TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Gorazd Rosoklija @rosoklija
#reach: 38396   ( 866th )
#followers: 1077   ( 3505th )
#1
Ти си евроскептик! Не сум јас евроскептик, јас сум Македонец од европска Македонија, која била и е во културата и историјата на Европа илјади години, но не сум про ЕУ глупак кој живее во бесмислени, имагинарни очекувања од негаторите на моето постоење.
63ReTweets186Favorites·Details
#2
Мој коментар после изјавата на ТимПАние дека во ЕУ примаат само функционални држави. Тие ни инсталираа интелектуално дисфункционални, морално корумпирани личности во лидерството на земјата, за да ни го соопштат тоа што го знаевме, дека таква држава не примаат за партнер во ЕУ.
48ReTweets125Favorites·Details
#3
ОБЕДИНУВАЊЕ
Едните повикуваат на обединување за да се отстрани злото, другите за да не се врати злото. Идеологија 0, визија 0. Народот, со исклучок на членовите на партиите и клиентелата на власта, е обединет во бојкотирањето на двете партии и нивните сателити. Никогаш пообединет
36ReTweets106Favorites·Details
#4
Во секоја пора на државните институции ни инсталираа криминалци кои ќе ја продадат македонската држава, и замислете, какво изненадување, криминалциве се однесувале како криминалци, рекетирале и пљачкале за себе!
31ReTweets119Favorites·Details
#5
Обединување за учество во власта, или околу визија за македонска држава во која живеат Македонци? Власта и опозицијата се обединети во деструкцијата на нацијата. Македонците треба да се обединат околу визија за сопствено постоење и личностите со кои таа визија ќе ја реализираат.
36ReTweets103Favorites·Details
#6
Бојкотот, на силните им покажа, дека во нас Македонците, не го убиле духот на слободни луѓе.
30ReTweets110Favorites·Details
#7
Молба од дијаспората: Изберете кого сакате, од било која партија, само нека е интелигентен и културен, ова стана неподносливо!
11ReTweets69Favorites·Details
#8
Европскиот азилант не и ја одредува судбината на Македонија, затоа што и покрај вашите коалициони предавства, народот е тој што ќе и ја одреди, но вие ќе бидете среќни ако ја имате неговата судбина со азил во Гњилане или евентуално Ќустендил.
13ReTweets40Favorites·Details
#9
Едни веруваат, други размислуваат и тоа е единствената поделба меѓу Македонците денес.
8ReTweets54Favorites·Details
#10
@RonJeremyMKD @K0r3kt0r @billii71 @OTrajkovska @GorastStan @SerPodjebavac @EdnaTruba @narciso_iden @BorisNevermore @NaUmotZijan @AngelMakedon @NagaziMagzi @realLOshGZE @Toto29929600 @bojkot_severna @bojkotiramPi @sealyana @nekotamopeva @mpp2mLJTRMmAZ3V @TKarakamisheva @KlimeNoveski @thedjmkd @BillNicholov @ZlatkoKovach @VladimirPanche6 @Goce_Macedonian @VMRO_DPMNE @MickoskiHM @SDSMakedonija Под претпоставка (неточна) дека партијата би била забранета, дали нејзиното спасување беше вредно за колаборацијата со СДСМ во жртвувањето на македонската држава и македонската нација? ВМРО во последните 5 години сè некого спасува, а цената ја плаќаат Македонците и Македонија.
12ReTweets30Favorites·Details
#11
@NagaziMagzi @AngelMakedon @realLOshGZE @Toto29929600 @bojkot_severna @bojkotiramPi @sealyana @GorastStan @nekotamopeva @aimforthesky1 @K0r3kt0r @mpp2mLJTRMmAZ3V @TKarakamisheva @KlimeNoveski @NaUmotZijan @ZlatkoKovach @BorisNevermore @billii71 @BillNicholov @VladimirPanche6 @Goce_Macedonian @EdnaTruba @IamMacedonianN @FridayJones7 @macedonische @thedjmkd @petrovt718 Мотивите се соучесништво во национално предавство, предуслов поставен од Меѓународниот, за формирање коалициона влада со ДУИ. Услов е да победат на парламентарните. Дали ќе победат? Јас мислам не, нема да победат, тие неаргументирано и некритично мислат дека ќе победат.
9ReTweets23Favorites·Details
#12
@GorastStan Колку села ќе уапсат? Употреба на било кое знаме, палење на знаме, истакнување на знаме, употреба или злоупотреба на знаме и било кој симбол, е заштитено со слободата на говорот. Државата може да не употребува некое знаме, не може да забрани негова употреба.
5ReTweets26Favorites·Details
#13
@goranmomiroski Улогата на секоја сопруга и мајка е да го заштити семејството. Нејзино право и обврска. И нема суд, освен на кловнови и скромноумници, кој може да ја натера да постапи поинаку. На општествениот шљам, багра и криминалци на власт, им фрлила коска, пари. Браво!
5ReTweets14Favorites·Details
#14
@PravednaTavita @VladimirPanche6 Скромноумници. Шокантно е каков шљам ја одредува судбината на Македонија и на Македонците.
3ReTweets19Favorites·Details
#15
@SmoothO23 @K0r3kt0r @NagaziMagzi @AngelMakedon @realLOshGZE @Toto29929600 @bojkot_severna @bojkotiramPi @sealyana @GorastStan @nekotamopeva @aimforthesky1 @mpp2mLJTRMmAZ3V @TKarakamisheva @KlimeNoveski @NaUmotZijan @ZlatkoKovach @BorisNevermore @billii71 @BillNicholov @VladimirPanche6 @Goce_Macedonian @EdnaTruba @IamMacedonianN @FridayJones7 @macedonische @thedjmkd @petrovt718 120 пратеници да имаат, ќе ја продолжат политиката во која се соучесници. Исти луѓе имаат исти карактери и секогаш исто постапуваат. ВМРО не го штити, ниту ќе го штити македонскиот интерес. Тие се клучни во создадениот проблем на македонско непостоење и не можат да бидат решение.
0ReTweets24Favorites·Details
#16
@TKarakamisheva Времето до НАТО е, и ќе биде време на битанги и шљам. Овие што ги гледаме на власт и во ,,бројната ни опозиција”. Времето после НАТО ќе биде време на вистинските луѓе.
2ReTweets17Favorites·Details
#17
@ilijadimovski ...од коИ 400.....
1ReTweets20Favorites·Details
#18
@svoja_na_svoeto @ilijadimovski А сите служби и службеници, платени да кодошат, ни чуле ни виделе дека таа банда, комична но со моќ да уништува животи, уценува и собира милиони.
4ReTweets9Favorites·Details
#19
@NagaziMagzi @AngelMakedon @realLOshGZE @Toto29929600 @bojkot_severna @bojkotiramPi @sealyana @GorastStan @nekotamopeva @aimforthesky1 @K0r3kt0r @mpp2mLJTRMmAZ3V @TKarakamisheva @KlimeNoveski @NaUmotZijan @ZlatkoKovach @BorisNevermore @billii71 @BillNicholov @VladimirPanche6 @Goce_Macedonian @EdnaTruba @IamMacedonianN @FridayJones7 @macedonische @thedjmkd @petrovt718 Тоа е надежта и на ВМРО-ДПМНЕ, но малкумина ги гледаат како различни од СДСМ, а никој не ги гледа како решение на проблемите во чие создавање беа и се, активни учесници.
2ReTweets14Favorites·Details
#20
@OTrajkovska @RonJeremyMKD @K0r3kt0r @billii71 @GorastStan @SerPodjebavac @EdnaTruba @narciso_iden @BorisNevermore @NaUmotZijan @AngelMakedon @NagaziMagzi @realLOshGZE @Toto29929600 @bojkot_severna @bojkotiramPi @sealyana @nekotamopeva @mpp2mLJTRMmAZ3V @TKarakamisheva @KlimeNoveski @thedjmkd @BillNicholov @ZlatkoKovach @VladimirPanche6 @Goce_Macedonian @VMRO_DPMNE @MickoskiHM @SDSMakedonija Тие членови за кои зборувате, се дистанцирале од постапките на раководството, јавно ги критикувале постапките, го повикале раководството на одговорност? Читам критики за гласачите, претпоставувам дека членовите на партиите се многу поодговорни за состојбата во која е Македонија.
3ReTweets10Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии
1Gorast Stankovskigoraststan10
2Владимир Панчевски / Vladimir Panchevskivladimirpanche69
3Тања Каракамишева Tanja Karakamishevatkarakamisheva9
4ТоплаВода СтуденТуш #ДвижењеБојкотирамmpp2mljtrmmaz3v9
5KoToTamoPevanekotamopeva7
6Angel of Alexander of Macedon #ДвижењеБојкотирамangelmakedon7
7🚼 Национален Твитерџија 🚼nagazimagzi7
84 Acesbojkot_severna7
9Biljana Antoska Stojanovbillii717
10Toto #ДвижењеБојкотирамtoto299296007