TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

од 2009-06-08 до 2009-06-14

Невработени речиси 350 илјади лица

Утрински - 11.06.2009

Вкупно 349.063 лица се регистрирани како невработени во Агенцијата за вработување на Македонија на крајот на мај. Според податоците на Агенцијата, бројот на невработени во мај годинава е намален за 816 лица во ...

Невработени речиси 350 илјади

Дневник

Речиси 280.000 лица не можат да најдат работа

Н.Македонија

Невработени речиси 350 илјади лица

А1

Невработени речиси 350 илјади лица

Алфа

Форум Сител Канал5 МК-Фондови МК-Фондови Макфакс Утрински Вечер

20 поврзани вести »

Сложни и горди земјоделци

Дневник - 13.06.2009

Можеби оваа кризна година конечно ќе не' свести сите, земјоделците, трговците, преработувачите, институциите, дека мора да соработуваме, да се почитуваме, да си веруваме и да си помагаме, во интерес на сите ...

Хрватските земјоделци се договорија со владата

Дневник

Хрватските фармери ги прекинаа протестите

SETimes

Хрватска: Фармерите и Владата постигнаа договор

МК-Фондови

Хрватските земјоделци незадоволни

А1

Време Дневник МРТ МК-Фондови Макфакс А1 Алфа Канал5

20 поврзани вести »

Државата нуди 800.000 евра за фабрика за млеко во прав

Време - 12.06.2009

Се создаваат реални шанси во Македонија да се изгради фабрика за млеко во прав. Владата на последната седница донела одлука да ја зголеми сумата за кофинансирање за изградба на ваков стратешки капацитет од ...

Државни пари за градење капацитети за млеко во прав

Утрински

Поднесени 2.400 барања за рурален развој

Н.Македонија

Владата ги зголеми финансиите за производство на млеко во прав

МК-Фондови

Ќе се гради фабрика за млеко во прав

А1

Форум Форум Алсат-М Алфа Кирилица Канал5 Сител Вечер

19 поврзани вести »

Втора мајка за Бурмали-џамија

Време - 13.06.2009

Владата во најскоро време да ја почне процедурата за изградба на Бурмали-џамија, побара координативното тело, кое вчера до премиерот Никола Груевски испрати второ писмо со барање за обнова на овој објект.

Епископско седиште под Јени џамија

Вест

Второ барање за Бурмали-џамија

Утрински

Писма до премиерот за изградба на Бурмали џамија

Дневник

Второ барање до Владата за изградба на Бурмали-џамијата

Н.Македонија

А1 Култура во РМ Утрински Форум Алсат-М Алсат-М Алфа Кирилица

19 поврзани вести »