TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Д. Карамазов @tonivancoski
#reach: 39497   ( 164th )
#followers: 2366   ( 1881st )
Татко ми 40 години беше учител во Пласница и цврсто стојам на ставот дека требаше да зема борачка пензија а не обична. Никако не можеше да ги убеди децата да не му купуваат поклон на Осми март.
9ReTweets113Favorites·Details
Ќе ти се подарат и не знаеш да ги отвориш.
7ReTweets30Favorites·Details
Од поезија не се живее. Поезија се живее.
7ReTweets30Favorites·Details
Некоја полесна планина за тежење ќе ве молам.
9ReTweets21Favorites·Details
Уживам кога им се случуваат убави работи на добрите луѓе.
7ReTweets29Favorites·Details
Зошто побогу цел свет ја знае приказната за Црвенкапа? Живи глупости е. И зошто на дете би му ја раскажувал приказна за Јованче и Марика, психички да го осакатам? Па јеботе човештвото ако не може да напише поубави приказни од овие неколку што ги читаме цел живот.
5ReTweets24Favorites·Details
На ваков ден Ван Гог останал без уше.
6ReTweets19Favorites·Details
Не мора секој ден да те бива. И ќе одмориш некогаш од бивање.
5ReTweets15Favorites·Details
Има многу начини да се пренесеш на друг човек. Уметноста секогаш ќе биде најубавиот начин.
5ReTweets11Favorites·Details
Поради грешки ги чуваме луѓето на страна. Некогаш тие да не ја повторат, некогаш ние да не згрешиме.
5ReTweets10Favorites·Details
Мисла не ми се помислува.
1ReTweets11Favorites·Details
Недела дена без алкохол. Се мислам да ставам св. пред името.
1ReTweets9Favorites·Details
Слободно скокај си од радост ама не скокај во мене.
0ReTweets6Favorites·Details
Целиот се расипав. Цел ќе треба да се поправам.
0ReTweets3Favorites·Details
Дедо ми имаше ваков учебник за контри, му го продаде за еден куп пари на еден маџарски напаѓач. Оттогаш немам видено друг учебник за контри. https://t.co/6ZV2K0TrSr
0ReTweets2Favorites·Details
Сана Марин, Мило и Наполи паднаа во ист ден.
0ReTweets0Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии