TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Katica Kulavkova @kkulavkova
#reach: 60331   ( 409th )
#followers: 4025   ( 812nd )
#1
Отпор е неопходен за да се осуети целосната ентропија на државава и на македонските национални институции. Откажете ја постапката за промена на името на Македонската Академија на Науките и Уметностите. Преспанскиот не наметнува промена на името на МАНУ. Нечиј друг интерес е тоа.
39ReTweets133Favorites·Details
#2
Ај што не го почитуваме својот Устав со воведувањето двојазичност на цела територија на РМ, туку не ги почитуваме ни мрѓународните конвенции, вклучително и статусот на Македонија во ОН, па и во Преспанскиот Д, каде што македонскиот е единствен признат државен јазик.
15ReTweets70Favorites·Details
#3
Нема историја без луѓе, ни луѓе без историја.
Кочо Рацин
12ReTweets78Favorites·Details
#4
Македонците се опишуваат како "неалбанските граѓани во малата балканска држава"
13ReTweets67Favorites·Details
#5
Колку пати се умира во животот?
5ReTweets60Favorites·Details
#6
Кајшто нема човек, нема пат. https://t.co/vUDV4APbqw
7ReTweets42Favorites·Details
#7
Многу државни празници, малку државност.
5ReTweets37Favorites·Details
#8
Брановите се распознаваат по ударот.
6ReTweets33Favorites·Details
#9
Словенија, Птуј, Драва, убавини, слобода, поезија... https://t.co/snnUa9CgJV
3ReTweets33Favorites·Details
#10
Малку духовитост и остроумност, ретка во нашето новинарство: браво @goranmomiroski за двете последни колумни - демистификации на политичката лукавост на Н. Димитров и на говорот на омраза на т.н. Тричко... https://t.co/M88SKnq0by
5ReTweets23Favorites·Details
#12
Луѓето и времето: го убиваат, го отепуваат, го губат, го забораваат, немаат време, добиваат во време, бараат време, патуваат во времето, го замислуваат и го измислуваат, од време на време, прекувремено, привремено, сЕ во свое време, безвремено, ах, луѓето не се ништо без времето!
3ReTweets26Favorites·Details
#13
Профитот е апсолутен Господ на неолиберализмот, допуштени се хумани и еко жртви... BBC News - Amazon fires: Brazil threatened over EU trade deal https://t.co/sRLuXmdL8w
5ReTweets19Favorites·Details
#14
Орфеј и Евридика. Не се врти назад, ако можеш. https://t.co/yLjhkEKqVW
3ReTweets24Favorites·Details
#15
Ја слуша ли некогаш некој оваа наша чудесна певица, Евгенија Здравевска / Зарина Првасевда // Evgenija Zdravevska (на ФБ - Zarina Prvasevda)?
3ReTweets23Favorites·Details
#17
@TheWh1stler Не заборавам. Апсурдно е што дури и тој очаен договор не пропишува двојазичност, што ние на голема врата ја спроведуваме, при што македонскиот веќе нема статус на државен јазик задолжителен за сите граѓани, а се наметнува албанскиот.
3ReTweets21Favorites·Details
#18
Далеку од овој свет, но во овој живот.
5ReTweets12Favorites·Details
#19
НЕКОГАШ СЛИКА НА СВЕТОТ, ДЕНЕС СЕНКА: МОЈАТА МАКЕДОНИЈА https://t.co/fhmwoXjG0e
2ReTweets14Favorites·Details
#20
Да преживее, да се возобнови, да процути... #УбавинитеНаМакедонија https://t.co/LHVhe7F6YV
2ReTweets12Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии
1Poison Ivyhedera_genus10
2KatttP.katttp4
3Snježana Banovićsnjbanov4
4Бапчоthefitzzz3
5Холи Голајтлиbreakattyffanys2
6tomass0n™ /////tomass0n2
7Viktorserpentiginum2
8Damn 🚑damn23112
9Vlaho Bogišićvlahobogisic2
10Q-rayberalexjustbad2