Што се случува кога ќе се наруши биоритамот?
Редовниот ноќен сон, заедно со квалитетна исхрана и соодветна физичка активност се најдобриот начин за заштита на здравјето и забавување на биолошкото стареење. Несоницата, работата во смени и „жртвувањето на ноќниот сон“ заради малку повеќе ...
Денар - пред: 6 часа
5 вести
ПРАЗНИК ОБЕЛЕЖАН СО ЦРНИ БУКВИ ВО КАЛЕНДАРОТ – утре е голем ден, особено една работа треба да направат жените уште рано наутро
Младенци – еден од поголемите христијански празници од пролетниот циклус каде што се слави споменот на четириесетте војници од Севастија кои маченички загинале за христовата вера. Младенци ги слават сопружниците во првата година од бракот, оние кои ...
Курир - пред: 13 часа
4 вести
Да зборуваме за Б-витамините
Истоштеност, расеаност и едноставно да се функционира во некое расположение како „преживување“ за да може да се заврши уште една работна задача. Телото често дава сигнали дека нешто недостига, дека нешто е нарушено, но брзото темпо на живеење кое ...
Макфакс - пред: 17 часа
3 вести
Вклучени и пациенти од Македонија: Ковид-19 поврзан со зголемена опасност од подоцнежна гастроинтестинални болести
Ковид-19 е поврзан со зголемена опасност од развој на подоцнежни гастроинтестинални нарушувања, вклучително и синдром на нервозно дебело црево, според истражување спроведено во 14 земји ширум светот.
Курир - пред: 19 часа
15 вести