TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

АЛХЕМИЧАР☦ 🧪⚗ @alhemicharot1
#reach: 38542   ( 171st )
#followers: 6254   ( 473rd )
АЈДЕ ДА ВИДИМЕ КОЈ КОГО ИЗМИСЛИЛ! Француски Барон пишува за македонци во 1785 година: Вработив 1500 македонци на градилиштето, пееја песни за Александар македонски додека работеа https://t.co/a5OzUMn7f3
31ReTweets107Favorites·Details
Хрвативе се у право. https://t.co/fpC8gr5tcg
24ReTweets112Favorites·Details
Во 1948ма во затворот во Лерин, Лазо Ангеловски го терале да потпише и да се откаже од Македонија и македонското. Му викале ако не потпише ќе умре. Не потпишал и почнале да го мачат. Страшно мачење. Во текот на мачењето им кажал да продолжат слободно, им рекол: Продолжете, 1/1
19ReTweets118Favorites·Details
Фонд за иновации
имам идеа! https://t.co/4vSxId2xN5
20ReTweets106Favorites·Details
АЈДЕ ДА ВИДИМЕ КОЈ КОГО ИЗМИСЛИЛ! МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК СПОМНАТ ВО КНИГА НА ИТАЛИЈАНСКИ ХУМАНИСТ ОД 1539 https://t.co/DoRMObyLEp
17ReTweets58Favorites·Details
АЈДЕ ДА ВИДИМЕ КОЈ КОГО ИЗМИЛИЛ! АМЕРИКАНСКИ СУД ПРЕВЕДУВАЛ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК УШТЕ ВО 1915! ПРОТЕЧЕ ДОКУМЕНТ ВО ВЕСНИК ВО САД ЗА ТЕПАЧКА МЕЃУ БУГАРИН И МАКЕДОНЕЦ https://t.co/gMrC9udgmf
18ReTweets51Favorites·Details
Лекциј акој никој нема да ви јакаже https://t.co/XduCJjSLLl
9ReTweets86Favorites·Details
Инсталирајте што поскоро https://t.co/yke1Cr9sAk
17ReTweets47Favorites·Details
Boli, ama vistina e. https://t.co/cPphfFoGH8
15ReTweets50Favorites·Details
ДИМИТАР ПОП ЕВТИМОВ: „МАКЕДОНИЈА ИМ ПРИПАЃА САМО НА МАКЕДОНЦИТЕ. МАКЕДОНИЈА ТРЕБА ДА БИДЕ СЛОБОДНА, ОБЕДИНЕТА, ЦЕЛА, НЕДЕЛИВА И СО СВОЈА САМОУПРАВА И ВЛАСТ ДА МУ ПРИПАЃА САМО НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД”, 1933 г. https://t.co/VeXlc3mHNf
14ReTweets53Favorites·Details
зашто нашаѕа историја Млчи а пишуваат портали?
АЈДЕ ДА ВИДИМЕ КОЈ КОГО ИЗМИЛИЛ! Унгарски Писател уште во 1733 пишувал за 22 македонци кои пееле за победите на Александар https://t.co/IRZE01yCzL
14ReTweets52Favorites·Details
Аирлија работа

Пиво и ракија на мајстор НИКАКО: https://t.co/434GWzCGy0
9ReTweets67Favorites·Details
МАКЕДОНИЈА Е ПРАТАТКОВИНА НА СИТЕ СЛОВЕНСКИ НАРОДИ, ХОМЕР ГОВОРЕЛ ИСТ ЈАЗИК СО АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ https://t.co/vfUc9AtAhq
14ReTweets46Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии
1ArmakedonKataarmakedonkata22
2Velesil Ssiljanstrkott12
3Shaban Ravenightblackravenm10
4TОДОР 🇲🇰☦️🇷🇺macedonon10
5Дете Лошоdeteloso10
6Radoslav P. Galićlosobebe10
7Scarlett O'Harascarlett_o_59
8The Scientistthescientist_08
9☜☆☞ Чиз™ ☜☆☞c4i7z7
10ehemija.mkehemijamk7