Владата генерално ги почитува правата за слободно движење, нотира извештајот на Стејт департментот
Стејт департментот го објави извештајот за човековите права за 2017 година во кој во делот за слобода на движењето за Република Македонија е нотирано Законот предвидува слобода на внатрешно движење, патување во странство, емиграција и репатријација, ...
Канал5 - тукушто објавено
52 вести
Заев: Ако постигнеме решение за името, поканата за НАТО ќе биде активирана
Ние имаме условена, автоматска покана за НАТО, не ни треба самитот во јули, ако постигнеме решение за името, автиматската покана ќе биде активирана, изјави премиерот Зоран Заев. „Ние имаме условена автоматска покана, не ни треба самитот во јули, ако ...
24 Вести - пред: 23 мин
9 вести
Сите прислушувани разговори и оние за „Монструм“ се предадени на СЈО
Премиерот Зоран Заев изјави дека сите прислушувани разговори се доставени до СЈО, вклучувајќи ги и оние кои се однесувале на „Монструм“. Минатата недела, еден од родителите на убиените момчиња побара премиерот да биде стражарно спороведен, за да ги ...
Нова ТВ - пред: 1 час
48 вести