Вкусни колачиња на кои наидов на нет, топло ви ги препорачувам. Подготовка: 1.Водата, шеќерот, ванилата и маргаринот, со постојано мешање, се топат и зовриваат на оган околу 3. Потоа се трга од оган, се додаваат кикирите и 200 гр. мелени бисквити.
Дали се сложувате со нас за убави зимски грицки од медењаци? Состојки: 250 гр шеќер 300 гр брашно 150 гр мелени бадеми 1 пакетче прашак за пециво 250 мл млеко 150 гр масло 3 лажици мед 4 јајца Арома ванила 3 лажици какао 1 пакетче мешавина за ...
Направете посен десерт со јаболка и суво грозје, кој шири неодолива арома. Состојки: 800 гр. јаболка 300 гр. шеќер 2 лимони 300 гр. суво грозје цимет ½ лажички густин Начин на подготовка: Јаболката се лупат и се сечат на коцки, па се варат во вода ...
1. Во сад се мешаат сувите состојки, односно мелените бисквити и несолените кикирики. 2. Се вари шербетот кој треба да поврие малку да се добие сируп, се лади малку и се тура во садот со сувите состојки. 3.
За љубителите на бајадери, еве одличен рецепт за незаборавно уживање! Состојки: 400 гр маргарин 10 лажици вода 400 гр шеќер во прав 400 гр мелени лешници 400 гр бисквити 4 реда чоколадо Начин на подготовка: Сите состојки, освен чоколадото измешајте ...
Уживајте во интересната комбинација на вкусови! Состојки: 160 г кристален шеќер 150 мл сок од лимон 100 мл сок од портокал 6 жолчки 65 г путер малку сол лажичка рендана кора од лимон боровинки, рибизли или друго овошје по желба кекс, по желба ...
Уживајте во прелиен, малку поинаков „сунѓер“ колач! Состојки за колач: 4 јајца 80 гр кафеав шеќер 3 лажици какао прав 2 лажици оризово брашно 100 гр мелени ореви 1 лажица рендана кора од портокал 120 гр темно чоколадо 50 гр путер Состојки за прелив: ...
Кога станува збор за десерти, најчесто сакаме нешто лесно и вкусно, па ова е нашиот предлог рецепт. Направете триаголници со бисквити и чоколадо по овој рецепт: Состојки: 150 гр шеќер 100 мл вода 125 гр маргарин 100 гр мелени кикирики 200 гр мелени ...
Барате идеја за посни вкусни колачи? Пробајте ги царските коцки за царско задоволство. Потребни намирници за кората – 100 грама маргарин, 12 лажици шеќер, 8 лажици мелени ореви, 200 мл кисела вода, 300 грама брашно и прашок за пециво.
Рецепт за вкусен колач, за чија подготовка ви се потребни само неколку состојки. Потребни состојки: 250 грама шеќер 200 грама маргарин 200 грама брашно 1 јајце 4 белки 150 грама мелени ореви 150 грама џем од шипка Рендана кора од лимон 1 пакетче ...
После Киндер Буено и Тоблероне сладолед, љубителите на слатките имаат нова опсесија, а тоа се Нутела кексите. Кексот се состои од тркалезна бисквита со многу Нутела. Постојат две паковања на Нутела бисквитете, поголем дел доаѓаат во вреќичка, а се ...
Чоколадната торта Киндер посебно ќе ги израдува најмалите, но и за постарите е совршен избор. Чоколадо, чоколадо и чоколадо е тоа што ќе го вкусите ако решите да го направите овој десерт. Тесто: 6 јајца, 80гр шеќер, 6 лажици топла вода, прстофат ...
Едноставен, лесен, брз кекс. Јајцата се матат додавајќи им ги ванилата, рум и обичниот шеќер. Кога сме добиле густа маса и промена на боја, го додаваме малку по малку маслото, па млекото и на крај брашното помешано со кокосот и пецивото, матејќи со ...
Состојки Подготовка: Рерната се загрева на 180 °С. Во сад се матат јајцата, шеќерот и путерот додека се добие пенеста смеса. Се додава брашното и сè убаво се мати. Се додава сокот и претходно изренданата кора од портокал.
loading... Кулинарскиот критичар и експерт за чоколадо, Лук Овен смета дека чоколадните производи никогаш не би требало да се чуваат во фрижидер. Овен, кој инаку е сопственик на продавница за чоколади, вели дека таа секојдневна слатка намирница во ...
Барате инспирација за сладок рецепт кој ќе ве освои „од прва“? Без размислување, пригответе ја неодоливата торта Тоблероне. Потребни намирници – 200 грама ситно сечкани бадеми, 200 грама мелени бадеми, 200 грама шеќер, 200 грама брашно, 3 јајца, 100 ...
Една од највкусните торти се прави лесно од малку поскапи состојки… Состојки: 300 гр млечно чоколадо 300 гр чоколадо за готвење 250 гр путер 6 јајца 4 лажици шеќер 3 лажици брашно 2 кесички ванилин шеќер Начин на подготовка: Путерот, млечното и ...
Најбрзиот колач кој некогаш сте го пробале. Ќе го правите често за домашните, за изненадни гости, но и за себе – ќе го обожавате! Состојки: 4 јајца 1 шолја млеко шеќер по вкус 1 банана пишкоти екстракт од ванила Начин на подготовка: Направете ...
Мек колач со вкус на кафе – десерт кој се прави брзо и лесно! Состојки: 500 гр мелени посни бисквити 250 гр зготвено кафе 250 гр шеќер во прав 100 гр кокосово брашно 100 гр маргарин 200 гр желе бонбони Начин на подготовка: Во сад измешајте бисквити, ...
Посна јафа ќе ги изненади вашите домашни и ќе ги убеди дека и од посни продукти можат да се подготват одлични посластици, подеднакво вкусни како да се мрсни. Нема разлика, проверете сами. Состојки: 4 шољи бело брашно 4 шољи остро брашно 2 шољи шеќер ...
Производи: 200 гр сурови ореви или други ореви 10-12 големи сливи без семки 1 црно чоколадо 2-3 супени лажици коњак Подготовка: Во кујнски робот ставете ги оревите, сливите и коњак. Ако немате робот, здробете ги оревите и ставете ги сливите или ...
Брза и лесна тортичка за љубителите на слаткото. Состојки: 150 г кекси 6 лажици путер 3 јаболкa 1 лажичка цимет 1 ванилин шеќер 300г крем-сирење 4 лажици шеќер 100 мл слатка павлака Приготвување: Јаболката изрендајте ги или сечкајте ги на ситни ...
Во сад се мешаат сувите состојки, односно мелените бисквити и несолените кикирики. Се вари шербетот кој треба да поврие малку да се добие сируп, се лади малку и се тура во садот со сувите состојки.
Состојки 4 јајца 1 кесичка ванила 1 кесичка рум шеќер 1 и 1/2 шоља шеќер 1 шоља масло 1 шоља топло млеко 2 и 1/2 шољи просеано брашно 3 лажици кокос 1 пециво 1 лажиче просеано какао-за декорација Шољата е од 225мл. Едноставен, лесен, брз кекс.
Кулинарскиот критичар и експерт за чоколадо, Лук Овен смета дека чоколадните производи никогаш не би требало да се чуваат во фрижидер. Кулинарскиот критичар и експерт за чоколадо, Лук Овен смета дека чоколадните производи никогаш не би требало да се ...
– Кулинарскиот критичар и експерт за чоколадо, Лук Овен смета дека чоколадните производи никогаш не би требало да се чуваат во фрижидер. Овен, кој инаку е сопственик на продавница за чоколади, вели дека таа секојдневна слатка намирница во фрижидерот ...
Идеална температура за чоколадото се смета онаа меѓу 15 и 20 степени Целзиусови. Кулинарскиот критичар и експерт за чоколадо, Лук Овен смета дека чоколадните производи никогаш не би требало да се чуваат во фрижидер.