TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Караџа Бошко @karadza999
#reach: 34697   ( 847th )
#followers: 1599   ( 2484th )
#1
Еден новинар постави добро прашање: дали може да ги видиме и какви се воопшто тие Договори за работа во кој вработениот не се појавува на работа т.е не работи? Што пишува во нив? Веројатно во облигациониното и трудови право се нешто планетарно невидено и нечуено.
30ReTweets95Favorites·Details
#2
Ако власта како во Фаренхајт 451 ги забрани и пали книгите и мораме да направиме тајно друштво кое ќе ги учи напамет и усно преку иницијација ќе ги пренесува книгите на други конспиративци, тогаш кои три македонски книги ќе мора да се научат напамет за да ги спасиме од заборав?
11ReTweets46Favorites·Details
#3
Првото издание на Санитарна енигма на @JasnaKoteska, веројатно најдобрата културолошко-филозофска студија напишана од домашен автор, е одамна распродадена. Но, од денес повторо во продажба во второ издание на издавач. куќа Антолог. #Препорака #Лектира #КогнитивнаХигена #Јаснизам https://t.co/Bo9yjJAdFP
8ReTweets25Favorites·Details
#6
Една поразителна феноменологија на разбирањето на политичкото овде кое никогаш и немало врска со јавната ствар и општото добро, туку било и ќе биде похлепна идеја за гагаџиско ждерење на сметка на закрепостените и бандитско делење на пленот од присилно обезбедениот јавен приход. https://t.co/HDnRJLC2bB
1ReTweets9Favorites·Details
#7
Еден мошне инструктивен текст на младиот политиколог Н. Љ. Илиевски од Битолскиот слободарски кружок или Либертаниа. #Препорачувам
https://t.co/rE5zdfuwZE
1ReTweets2Favorites·Details
#8
Боговите на кошарката се немилосрдни. L. A. Clippers, најодвратниот тим со најодбивното кошарк. "понашање", со "култура" на конст. притисок врз судии, со најштакорскатра intimidation-овска валкана игра, со извикан и преценет тренер "глумец" и гличко се таму каде требше одамна.
0ReTweets8Favorites·Details
#10
@trpe_tufekciev @poceldendoma нема добра стрип-книжарница таму ... ќе треба до Загреб да одите :)
0ReTweets1Favorites·Details
#11
Pogledajte priču o zaljubljeniku u strip, Draženu Baletiću. U svojoj kolekciji ima 20 hiljada primjeraka
0ReTweets1Favorites·Details
#12
Малку не ја разбирам оваа помодарска реституција на стоцизмот во англо-саксонскиот свет. Ја кога го работев, никогаш и со ништо не беше нешто посебноо привлечен како филозофија, оттука ваквиот статус денес, налик како психоанализата во 60/70-ти, ми е крајно изненадувачки.
0ReTweets0Favorites·Details
#13
@IlinaBookbox Не знам, од филозофија до големо Ф очекувам малку повеќе од 'да поднесеш'. Барем некаков есхатолошки привид како онтичка смислологија, ако не може никаква друга трансцеденција(естетичка, етичка, религиска, вредносна и сл.) Можеби треба да претпочитам одново, тогаш бев малд и глуп
0ReTweets0Favorites·Details
#15
Зајадливото скандирање "Скопје има аеродром, Битола нема" на Комити до Чкембари имало и историски темел:)))

https://t.co/mDAY7vD5a2
0ReTweets0Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии
1Навидум обичен Егеецtrpe_tufekciev1
2дебел пауер ренџерpoceldendoma1
3Bookboxilinabookbox1