TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Andrej @andrejold
#reach: 4450   ( 1792nd )
#followers: 247   ( 13691st )
Д-р Злате Мехмедовиќ: Делта сојот кај децата може да предизвика компликации на мозокот

Важно вакцините се штетни ....
5ReTweets16Favorites·Details
@karambabaramba @jp_wanderer @BBozh Ви препорачувам да ги прочитате запсиниците од испитувањето на Спиро Китинчев април 1945 и Димитар Ѓузелов јануари 1945 за нивната дејност и многу работи ке ви станат појасни ...
Нема да нагаѓате ....
3ReTweets2Favorites·Details
@siddFT @barcacentre @tjuanmarti He made three chances for Cadiz tonight ...
He is probably a hero but their ...

This child is a mistake in football ....
1ReTweets19Favorites·Details
Стварно бе на толку луѓе претците им биле партизани ...

Па фашистите биле многу храбри јеботе ...
2ReTweets11Favorites·Details
@jp_wanderer Ако приметуваш границите се отприлика оние кои ке ја делеа МК со размена на територии...
МПО преку Љубчо си го гураше ова и 50г подоцна ...
2ReTweets2Favorites·Details
@mindplumber Охрид, бугарската болка бил спорен ...
И ако ги читаш преговорите ке видиш дека се договарало и за 10 м растојание ....
1ReTweets4Favorites·Details
Дали како држава сме спремни да го задржиме фашистичкиот окупатор во учебници и споменици ....

По она што го читам на ТЛ, да ....

Тоа значи нови 30 год. чекање додека некои договор не се постигне со Бугарија ...

Која е цената тогаш вие ке дознаете ... Јас немам толку време ...
2ReTweets7Favorites·Details
За следните парламентарни избори, нашиот влез од зградат реши да оди со самостојна листа ....

Во неа ке бидат 8 пензионери и 7 пензионерки ....

Ке побараме поддршка од Сојузот на пензионери ...
1ReTweets3Favorites·Details
@CandoGolemiot До Техеранската конференција ...
Од тогаш почнува поддршката на великите сили и со доаѓање на Темпо расте и бројот на партизани ....
1ReTweets3Favorites·Details
@jp_wanderer @All_Illusions @karambabaramba @BBozh Југославија била расцепкана ... Во сите делови како и во овој имало владеење од колаборатори ...
Земи ја србија ... Нацистичката влада на Недиќ е на власт 1941-44 а владеачка партија се Љотичевци ..
Хрватска фашистичка НДХ, Словенија приказна за себе, поделена од три држави ....
1ReTweets3Favorites·Details
@Zaneta30 Не му држи теоријата ... Одлуката кој ке ја администрира Македонија била на Хитлер .. На 1 март било Југославија
...
После паѓањето на владата е префрлено на Бугарија ...
Окупацијата е од Германците, администрација бугарите...

Се допаѓа некому или не ...
1ReTweets3Favorites·Details
@mindplumber @All_Illusions Најголем страв бил од Македонците, не од бугарите и германците ...
Моите како дете ми имаат раскажувано за Мане Мачков ... Бил звер и страв и трепет во Скопје ...
1ReTweets3Favorites·Details
@mindplumber @All_Illusions Стравот можеби, инаку човекот бил звер ... Многу често му умирале луѓе на испитување... Многу скоевци кој не сакале да ги предадат останатите отишле на оној свет благодарејки на овој звер ...
Мајка ми го викаше бугарин, затоа што правото име му е Емануел ...
1ReTweets3Favorites·Details
Стварно ли вака ке се борат за повеќе капитал кај работниците .... ???

Од каде ке го земаат, од приватниците а тие ке трошат државни пари ...

Ах бре твитерџии глупави .... https://t.co/mtFSP7TkRi
1ReTweets8Favorites·Details
Јас не се занимавам со никаков бизнис. Јас сум човек интелектуалец со интегритет,

Шта речи а не заплакати ...??
1ReTweets8Favorites·Details
@mindplumber Во право е....
Ние на историјата гледаме со VR наочари...
Еден да гракне сите гракаат, без да знаат што гракаат...
Уште живееме во 1949....
1ReTweets2Favorites·Details
@mindplumber @nesosk Јас сум бот, никого не примам ...
1ReTweets2Favorites·Details
@karambabaramba @jp_wanderer @All_Illusions @BBozh Од каде тоа дека масовно биле комунисти ....
Македонската комунистичка партија до доаѓањето на Темпо во 1943 било ракводоено од Бојан Булгаранов, бугарски комунист испратен од бугарската партија ....
Со доаѓањето на Темпо се менуваат работите ...
1ReTweets2Favorites·Details
@karambabaramba @jp_wanderer @All_Illusions @BBozh За КПЈ никогаш ... Уште не дрезенската конференција е поставено прашањето на Македонците и Македонија ....
Дури и на крфската конференција е поставено истот прашање од хрватите ....
1ReTweets2Favorites·Details
@karambabaramba @All_Illusions @jp_wanderer @BBozh Каде виде нешто од бугарската историја
Светската историја го тврди сето ова не бугарската ...
Бугарија влегла во тројниот пакт на 1 март 1941 а во Македонија 6 април 1941 ... Немале време да станат фашисти, но се приклучиле исто како и во првата светска војна поради Македонија
1ReTweets2Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии
1Jovan Petrovjp_wanderer67
2660bbozh43
3Карамба Барамбаkarambabaramba42
4All Illusionsall_illusions42
5Тетин Phalluslesenpeperut29
6𝐦𝐢𝐧𝐝𝐩𝐥𝐮𝐦𝐛𝐞𝐫 🙭mindplumber29
7Корто Малтезе од 🇲🇰ngc675223
8Darko Arsovskidarsovec20
9Punchable Пичлеме and 24 otherspenggemaar19
10Cosmopolitanalikiaj18