Акцијата на Комерцијална банка забележа рекорд од 10.445 денари
На последното тргување на Македонска берза, со акцијата на Комерцијална банка на ден 05.08.2021г може да забележиме дека акцијата ја достигна максималната цена од 10.445,00 денари. Додека минималната цена изнесувала 9.950,00 денари.
Пари - пред: 3 часа
24 вести
Вечерен преглед: Секој час се отвораат нови жаришта низ земјава, ќе бидат ли повлечени од македонскиот пазар сладоледите „сникерс“ и „твикс“, минатиот месец најтопол досега
Во Скопје моментно се активни 18 пожари од кои три се најкритични, во Кучково кон Горно Свиларе, меѓу Добри Дол и Ракотинци во Сопиште, како и во Горно Блаце. Како што соопштија денеска на прес-конференција директорот на ЦУК Стојанче Ангелов и ...
Frontline - пред: 7 часа
21 вести
Непродуктивен јавен долг – пат кон должничка криза
Креирањето на дополнителни нивоа на таканаречен непродуктивен јавен долг е закана за одржувањето на стабилноста на јавните финансии на подолг рок. Нешто брзо ќе треба да се менува. Што всушност претставува т.н.
МКД - пред: 11 часа
3 вести
Во првите шест месеци од годинава извозот 3,4 милијарди евра
Во првите шест месеци од годинава од земјава се извезени стоки во вредност од 210.122.464.000 денари или 3,4 милијарди евра што е за 39,1 отсто повеќе во споредба со истиот период лани. Увозот, пак, изнесува 286.095.298.000 денари или 4,64 милијарди ...
Бриф - пред: 15 часа
11 вести