TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2001-07-09 - 2001-07-15

Неизвесно потпишувањето на договорот во овие два дена

А1 - 15.07.2001

Иако Тачи најави нова средба претставникот на Пердју и Леотар, Куперман изјави дека за денеска разговорите се завршени. Денеска интензивни одвоени средби и силен притисок на мегународните посредници Леотар и Пердју врз лидерите на четирите партии од владината коалиција, околу ставањето на потпис ...

Продолжуваат дискусиите за документите

А1

Забрзување на дијалогот од страна на Пердју и Леотар

А1

Олеснувачите ги прифатиле македонските амандмани

Дневник

Таа ОНА

Вест

Вест Дневник А1 А1 Дневник Вест Вест Вест

37 поврзани вести »

Прекинот на огнот генерално се почитува

А1 - 15.07.2001

Прекинот на огнот во кризните подрачја во тетовско и во кумановско-липковскиот регион генерално се почитува, соопшти денеска Министерството за одбрана. Денеска има помало раздвижување и поретки провокации во тетовско. Од селото Лешок жените и децата се заминати, останати се само мажите, а од Одри ...

Терористите не мируваат во текот на ноќта

А1

Терористите ноќе добиваат "засилување" од Косово

Дневник

Во Вратница, Теарце и Јегуновце се поставени "ноќни стражи"

Дневник

Те­ро­рис­ти­те кон­тро­ли­ра­ат и на па­тот кон Бр­ве­ни­ца

Вест

А1 А1 Вест Дневник Вест А1 Вест Дневник

28 поврзани вести »

Фи­ли­пов­ски: Уво­зот на наф­те­ни де­ри­ва­ти тре­ба да се ли­бе­ра­ли­зи­ра

Вест - 14.07.2001

СПО­РЕД ПРАВ­НИ­ТЕ ЕК­СПЕР­ТИ, ПРИВ­РЕ­МЕ­НА­ТА ТР­ГОВ­СКА СПО­ГОД­БА И ДО­ГО­ВО­РОТ ЗА ОК­ТА НЕ СЕ ВО КО­ЛИ­ЗИ­ЈА Спо­ред ви­цеп­ре­ми­е­рот Фи­ли­пов­ски, проб­ле­мот на крај се све­де на раз­лич­но­то тол­ку­ва­ње на од­ред­би­те од до­го­во­рот и Прив­ре­ме­на­та спо­год­ба од ...

Попушти кризата со недостиг на бензин

А1

Ца­ри­на­та пуш­ти 39 цис­тер­ни со наф­те­ни­те де­ри­ва­ти на "Мак­пет­рол"

Вест

Макпетрол: Милошоски лаже

Вест

"Млаз" - Богданци блокира гранични премини, потрошувачите во потрага во бензин

Вест

Дневник Вест А1 Дневник Вест А1 Дневник Вест

17 поврзани вести »

САД за помошта на Македонија

А1 - 15.07.2001

Министерот за одбрана Владо Бучковски пред два дена најави дека мисијата на НАТО би можела да започне десет дена по постигнувањето на политичкиот договор, и дека веке е направен нацрт договорот за статусот на НАТО силите во мисијата „Жетва“ на разоружување на терористите.

Средби на Митрева со претставници на Обединетите Нации

А1

Македонските лидери имаат сили да најдат излез од кризата

Дневник

Не­ма ал­тер­на­ти­ва за по­ли­тич­ко­то ре­ше­ние за кри­за­та

Вест

САД немаат резервен план за Македонија

Дневник

А1 А1 А1 Дневник Вест

10 поврзани вести »

Арачиновци ќе се вратат дома за една недела?

Дневник - 14.07.2001

ПоЧна расЧистувањето на АраЧиново Екипи на ЈП "Комунална хигиена" вчера почнаа да ги чистат куќите во Арачиново, а во селото работеа и екипи на Ветеринарниот институт, Заводот за здравствена заштита, на "Електро-Скопје" и на телекомот, со задача да создадат услови за враќање на населението.

Ара­чи­нов­ци се вра­ќа­ат до­ма за ед­на не­де­ла

Вест

Тешко ни е, ама никаде не е како дома

Дневник

Никој не знае каде ќе живеат арачиновци!

Дневник

Брњарци сеуште не е безбедно за живеење

А1

Вест Дневник Дневник Вест Дневник

10 поврзани вести »

Југословенски судии ќе го сослушаат Милошевиќ во Хаг

А1 - 14.07.2001

Истражен судија и окружен обвинител од Белград добија одобрение од судот во Хаг да го продолжат сослушувањето на бившиот југословенски претседател, Слободан Милошевиќ. Тие треба да ја прошират истрагата околу финансиски малверзации на Милошевиќ и неговите соработници.

Се­лез­њов пред­ла­га Ми­ло­ше­виќ да го бра­нат ру­ски ад­во­ка­ти

Вест

Ми­ло­ше­виќ ќе го об­жа­ли ап­се­ње­то од Хаш­ки­от три­бу­нал

Вест

Адвокатот Кристофер Блек ќе побара од холандскиот суд да ја испита легалноста на апсењето на Милошевиќ во СРЈ

А1

Поранешниот јавен обвинител на САД бара средба со Милошевиќ

Вест

Вест Вест А1 Дневник

9 поврзани вести »

Прифатено Собрание кон крајот на август

Дневник - 14.07.2001

ВЕСТИ * Горан Рафајловски, претседател на Кошаркарскиот сојуз на Македонија (КСМ), прифаќа кон крајот на август да се одржи Собрание на КСМ, што е предлог на Здружението од Прва лига, мажи, и сугестија на некои женски клубови. Веста ни ја потврди Душко Весковски, генерален секретар на КСМ.

По преселбата разрешен генералниот секратар , а именуван потпреседател

Вест

Дојчиновски - в.д. генерален секретар

Дневник

Прволигашите иницираат собрание на КСМ најдоцна до крајот на август

Дневник

Новото раководство ја турка работата преку суд

Дневник

Вест Дневник Дневник Дневник

9 поврзани вести »

Скоро пристигнување на НАТО војските

А1 - 14.07.2001

Привршуваат подготовките за пристигнување на силите на НАТО кои ќе ги разоружуваат албанските терористи. Војниците на НАТО ќе бидат во дефанзивна мисија, па ќе имаат само лесно вооружување, но го задржуваат правото доколку бидат нападнати да одговорат со оган.

НАТО ќе го "жнее" оружјето, нашите сили само ќе набљудуваат

Дневник

"Жет­ва" поч­ну­ва за 10 де­на

Вест

Ќе започне фазата на разоружување „Жетва“

А1

Дијалог за мир

Дневник

Дневник А1 Дневник Дневник

9 поврзани вести »

Шверцот со керозин ја чини Македонија околу четири милиони марки

А1 - 13.07.2001

Од организираниот шверц на керозин државава досега изгубила околу четири милиони германски марки, пари што наместо во буџетот се слеале во џебовите на оние што учествуваат во синџирот на овој организиран криминал. Ако се покаже дека се точни наводите дека во мај и во јуни во Македонија влегле околу ...

Наточете "солна киселина"

Дневник

Јас го открив, а не го шверцував керозинот

Вест

Шверцерите со керозин поврзани со исчезнатиот кокакин од МВР

Вест

Гевгелиските цариници "по грешка" откриле шверц на авионско гориво

Дневник

Вест А1

7 поврзани вести »