Гулаш од свински врат: Многу повкусен отколку од бут или плешка, месото е порастресено, се топи во уста
Гулашот приготвен од свински врат е многу повкусен отколку ако се приготвува од бут или плешка. Месото е порастресено и попрошарано со тенки слоеви маснотија, која во текот на готвењето се топи, а на гулашот му дава побогат вкус.
NMD - пред: 18 мин
17 вести
Рецепт за пишкоти
Направете сами домашни пишкоти. Состојки: 4 јајца 150 гр шеќер 110 гр брашно 1/2 лажичка прашок за печиво Начин на подготовка: Загрејте ја рерната на 200 степени. Одвојте ги белките и жолчките.
Gotvi.mk - пред: 5 часа
23 вести
За детето не може благо, за внучето е дозволено – Kога мајките ќе станат баби сѐ се менува
Мајчинството е искуство што сигурно ќе ви го промени животот, но малкумина зборуваат за необичната трансформација на жените од мајки во баби. Од заборавање на сите правила и манири, до бурно реагирање за секоја опасност што им се заканува на ...
Пулс24 - пред: 5 часа
3 вести
Неделен хороскоп: 27 јануари-2 февруари
Доаѓа крајот на јануари, а почетокот на февруари и време е за новиот неделен хороскоп. Некои работи за кои сте мислеле дека се невозможни, конечно ќе почнат да се реализираат. Оние знаци за кои 2020 почна добро, ги очекува уште поголем успех оваа ...
Скопје инфо - пред: 6 часа
16 вести