TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

АлишаАлмаз 💎 @ednazelba
#reach: 65672   ( 12th )
#followers: 5069   ( 670rd )
"Кажи ми нешто убаво" му рече таа..
Тој и' одговори
" (∂ + m) ψ = 0"
Оваа е Дираковата равенка, една од најубавите во физиката. Го опишува феноменот на квантната испреплетеност и вели вака:
71ReTweets366Favorites·Details
На баиро се романтични скоро колку мене 🩷 https://t.co/DPiTTkMrYx
26ReTweets171Favorites·Details
Ако два системи заеднички делуваат во текот на одреден временски период, а потоа се раздвојат тие веќе постојат како поинаков единствен систем и тоа што се случува кај едниот, влијае и врз другиот, па и да се оддалечени меѓусебно и со милијарди светлосни години..
13ReTweets177Favorites·Details
Ова се вика квантно испреплетување или квантна спрега..
Две честички кои во некој миг биле поврзани, остануваат засекогаш во меѓусебна врска дури и да се на спротивните краеви од Универзумот.
13ReTweets173Favorites·Details
Истото се случува и меѓу луѓето, кои од непознати причини се чувствуваат блиски и сакани..и имаат меѓусебни емоции..
Ова го викаме ЉУБОВ❤❤❤... најважната, немерлива и неуништлива големина.
7ReTweets181Favorites·Details
Градот убав 😉 https://t.co/oh2dE21LmS
15ReTweets141Favorites·Details
Централ Парк
Битола, не Њујорк https://t.co/qp3hTdp9Yg
13ReTweets143Favorites·Details
🤣
Го најдов на фб https://t.co/22RfLEgeHS
12ReTweets99Favorites·Details
"...и јас постојам само онаму кај што и ти постоиш.
Оти никогаш до сега не сум поминал
онаму кај што ти не си била. Затоа не знам
кого би го мразел и кого би го сакал,
ако не си ти..." -Петре М. Андреевски https://t.co/UpoCrkYvka
14ReTweets82Favorites·Details
И во Битола има убај графити 😁 https://t.co/0WJ48OHHWU
13ReTweets79Favorites·Details
Вредноста на еден човек не се мери со присуството, напротив со неговото отсуство.
- Ф. М. Достоевски
10ReTweets64Favorites·Details
Не бираш каде ќе се родиш, ни каде ќе умриш
но во Битола секогаш ќе се враќаш...
(фотографија на Јулијана Златевска) https://t.co/5dpIc6GRLW
8ReTweets70Favorites·Details
Ни прв, ни последен пат https://t.co/tQKolVyV9B
7ReTweets70Favorites·Details
Збор на утрово: несалам
6ReTweets71Favorites·Details
Алаверсн https://t.co/u2LG6BDEPo
2ReTweets86Favorites·Details
Збор на денот: анџак
4ReTweets77Favorites·Details
Прилепчани имаат многу убај зборој. Пример: ебати спечало. https://t.co/34vTEIdMGp
5ReTweets71Favorites·Details
Партизанска во Битола е подолга од пистата на т.н. Охридски аеродром 😂 https://t.co/z5md2qIEjL
8ReTweets57Favorites·Details
Збор на пладне: кроце
7ReTweets60Favorites·Details
Дали можи да ми дадете идеја за интересен кафич во Скопје со нормални цени за околу 40 души? РТ
15ReTweets26Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии
1Ivo Antovantovsr15
2NAPHEX [email protected]naphexschrink12
3STARIOTsoSPIRITstariotsospirit11
4🌻Тетин Phalluslesenpeperut9
5Magneto 🧲magn3to08
6др. Кољоdr_koljo7
7Илија5wh0oefjh8vrwp67
8Arhitektot so kafetosokafeto7
9ПандоринаКутијаpandorabox977
10Mark®️mark_cornet6