favorites·Details
@VladimirJosifo1 @PizdaViMater @Vesna221091663 @9W1iKyul6JuDrYg ЗавршУЕЊЕ на глаголи со - мо??? Тоа е сепак тетовски. Првпат слушам за ова.
0ReTweets1Favorites·Details
@PizdaViMater @Vesna221091663 @9W1iKyul6JuDrYg И Кавадарци е мало
0ReTweets1Favorites·Details
@VladimirJosifo1 @PizdaViMater @Vesna221091663 @9W1iKyul6JuDrYg Ќе идеме, ќе путуеме, ќе се испрашуеме... Јас вака го знам скопскиот и така и сум го слушал

А е употребен и на првите југословенски динари од 1944, кога не бил уште стандардизиран јазиков, па на различни апоени бил употребен различен македонски дијалект

Фалсификуењето се казнуе
0ReTweets1Favorites·Details
@VladimirJosifo1 @PizdaViMater @Vesna221091663 @9W1iKyul6JuDrYg Не можеш на база на зборењето на еден човек да вадиш заклучок. Во 90те он зборел старо скопски, а луѓе постари и од него не употребувале мо за завршеток на глаголи.

Арно вика кума лискава, да не имал човекот тетовско фамилијарно потекло?
0ReTweets1Favorites·Details
@aerodrom1312 @realTotoMK За каурот што набавува од нив малку е. И да го ебат треба кога му ја носат фактурата.
0ReTweets1Favorites·Details
@Vesna221091663 @PizdaViMater @9W1iKyul6JuDrYg Таман сакав да прашам каде во Бермудскиот триаголник....

Кавадарци, Неготино, Демир Капија...

Кога ооооп Росоман.

Или па мислиш Кама сутрава е од Прилеп а лаже дека е од Скопје па на граница на кафе 😆
0ReTweets0Favorites·Details
@PizdaViMater @Vesna221091663 @9W1iKyul6JuDrYg Па многу викаат во Скопје живеат, и не им е хаос градот... А они од Зелениково, Петровец...
0ReTweets0Favorites·Details
@PizdaViMater @Vesna221091663 @9W1iKyul6JuDrYg Па затоа ме зачуди. Вика ќе те чека на кафе ама кај Росоман.

За да влезеш во Тиквешијата од кај Росоман треба да идеш од Прилеп а не од Скопје.
0ReTweets0Favorites·Details
@Vesna221091663 @PizdaViMater @9W1iKyul6JuDrYg Кавадарци мммм милина. Ама дурии и помало. Демир Капија е супер.

Едно лојзЕнце фино. Ци свариш ракиичка и ци онадујш.

Не се брзаш, нема гужва, нема стрес, паркирај кај сакаш, никој не се замара... Џоа ваквоа.
0ReTweets0Favorites·Details
@PizdaViMater @Vesna221091663 @9W1iKyul6JuDrYg Па ти си слушнала за битолчанец што кажува дека е од Скопје, или скопјанец дека е од Битола?
0ReTweets0Favorites·Details
@VladimirJosifo1 @PizdaViMater @Vesna221091663 @9W1iKyul6JuDrYg И во Скопје уште така се вика. Ама ова со мо... Ќе излезе дека скопскиот и тетовскиот дијалект се исти.
0ReTweets0Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии
1една _ Македонка ☀️vesna22109166316
2Sara Kuma Liska,sex instructor-first lesson freepizdavimater16
3Својот Јас #Бојкотирам9w1ikyul6judryg16
4KoToTamoPevavladimirjosifo14
5Alexalexkalkandelen1
6Мино Војводаstoile11
7Brane Petrushevskibelichmacedonia1
8Гоце Чекоров-Лансaerodrom13121