TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Венко Филипче @vfilipche
#reach: 129204   ( 3rd )
#followers: 9710   ( 174th )
Планот за вакцинација согласно денешната пресконфернција. https://t.co/PFgNL8jgtI
52ReTweets69Favorites·Details
Д-р Наунова Јовановска и главната сестра Темелковска од Инфективната клиника први ја примија вакцината. ✊ Тие имаат огромен придонес во борбата против КОВИД-19. Се чувствуваат добро и упатија порака дека ова е единствениот начин за да ставиме крај на пандемијата. https://t.co/HgLzeUcFWn
41ReTweets148Favorites·Details
Во свое лично име, во име на Министерството за здравство и сите оние кои се на првата линија во борбата со Ковид-19, упатувам благодарност до премиерот Зоран Заев за неговото лично учество во оваа заедничка акција. https://t.co/qP4GiwyYqh
47ReTweets87Favorites·Details
Пристигнаа 4680 од вкупно 8000 вакцини од компанијата Фајзер како поддршка од Владата на Република Србија. Во среда ја почнуваме вакцинацијата со здравствените работници во модуларната болница во Клинички центар. Благодарност за овој пријателски гест до претседателот @avucic. https://t.co/smUVPuarSd
39ReTweets136Favorites·Details
Kовид состојба 24.02.2021

Новозаразени: 725
Тестирани: 3.342
Оздравени: 215
Починати: 13

Вкупно дијагностицирани: 100.632
Вкупно оздравени: 90.311
Вкупно починати: 3.098
Активни случаи: 7.223 https://t.co/hSyCwm4mQJ
38ReTweets27Favorites·Details
Досега се пријавени 4000 здравствени работници за вакцинација, од кои околу 2000 се во градот Скопје, а останатите се во другите градови. Со првата пратка на фајзерови вакцини од Србија ја почнуваме вакцинацијата на здравствените работници. https://t.co/F5vz1vdXXC
24ReTweets110Favorites·Details
По 70 години ги реновиравме заедничките простории на Клиниките во објектот на интерни клиники. ✊ Интернистичкиот блок кој е во функција од 1953 година за првпат е реновиран! Обновени се скалишните јадра, ходниците и чекалните. Подобрени се условите и на клиники во овој блок. https://t.co/mZSkdUxrZW
25ReTweets95Favorites·Details
Kовид состојба 02.03.2021

Новозаразени: 726
Тестирани: 3.144
Оздравени: 368
Починати: 7

Вкупно дијагностицирани: 103.746
Вкупно оздравени: 91.875
Вкупно починати: 3.151
Активни случаи: 8.720 https://t.co/eEX4gGNhk6
25ReTweets17Favorites·Details
Kинеската вакцина е класичен модел на вакцина добиена со технологија на ослабнување на вирусот.Тоа е една класична постапка којашто се користи за изработка и на други вакцини.Апелирам граѓаните во ризичните групи да се вакцинираат во што поголем број за да се заштитат од ризикот. https://t.co/1vp0FMd44U
30ReTweets38Favorites·Details
Kовид состојба 03.03.2021

Новозаразени: 807
Тестирани: 3.312
Оздравени: 314
Починати: 5

Вкупно дијагностицирани: 104.548
Вкупно оздравени: 92.189
Вкупно починати: 3.156
Активни случаи: 9.203 https://t.co/lsTQNRMo79
22ReTweets18Favorites·Details
Kовид состојба 27.02.2021

Новозаразени: 721
Тестирани: 3.816
Оздравени: 171
Починати: 7

Вкупно дијагностицирани: 102.482
Вкупно оздравени: 91.066
Вкупно починати: 3.126
Активни случаи: 8.290 https://t.co/6u7lXFivQZ
20ReTweets19Favorites·Details
Веб-страницата „https://t.co/TEB7bJtx1R“ ја пуштивме во употреба. Граѓаните можат преку пополнување на апликација да искажат интерес за вакцинација против КОВИД-19. Единствениот начин за да го победиме вирусот е со вакцинација против коронавирусот.

https://t.co/ylNi2DRTVe
20ReTweets50Favorites·Details
Kовид состојба 19.02.2021

Новозаразени: 415
Тестирани: 2.549
Оздравени: 244
Починати: 19

Вкупно дијагностицирани: 98.584
Вкупно оздравени: 89.022
Вкупно починати: 3.037
Активни случаи: 6.525 https://t.co/UzQOhic9CL
17ReTweets16Favorites·Details
Во услови на пандемија реализиравме 446 нови вработувања во јавното здравство. 164 доктори, 247 медицински сестри и 35 специјалисти добија статус на вработени на неопределено време. Со вложувањето во човечкиот капитал не застанавме и во време на КОВИД-19. https://t.co/hFjVLBu9KM
17ReTweets64Favorites·Details
Британскиот сој на вирусот се шири, не е исклучена можноста на некаква форма на дополнителни мерки, на локално ниво или на територија на цела држава. Засега немаме индиции дека такви мерки треба да препорачаме, но ќе направиме дополнителни анализи.

https://t.co/RlpuPune50
20ReTweets33Favorites·Details
Вакцинацијата е надеж за човештвото. Сите вакцини се безбедни и со нив, секој ден сме чекор поблиску до крајот на пандемијата. Да се вакцинираме, да се заштитиме и повторно да живееме нормално. https://t.co/n9bNWuZaTB
12ReTweets55Favorites·Details
Од вчера ја почнавме постапката за набавка на 100.000 дози од руската вакцина, по истиот принцип како и со сите останати произодители. Интензивно разговараме и преку претставниците на руската амбасада кога би пристигнале вакцините.

https://t.co/iTq4u5x5QL
16ReTweets28Favorites·Details
Kовид состојба 09.02.2021

Новозаразени: 476
Тестирани: 2.863
Оздравени: 407
Починати: 9

Вкупно дијагностицирани: 95.347
Вкупно оздравени: 85.846
Вкупно починати: 2.955
Активни случаи: 6.546 https://t.co/aFj90IFv3z
11ReTweets11Favorites·Details
„Ја примив вакцината и се чувствувам одлично. Аплицирањето на вакцината е безболно. Порачувам секој да прими вакцина, тоа е единствениот начин да се заштитиме од инфекцијата со која се соочуваме цела година“, изјави д-р Наунова Јовановска од инфективната клиника. https://t.co/k6iSdL5IOE
11ReTweets52Favorites·Details
Kовид состојба 04.03.2021

Новозаразени: 721
Тестирани: 3.323
Оздравени: 1.753
Починати: 9

Вкупно дијагностицирани: 105.269
Вкупно оздравени: 93.942
Вкупно починати: 3.165
Активни случаи: 8.162 https://t.co/3s0eW1OcBu
13ReTweets18Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии