TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Shoku Boro @borokitanoski
#reach: 78063   ( 201st )
#followers: 2511   ( 1615th )
Сакате да се кладиме дека пак ќе бидете изненадени како ЕУ ќе гледа на вашето воведување на етнички графи во личните карти?
Европските тенденции во личните документи се комплетно спротивни од ова.
Остана некој доволно присебен да уклучи мозок?
14ReTweets103Favorites·Details
Чак и Вашингтон пост од преку океан укапирале што е важно. 🙂 Имале и време. 🙂 https://t.co/yPaa7kBqAY
15ReTweets67Favorites·Details
Тие што биле против етничкото декларирање во лични карти биле против македонскиот идентитет. И ова во хор го верглаат сите, и власт и опозиција.
Како ли ја сложивте, мајке му...

Драги децо, токму вака Сител, Анал5 и компанија работеа на времето. Скроз исто.
15ReTweets63Favorites·Details
Дури и луѓе за кои лично знам колку многу се пазат испаѓаат позитивни. Може било мало невнимание, ама поверојатно е дека е заради британскиот сој. Пазете се луѓе, никој друг не нѐ пази секако.
12ReTweets68Favorites·Details
@amon_mra Еве ме. Зошто мислам дека е многу лошо. Претпоставувам дека доаѓа како комбинација на негуваното толкување кое ги меша националност (nationality) и етничка припадност со години заради ситни поени и веројатно и обична нетрпеливост. Ги следев и за време на преспа и знам која 1/н
14ReTweets53Favorites·Details
Па ни во најлошите времиња на распадот на Југославија со војни и поделби и колења заради вера и нација, на никој не му падна на памет да бара етничко декларирање во лична карта. Ебате муфљозите безидејни.
9ReTweets57Favorites·Details
Се бориме против дискриминација така што еден од најголемите извори за дискриминација ќе го запишеме во лична карта која ќе ја имаат на увид многу често секакви службеници и шалтери и разноразни бази на податоци.
12ReTweets46Favorites·Details
@amon_mra Тоа е како да ме тераат да ја запишам сексуалната определба. Оти е токму тоа - определба. Да ти кажам уште неколку примери: Имам пријателка која доаѓа пд мак-алб брак и ги носи и двата идентитети. Сега не само што ја принудуваме да бира, туку ја тераме тоа да биде јавно. 5/н
8ReTweets54Favorites·Details
Ако ова го пројдат, а се загнале сите натаму, граѓанскиот концепт се брка од државата. Си го земаат етничкиот. Граѓанскиот се враќа назад во граѓанскиот сектор, да го реобмислуваме таму и наново да го враќаме. Ова ќе биде регрес од тој калибар.
13ReTweets39Favorites·Details
Се собрале Велешките робовласници: „Под Хитно да се укине задолжителното средно! Нема ти што да учиш, ти ќе бидеш обичен работник, што ќе е диплома од средно, да ја мавташ?!”

Дивјакот е во видеото подолу. Имал фирма во Велес.

https://t.co/tF8NUr8pf4
12ReTweets38Favorites·Details
@amon_mra е формулата и зошто. Ама ова не е добро и не е резултат на Преспа. Во моето поле на работа се познати два примери кога етничката припадност била дел од личните документи. Печатот за Евреите во нац. Германија и етничкото означување во лични карти (!) во Руанда. 2/н
7ReTweets50Favorites·Details
Да беше обратно, ние да имавме нешто вакцини, а некој од соседите да немаше, (небитно кој) и владата да одлучеше да им помогне со одредена количина. Во кои ќе беше, во оние што ќе ја поздравеа солидарноста или во оние кои ќе критикуваа оти лудаците даваат кога немаме ни за нас?
10ReTweets38Favorites·Details
Слушај паталци - Ромите денеска искажаа позиции против етничката графа во лични карти кои се валидни, блиски до многумина од нас тука кои ги зборевме и на крај, ставови кои се - политички нерепрезентирани.
6ReTweets42Favorites·Details
@amon_mra дискриминација. Ако се согласуваме дека етничката е една од високо застапените,ова само го зголемува опсегот по кој некои луѓе ќе бидат полесно дискриминирани. Л.к. е документ кој често ни го бараат на разни шалтери и служби и сега тие ќе ја имаат и мојата лична етничка определба
5ReTweets40Favorites·Details
Етничките графи во л.к. ќе направат консолидација на етничките стада. Драматично ќе ги зголемат основите за дискриминација.
Строење: наш си или не си наш?! Граничните етнички идентитети и оние флуидните ќе бидат под силна пресија да одат кај најголемите или да трпат од сите.
10ReTweets22Favorites·Details
Синџири на раце и право во Шутка, кога се врати од „самоизолација”. Само тоа ќе беше вториот исправен чекор денеска. Првиот е оставка на министерот за полиција.
6ReTweets32Favorites·Details
Што е сега, треба да се учиме што е тоа доброволен секс, без разлика дали е во врска или брак?
7ReTweets26Favorites·Details
Тврди ставови може да се имаат само кога некоја ствар ја познаваш многу добро. Или кога не ја познаваш ич. 🙂
5ReTweets30Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии
1Poison Ivy 🌿hedera_genus9
2Фломастериjane_sk8
3Шинџиkobayashee7
4FilipHerin 🇲🇰🔱🇪🇺herrpipo6
5Aleksandar Bajkov 🔱abajkov6
6Je M’appelle Anna 💋bitteranna16
7Aleksandar Tortevskiatortevski6
8Lena Petroffl_petroff5
9Motahmotah235
10Petrit Saraciniamon_mra4