TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2001-07-16 - 2001-07-22

Политичкиот дијалог продолжува во понеделник

А1 - 21.07.2001

Политичкиот дијалог на лидерите на ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ, ДПА и на ПДП под покровителство на претседателот Трајковски треба да продолжи во понеделник. Партиите на албанците во Македонија ДПА и ПДП прифатија да го продолжат дијалогот, соопшти синоќа специјалниот претставник на САД во Македонија Џејмс ...

На маргините на дијалогот

Дневник

За да се надминат разликите, нема да се разговара за различните верзии на документот и дијалогот ќе се концентрира само на прашањето за употреба на албанскиот јазик

Дневник

ДПА и ПДП се враќаат во политичкиот дијалог

А1

Без Џафери и Имери дијалогот нема смисла

Дневник

Вест Дневник Вест Вест Вест А1 Дневник Дневник

38 поврзани вести »

Терористите изведоа планиран напад врз македонските сили за безбедност во тетовско

А1 - 22.07.2001

Албанските терористи денеска околу 11 часот од позициите на Порој и Џепчиште и од повисоките реони над Тетово од Гајре, Шипковица и Селце изведоа планиран полукружен напад врз позициите на македонските безбедносни сили, соопшти денеска Министерството за Одбрана.

Терористите продолжуваат со провокациите

А1

Во Лав­це те­ро­рис­ти­те пос­та­ви­ја ми­но­фр­лач­ка по­зи­ци­ја

Вест

Терористите го реактивираа пунктот кај селото Порој

Дневник

Ку­ма­нов­ско-лип­ков­ски ре­он- мир­но

Вест

А1 А1 Дневник Вест Вест А1 Дневник Вест

26 поврзани вести »

Интервју на академик Блаже Ристевски за А1

А1 - 21.07.2001

Во интервју за А1 академик Блаже Ристевски говори за предлогот на Хавиер Солана за т.н. шпански модел за јазично решение. Според академик Ристевски господинот Солана веројатно не зел предвид дека во Шпанија постојат народи а не малцинства, така да каталонците и баските се народ што живее само во ...

Со­ла­на пре­по­ра­чу­ва шпан­ски мо­дел за ја­зи­кот

Вест

Ро­бер­тсон не ни са­кал да дој­де во Скоп­је

Вест

Солана ќе притисне да се дојде до спогодба

Дневник

Сепак протест пред собрание имаше

А1

А1 А1 Вест А1 Дневник

10 поврзани вести »

Беќири ќе игра за Слога Ј. с¢ додека Динамо М. не го плати обештетувањето

Дневник - 21.07.2001

СЛОГА ЈУГОМАГНАТ Фудбалерите на Слога Југомагнат што настапија на мечот со Каунас во средата, вчера попладне требаше да го одржат првиот тренинг по враќањето од Литванија. Чаирчани ремизираа во Каунас со 1-1 и благодарение на голот постигнат во гости, изборија пласман во второто квалификациско коло ...

Сло­га пре­ку Сте­а­уа до Ди­на­мо Ки­ев

Вест

Сло­га Ју­го­маг­нат со не­ре­шен ре­зул­тат го "прес­кок­на" Ка­у­нас

Вест

Филигрански танц на преполовената Слога Ј

Дневник

Слога Југомагнат во второто прелиминарно коло во Лигата на Шампионите

А1

Вест Дневник Вест Дневник

9 поврзани вести »

Пи­ло­ти­те на МАТ се при­ја­ви­ле за нов ис­пит

Вест - 21.07.2001

УП­РА­ВА­ТА ЗА ЦИ­ВИЛ­НА ВОЗ­ДУШ­НА ПЛО­ВИД­БА ТВР­ДИ ДЕ­КА СЕ НАД­МИ­НА­ТИ НЕ­ДО­РАЗ­БИ­РА­ЊА­ТА СО РЕ­ДОВ­НИ­ОТ АВИ­ОП­РЕ­ВОЗ­НИК Од 15-ти ју­ли са­мо ед­на и пол по­са­да на МАТ смее да ле­та, би­деј­ќи при пос­лед­на­та ва­ли­да­ли­за­ци­ја на пи­лот­ски­те доз­во­ли, Ко­ми­си­ја­та од ...

По обвинувањата, најава за соработка помеѓу МАТ и Управата за цивилна воздушна пловидба

А1

Др­жа­ва­та тре­ба да &иацуте; пла­ти на МАТ от­ште­та од 100 ми­ли­о­ни ГМ

Вест

МАТ повремено лета

А1

Ма­но­лев не му ги приз­на­ва пи­ло­ти­те на МАТ

Вест

А1 А1 А1

8 поврзани вести »

Начевски откажа, селекторот нема да повика нов играч

Дневник - 21.07.2001

ПРВ СОБИР НА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА Драган Начевски, фудбалерот на скопски Вардар, поради повреда на скочниот зглоб нема да може да настапи за македонската репрезентација на пријателскиот меч против Катар во Лизе, јужно од Париз. Селекторот Ѓоре Јовановски не информира дека на местото на Начевски нема да ...

На­чев­ски от­пад­на, Маз­нов оп­рав­да­но доц­ни

Вест

Македонската фудбалска репрезентација во преполовен состав

А1

Во Па­риз со шест де­би­тан­ти

Вест

Против Азијците - со "странците" и со дебитанти

Дневник

А1

6 поврзани вести »

Цистерните "исчезнуваат" по патиштата низ земјава

Дневник - 20.07.2001

ШВЕРЦЕРСКИ МАНИРИ Бидејќи увозниците имаат повеќе фирми на царинската декларација се става фирмата со празни жиро-сметки Шверцот со нафтени деривати во Македонија е актуелен од нејзиното осамостојување до денес. Најчесто се врши со лажно пријавување на стоката за што се потребни фалсификувани ...

Окта треба да го задржи екслузивитетот во увозот на нафтени деривати

А1

Во Македонија се претерува со шверцот на деривати

Дневник

Ми­ло­шо­ски: Со ме­наџ­мен­тот на ОК­ТА мо­ра да се пос­тиг­не џент­лмен­ски до­го­вор

Вест

Продолжуваат турбуленциите во македонскиот нафтен бизнис

А1

Дневник

6 поврзани вести »

"Г- ди­не Бош­ков­ски ште­де­те ги си­ли­те за вис­тин­ски­те во­е­ни жа­риш­та"

Вест - 21.07.2001

СИН­ДИ­КА­ТОТ НА МЛАЗ БОГ­ДАН­ЦИ РЕ­А­ГИ­РА НА ЗА­КА­НИ­ТЕ НА ПО­ЛИ­ЦИ­ЈА­ТА ЗА ПРЕ­КИН НА БЛО­КА­ДА­ТА НА ГРА­НИЧ­НИ­ОТ ПРЕ­МИН БО­ГО­РО­ДИ­ЦА Син­ди­ка­тот на "Млаз" ба­ра Вла­да­та да ги пуш­ти нив­ни­те цис­тер­ни да вле­зат во Ма­ке­до­ни­ја, без раз­ли­ка на кој на­чин ќе се спра­ви со ...

Синдикалците на Млаз во Скопје побараа од владата да ги пропушти цистерните што чекаат на граничниот премин Богородица и царинскиот терминал во Гевгелија

А1

Цистерни на Млаз и понатаму чекаат на граничните премини

А1

Полицијата имала намера да ги "прочешла" синдикалците

Дневник

„Млаз“ го прекина блокирањето граничниот премин Богородица кон Грција

А1

А1

6 поврзани вести »

Имам една желба

Дневник - 21.07.2001

Звонимир Јанкуловски-Државата и јазикот Еден од главните аргументи на следбениците на движењето за воведување на англискиот јазик како единствено службен во САД истакнуваат дека не постои друг начин да се обезбеди граѓаните меѓусебно да комуницираат освен преку прифаќањето на еден заеднички јазик - ...

Как­ви ре­ше­ни­ја има­ат ев­роп­ски­те др­жа­ви

Вест

Јазикот е кохезивна сила на државата

Дневник

Што точно предложиле посредниците?

Дневник

Задолжително познавање на државниот јазик

Дневник

А1

6 поврзани вести »