TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

COVID-19 Treker MK @covid19trekermk
#reach: 68409   ( 321st )
#followers: 1349   ( 3042nd )
#1
Денешен статус (15.10.2020): https://t.co/9GGFOlMpBj
➡️ Вкупен број на активни случаи: 4597 (+8.5%) ⚠️
➡️ Вкупен број на хоспитализирани: 432 (+4.1%) ⚠️
➡️ % на позитивни од тестирани: 21.88%
➡️ Рекорден број на новозаразени: 535⚠️
➡️ Рекорден број на активни случаи: 4597 ⚠️
18ReTweets16Favorites·Details
#2
Забелешка: Од @ZdravstvoMK добивме дополнување на бројот на хоспитализирани лица. Вкупниот број на хоспитализирани лица е 461, пораст од 11,1% и рекорден број досега.
15ReTweets14Favorites·Details
#3
Денешен статус (18.10.2020): https://t.co/9GGFOlMpBj
➡️ Вкупен број на активни случаи: 5555 (+5.5%) ⚠️
➡️ Вкупен број на хоспитализирани: 475 (+3.8%) ⚠️
➡️ % на позитивни од тестирани: 23.1%
➡️ Рекорден број на хоспитализирани: 475 ⚠️
➡️ Рекорден број на активни случаи: 5555⚠️
16ReTweets18Favorites·Details
#4
Денешен статус (09.10.2020): https://t.co/9GGFOlMpBj
➡️ Вкупен број на активни случаи: 3373 (+7.2%) ⚠️
➡️ Вкупен број на хоспитализирани: 425 (+2.7%) ⚠️
➡️ Процент на позитивни од тестирани: 17.03%
➡️ Рекорден број на новозаразени: 386⚠️
➡️ Рекорден број на тестови: 2267 ✅
13ReTweets14Favorites·Details
#5
Денешен статус (08.10.2020): https://t.co/9GGFOlMpBj
➡️ Вкупен број на активни случаи: 3147 (+8.8%) ⚠️
➡️ Вкупен број на хоспитализирани: 414 (+3.7%) ⚠️
➡️ Процент на позитивни од тестирани: 17.01%
➡️ Рекорден број на новозаразени: 364⚠️

Трите мерки се: 😷; 👨‍🦰↔️↔️👱‍♀️;🤲🧼🧴🚿
10ReTweets8Favorites·Details
#6
Денешен статус (22.10.2020): https://t.co/9GGFOlMpBj
➡️ Вкупен број на активни случаи: 6552 (+8%)⚠️
➡️ Вкупен број на хоспитализирани: 570 (+11.1%)⚠️
➡️ Процент на позитивни од тестирани: 24.3%
➡️ Рекорден број на хоспитализирани: 570⚠️

Трите мерки се:😷; 👨‍🦰↔️↔️👱‍♀️;🧼🧴🚿
13ReTweets16Favorites·Details
#7
Денешен статус (07.10.2020): https://t.co/9GGFOlMpBj
➡️ Вкупен број на активни случаи: 2892 (+7.8%) ⚠️
➡️ Вкупен број на хоспитализирани: 395 (+4.2%) ⚠️
➡️ Процент на позитивни од тестирани: 15.93%
➡️ Рекорден број на новозаразени: 317

Трите мерки се: 😷; 👨‍🦰↔️↔️👱‍♀️;🤲🧼🧴🚿
10ReTweets9Favorites·Details
#8
Денешен статус (12.10.2020): https://t.co/9GGFOlMpBj
➡️ Вкупен број на активни случаи: 4015 (+1,6%) ⚠️
➡️ Вкупен број на хоспитализирани: 419(+1.2%) ⚠️
➡️ Процент на позитивни од тестирани: 22.75%

Заштитете се себеси и другите:😷; 👨‍🦰↔️↔️👱‍♀️; 🤲🧼🧴🚿
10ReTweets9Favorites·Details
#9
Денешен статус (26.09.2020): https://t.co/9GGFOlMpBj
➡️ Вкупен број на активни случаи: 2245 (+2.1%) ⚠️
➡️ Вкупен број на хоспитализирани: 342 (+0.3%) ⚠️
➡️ Процент на позитивни од тестирани: 9.04%

Заштитете се себеси и другите: 😷; 👨‍🦰↔️↔️👱‍♀️; 🤲🧼🧴🚿
10ReTweets10Favorites·Details
#10
Кога зборуваме за експоненцијален раст, тоа значи дека состојбата забрзано се влошува. На пр. доколку периодот на удвојување е 7 дена, би имале x2 повеќе случаи и хоспитализирани. - https://t.co/j3lq8lXOxt
(според последните резултати, бројот на случаи се удвојува на 8,6 дена) https://t.co/uajqxmi0eo
10ReTweets11Favorites·Details
#11
Денешен статус (24.10.2020): https://t.co/9GGFOlMpBj
➡️ Вкупен број на активни случаи: 7076 (+3%) ⚠️
➡️ Вкупен број на хоспитализирани: 627 (+3.3%) ⚠️
➡️ % на позитивни од тестирани: 26.51%
➡️ Рекорден број на хоспитализирани: 627⚠️
➡️ Рекорден број на активни случаи: 7076 ⚠️
6ReTweets3Favorites·Details
#12
Денешен статус (11.10.2020): https://t.co/9GGFOlMpBj
➡️ Вкупен број на активни случаи: 3951 (+7,7%) ⚠️
➡️ Вкупен број на хоспитализирани: 414 (+1.5%) ⚠️
➡️ Процент на позитивни од тестирани: 23.24%

Заштитете се себеси и другите: 😷; 👨‍🦰↔️↔️👱‍♀️; 🤲🧼🧴🚿
10ReTweets12Favorites·Details
#13
Денешен статус (06.10.2020): https://t.co/9GGFOlMpBj
➡️ Вкупен број на активни случаи: 2683 (+2.2%) ⚠️
➡️ Вкупен број на хоспитализирани: 379 (+3.6%) ⚠️
➡️ Процент на позитивни од тестирани: 12.2%

Заштитете се себеси и другите:😷; 👨‍🦰↔️↔️👱‍♀️; 🤲🧼🧴🚿
10ReTweets13Favorites·Details
#14
Денешен статус (03.10.2020): https://t.co/9GGFOlMpBj
➡️ Вкупен број на активни случаи: 2585 (+5.7%) ⚠️
➡️ Вкупен број на хоспитализирани: 364 (-2.7%) ✅
➡️ Процент на позитивни од тестирани: 13.27%
➡️ Рекорден број на новозаразени лица: 243

Трите мерки се:😷; 👨‍🦰↔️↔️👱‍♀️;🤲🧼🚿
9ReTweets10Favorites·Details
#15
Денешен статус (23.10.2020): https://t.co/9GGFOlMpBj
➡️ Вкупен број на активни случаи: 6861 (+4.7%) ⚠️
➡️ Вкупен број на хоспитализирани: 607 (+6.5%) ⚠️
➡️ % на позитивни од тестирани: 21.88%
➡️ Рекорден број на хоспитализирани: 607⚠️
➡️ Рекорден број на активни случаи: 6861 ⚠️
10ReTweets14Favorites·Details
#16
Денешен статус (14.10.2020): https://t.co/9GGFOlMpBj
➡️ Вкупен број на активни случаи: 4236 (+6.1%) ⚠️
➡️ Вкупен број на хоспитализирани: 415 (-3.9%) ✅
➡️ % на позитивни од тестирани: 18.23%
➡️ Рекорден број на новозаразени: 445⚠️
➡️ Рекорден број на активни случаи: 4236 ⚠️
8ReTweets8Favorites·Details
#17
Денешен статус (16.10.2020): https://t.co/9GGFOlMpBj
➡️ Вкупен број на активни случаи: 4837 (+5.2%) ⚠️
➡️ Вкупен број на хоспитализирани: 470 (+2%) ⚠️
➡️ % на позитивни од тестирани: 18.99%
➡️ Рекорден број на хоспитализирани: 470 ⚠️
➡️ Рекорден број на активни случаи: 4837⚠️
8ReTweets8Favorites·Details
#18
Денешен статус (25.09.2020): https://t.co/9GGFOlMpBj
➡️ Вкупен број на активни случаи: 2200 (+1.1%) ⚠️
➡️ Вкупен број на хоспитализирани: 341 (+2.7%) ⚠️
➡️ Процент на позитивни од тестирани: 9.51%

Заштитете се себеси и другите:😷; 👨‍🦰↔️↔️👱‍♀️; 🤲🧼🧴🚿
9ReTweets11Favorites·Details
#19
Денешен статус (17.10.2020): https://t.co/9GGFOlMpBj
➡️ Вкупен број на активни случаи: 5266 (+8.9%) ⚠️
➡️ Вкупен број на хоспитализирани: 452 (-3.8%) ✅
➡️ % на позитивни од тестирани: 22.7%
➡️ Рекорден број на новозаразени: 594 ⚠️
➡️ Рекорден број на активни случаи: 5266⚠️
8ReTweets10Favorites·Details
#20
Денешен статус (10.10.2020): https://t.co/9GGFOlMpBj
➡️ Вкупен број на активни случаи: 3671 (+8.9%) ⚠️
➡️ Вкупен број на хоспитализирани: 408 (-4%) ✅
➡️ Процент на позитивни од тестирани: 15.95%
➡️ Рекорден број на новозаразени: 393⚠️
➡️ Рекорден број на тестови: 2464 ✅
9ReTweets14Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии
1Министерство за здравствоzdravstvomk1
2Синеcorner_431
3Хамба 2.0hambaboy1
4Ариелproblembyme1
5zarkovgrof_zarkoff1