TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Од приведените судии двајца се повикале на имунитет

МК News - 11.10.2014

Од приведените деветмина судии од одделот за прекшоци во основниот суд еден само двајца се повикале на имунитет. Еден од нив го искористил ова право пред обвинителот, а вториот преку својот адвокат ...

Хелсиншки комитет ја осудува полициската акција „Јустиција“

24 Вести - 10.10.2014

Скандалозно е апсењето на скоро сите судии и судски службеници во скопскиот суд за прекршоци, реагира Хелсиншкиот комитет за човекови права. И оценува дека полицијата ги прекрши уставото и законот за ...

Здружението на судии не ги оправдува евентуалните пропусти на приведените судии

24 Вести - 10.10.2014

Здружението на судиите на Република Македонија не ги оправдува евентуалните пропусти на приведените судии од Oдделот за прекршоци на Основниот суд Скопје 1 Скопје и смета дека пропустите треба ...

Здружението на судии загрижено од начинот на кој се апсени нивните колеги

24 Вести - 10.10.2014

Дел од судиите во Управниот одбор на Здружението на судии револтирани околу начинот на приведување на судиите во акцијата Јустиција. На денешниот вонреден состанок на Здружението се отворило ...

Здружението на судии не ги оправдува пропустите на приведените од „Јустиција“

Нова ТВ - 10.10.2014

Здружението на судиите на Република Македонија не ги оправдува евентуалните пропусти на приведените судии од Oдделот за прекршоци на Основниот суд Скопје 1 Скопје и смета дека пропустите треба ...

Хелсиншки: Полицијата го прекрши Уставот со јавните аспења во „Јустиција“

Нова ТВ - 10.10.2014

Со кршење на Уставот и Законот за кривична постапка полицијата на сопствена иницијатива и без претходна наредба на судот, уапси ни помалку ни повеќе 14 судии и 11 стручни и други службеници на ...

Од приведените судии двајца се повикале на имунитет

Телма - 10.10.2014

Од приведените деветмина судии од одделот за прекшоци во основниот суд еден само двајца се повикале на имунитет. Еден од нив го искористил ова право пред обвинителот, а вториот преку својот адвокат ...

Суспендираните судии ги подигнаа само решенијата

Утрински - 10.10.2014

Деветтемина судии кои со одлука на Судскиот совет, а по акцијата наречена „Јустиција“ беа суспендирани од работа, денеска не се појавија во Одделот за прекршоци на Основниот суд Скопје 1 - Скопје.

Хелсиншки: Со акцијата „Јустиција“ се најавува воведување на полициска држава

Фокус - 10.10.2014

Хелсиншкиот комитет со остра реакција за последната полициска акција „Јустиција“ Приведувањето на судиите од Одделението за прекршоци во Основен суд Скопје 1 Скопје, во акцијата „Јустиција“, е доказ ...

Здружение на судии: кога ќе им судите на колегите, имајте ги предвид условите во кои работеле

Фокус - 10.10.2014

Информации на „Фокус“ велат дека истрагата за судиите ќе трае подолго. Ќе мора да се прелиста секој предмет на секој судија одделно, за да се пронајдат пропустите Здружението на судиите не ги ...

Се бараат докази дали судиите примале награда за застарувањето 8.000 предмети

Дневник - 10.10.2014

Истражните органи ќе бараат докази дали судиите приведени во големата акција „Јустиција“ добивале некаква награда за намерното застарување над 8.000 судски предмети како што првично беа осомничени од ...

Хелсиншки: Полицијата противуставно ја спроведе акцијата „Јустиција“

Локално - 10.10.2014

Хелсиншкиот комитет за човекови права во соопштение наведува за противуставноста на акцијата „Јустиција“, во која беа приведени судии и стручни лица вработени во Основниот суд Скопје 1.

ЗДРУЖЕНИЕ НА СУДИИ: Не ги оправдуваме евентуалните пропусти на колегите

Телеграф - 10.10.2014

Досега за начинот на кој биле приведени до Здружението не се обратил ниту еден судија За апсењето на 25 судии и стручни соработници било расправано на денешната седница на Управниот одбор на ...

„Јустиција“: Здружението на судии не ги оправдува пропустите направени од нивните колеги

Локално - 10.10.2014

На денешната седница на Управниот одбор на Здружението на судиите на Република Македонија се расправаше за актуелната состојба во судството по повод настаните со приведувањето на судиите од Oдделот ...

Гласна најава за воведување на полициска држава!

Окно - 10.10.2014

Скандалозното приведување на речиси сите судии и други вработени во Одделението за прекршоци во Основен суд Скопје 1 Скопје, поради наводно основано сомневање за злоупотреба на службена положба и ...

Здружението на судии не ги оправдува евентуалните пропусти на приведените судии

Канал5 - 10.10.2014

Здружението на судиите на Република Македонија не ги оправдува евентуалните пропусти на приведените судии од Oдделот за прекршоци на Основниот суд Скопје 1 Скопје и смета дека пропустите треба ...

Здружението на судии не ги оправдува евентуалните пропусти на приведените судии

А1 On - 10.10.2014

Здружението на судиите на Република Македонија не ги оправдува евентуалните пропусти на приведените судии од Oдделот за прекршоци на Основниот суд Скопје 1 Скопје и смета дека пропустите треба ...

Хелсиншки: Гласна најава за воведување на полициска држава!

+инфо - 10.10.2014

Скандалозното приведување на речиси сите судии и други вработени во Одделението за прекршоци во Основен суд Скопје 1 Скопје, поради наводно основано сомневање за злоупотреба на службена положба и ...

Хелсиншки: Приведувањето на судиите е крај на правната држава и најава за воведување на полициска држава

Бриф - 10.10.2014

„Скандалозното приведување на речиси сите судии и други вработени во Одделението за прекршоци во Основен суд Скопје 1 Скопје, поради наводно основано сомневање за злоупотреба на службена положба и ...

Здружение на судии: Да се утврди според законите дали судиите од Прекршоци се виновни

+инфо - 10.10.2014

После големата акција на приведување на судиите од Oдделот за прекршоци на Основниот суд Скопје 1 Скопје, денеска Управниот одбор на Здружението на судиите на Република Македонија, порача дека не ...

Здружението на судии се огласи за „Јустиција“

Канал5 - 10.10.2014

Здружението на судиите на Република Македонија не ги оправдува евентуалните пропусти на колегите судии но смета дека истите треба правилно да се утврдат и да се определи нивниот карактер, односно ...

Во тек е истрагата за 25 уапсени судии и судски службеници

Канал5 - 10.10.2014

Во тек е истрагата за 25 судии и судски службеници кои беа уапсени во полициската акција „Јустиција“. Што конкретно презема обвинителството не открива .Осомничените се бранат од слобода и не смеат да ...

Хелсиншки комитет: Дали МВР чува предмети во фиока?

А1 On - 10.10.2014

Хелсиншкиот комитет на Македонија реагира за сензационалното апсење судии. Во соопштението до медиумите нотира дека со оваа акција се кршат Уставот и Законот а постапката на МВР според нив е гласна ...

Судство: 23 години лет во место

Призма - 10.10.2014

Реформи се спроведуваат, но граѓаните и меѓународните фактори и натаму укажуваат на сериозни проблеми со кои се соочува македонското судство. Недостасува ли политичка волја за решавање на проблемите ...

Здружението на судии не ги оправдува пропустите на приведените судии

Курир - 10.10.2014

Здружението на судиите на Република Македонија не ги оправдува евентуалните пропусти на приведените судии од Oдделот за прекршоци на Основниот суд Скопје 1 Скопје и смета дека пропустите треба ...

Здружението на судии не ги оправдува евентуалните пропусти на приведените судии

Press24 - 10.10.2014

Здружението на судиите на Република Македонија не ги оправдува евентуалните пропусти на приведените судии од Oдделот за прекршоци на Основниот суд Скопје 1 Скопје и смета дека пропустите треба ...

Здружение на судии: Да се почитува законот при постапката за приведените судии

Либертас - 10.10.2014

На денешната седница на Управниот одбор на Здружението на судиите на Република Македонија се расправаше за актуелната состојба во судството по повод настаните со приведувањето на судиите од Oдделот ...

Хелсиншки: Приведувањето на судиите е крајот на правната држава и најава за воведување на полициска држава

Либертас - 10.10.2014

„Скандалозното приведување на речиси сите судии и други вработени во Одделението за прекршоци во Основен суд Скопје 1 Скопје, поради наводно основано сомневање за злоупотреба на службена положба и ...

Здружението на судии не ги оправдува евентуалните пропусти на приведените

МРТ - 10.10.2014

Здружението на судиите заседаваше за случајот „Јустиција“. Ниту еден од приведените нивни колеги од судот за прекршоци не се обратил до здружението во врска со настанот, ниту за начинот на ...

Здружението на судии не ги оправдува евентуалните пропусти на приведените судии

Lider - 10.10.2014

Здружението на судиите на Република Македонија не ги оправдува евентуалните пропусти на приведените судии од Oдделот за прекршоци на Основниот суд Скопје 1 Скопје и смета дека пропустите треба ...

Судскиот Совет донесе одлука за суспензија на приведените судии од акцијата „Јустиција“

24 Вести - 09.10.2014

Судскиот Совет на седница одлучи за суспензија на судиите приведени во вчерашната полициска акција „Jустиција“. Доцна синоќа заврши сослушувањето во Кривичниот суд.

Судскиот совет ги суспендира приведените судии

24 Вести - 09.10.2014

Приведените судии ќе бидат суспендирани од работа до правосилност на постапката – Судскиот совет на денешната итна седница го прифати барањето од обвинителството за нивна суспензија.

Шилегов: Јанкулоска направи упад во судството

Нова ТВ - 09.10.2014

Според Устав, Судот за прекршоци е дел од независна судска власт, а не одделение во МВР па полицијата да апси вработени. Гордана Јанкулоска и МВР требало да се обратат до претседателот на Судот или ...

Судски совет денеска одлучува за имунитетот на уапсените судии од „Јустиција“

Нова ТВ - 09.10.2014

Судскиот совет на денешна седница која се одвива зад затворени врати одлучува за имунитетот на уапсените судии од акцијата „Јустиција“. На седницата, Судскиот совет ќе постапува по известувањето на ...

Судскиот совет реши да ги суспендира сите судии од случајот „Јустиција“

Нова ТВ - 09.10.2014

Сите осомничени судии кои се обвинети во случајот „Јустиција" ќе бидат суспендирани се до завршувањето на судскиот процес против нив, е денешната одлука на членовите на Судскиот совет на Македонија.

Суспендирани деветмина судии од судот за прекршоци

Телма - 09.10.2014

Судскиот совет донесе одлука да ги суспендира од работа судиите кои вчера беа приведени од полицијата под сомнение за несовесно работењ е во службата.

Суспендирани приведените судии

Утрински - 09.10.2014

Судскиот Совет на денешната седница донесе одлука за суспендирање на судиите кои беа приведени во вчерашната полициска акција „Jустиција“, до завршување на правосилноста на постапката.

Суспендирани приведените судии

Р.С.Европа - 09.10.2014

Судскиот Совет на денешната седница донесе одлука за суспендирање на судиите кои беа приведени во вчерашната полициска акција „Jустиција“, до завршување на правосилноста на постапката.

“Јустиција“ за ред или страв во судовите?

Deutsche Welle - 09.10.2014

Судската фела вознемирена, експертите загрижени по големата акција “Јустиција“ во која беше уапсен речиси целиот тим делители на правда во судот за прекршоци.

Суспензија за приведените судии

Алсат-М - 09.10.2014

Судскиот Совет на денешната седница донесе одлука за суспендирање на судиите кои беа приведени во вчерашната полициска акција „Jустиција“, до завршување на правосилноста на постапката.

Шилегов: Апсеа судии за да го одвлечат вниманието од најкритичниот ЕУ-извештај

Фокус - 09.10.2014

Според Уставот, Судот за прекршоци е дел од независна судска власт, а не одделение во МВР, па полицијата да апси вработени Гордана Јанкулоска… Според Уставот, Судот за прекршоци е дел од независна ...

СДСМ: Судскиот совет, а не полицијата требаше да го контролира судот

МКД - 09.10.2014

Според Уставот, Судот за прекршоци е дел од независна судска власт, а не одделение во МВР, па полицијата да апси вработени, изјави денеска Петре Шилегов, портпарол на СДСМ.

Судски совет: Суспензија за сите судии, се чекаат новите во прекршочниот суд

МКД - 09.10.2014

Сите осомничени судии кои се обвинети во случајот „Јустиција" ќе бидат суспендирани сè до завршувањето на судскиот процес против нив, решија денеска членовите на Судскиот совет на Македонија.

На судиите ќе им се суди, на нивно место – нови

Фокус - 09.10.2014

После вчерашната акција „Јустиција“ и приведувањето на судиите од Прекршочниот суд Судскиот совет се согласи со изречените забрани за судиите од Прекршочниот суд кои несовесно постапувале во службата ...

Шилегов: Јанкулоска направи упад во судството

Локално - 09.10.2014

Според Устав, Судот за прекршоци е дел од независна судска власт, а не одделение во МВР па полицијата да апси вработени. Гордана Јанкулоска и МВР требало да се обратат до претседателот на Судот или ...

Суспендирани судиите приведени во акцијата „Јустиција“

Локално - 09.10.2014

Судиите кои вчера беа приведени од страна на полицијата ќе бидат суспендирани, очдлучи Судскиот совет. До завршувањето на правосилната постапка забрането им е вршење на судската функција.

“Јустиција“ за ред или страв во судовите?

Идивиди - 09.10.2014

Судската фела вознемирена, експертите загрижени по големата акција “Јустиција“ во која беше уапсен речиси целиот тим делители на правда во судот за прекршоци.

Судскиот совет ќе пресече – дали да им се одземе имунитетот на судиите уапсени во „Јустициа“

Фактор - 09.10.2014

Судскиот совет на денешната седница одлучува за имунитетот на судиите уапсени во вчерашната полициска акција во Одделот за прекршоци при Основниот суд – Скопје 1.

Судски совет одлучува за имунитетот на уапсените судии

Телеграф - 09.10.2014

Седницата на Советот ќе биде затворена за јавноста Во текот на денешниот ден на седница судскиот совет ќе постапува по известувањето на судијата во претходна постапка на Основниот суд Скопје 1 за ...

СУДСКИ СОВЕТ: Суспензија за приведените судии

Телеграф - 09.10.2014

Како што појасни претседателката на Советот, Александра Зафировска, судиите ќе бидат суспендирани до правосилно завршување на постапката Судскиот совет донесе одлука да ја прифати превентивната мерка ...

Суспендирани судиите под истрага во акцијата „Јустициа“

Фактор - 09.10.2014

Судскиот совет на денешната седница одлучи да ги суспендира судиите кои беа уапсени во полициската акција „Јустициа“ и против кои беа поведени кривични пријави за злоупотреба на позицијата и намерно ...

Судскиот совет пресече – судиите и судските службеници суспендирани

Алфа - 09.10.2014

Судскиот совет ги супендирше судиите кои вчера беа уапсени под сомнение дека несовесно работеле во периодот од 2012 и првото тромесечие на 2013 година, дело кое на товар им го стави јавното ...

ПО АКЦИЈАТА ЈУСТИЦИЈА: Четворица судии ќе решаваат илјадници предмети

Телеграф - 09.10.2014

Правиме анализа на судовите кои се наоѓаат на апелационото подрачје на Скопје за да може да се процени дали може да се делегираат судии од останатите судови за да го ублажиме ударот кој се створи во ...

ПО АКЦИЈАТА ЈУСТИЦИЈА: 17 илјади предмети за 4 судии

Телеграф - 09.10.2014

Од Основниот суд Скопје 1 во чија надлежност е одделот за прекршоци велат дека судиите имаат капациет да се справат со предметите, но сепак бараат Судскиот совет привремено да распредели судии од ...

Судскиот совет донесе одлука за суспендирање на приведените судии

Канал5 - 09.10.2014

Судскиот Совет на денешната седница донесе одлука за суспендирање на судиите кои беа приведени во вчерашната полициска акција „Jустиција“, до завршување на правосилноста на постапката.

Суспендирани приведените судии во случајот "Јустиција"

Точка - 09.10.2014

Сите осомничени судии во случајот "Јустиција" се суспендирани се' до правосилно завршување на постапката, одлучи денеска Судскиот совет на Македонија.

Само еден судија во случајот „Јустиција“ се повикал на судскиот имунитет

+инфо - 09.10.2014

Само еден судија од приведените 14 во случајот „Јустиција“ во истрагата се повикал на судскиот имунитет, велат за Плусинфо од Јавното обвинителство. - Тоа осомничено лице не беше распрашано и не му е ...

Судскиот совет донесе одлука за суспендирање на приведените судии

А1 On - 09.10.2014

Судскиот Совет на денешната седница донесе одлука за суспендирање на судиите кои беа приведени во вчерашната полициска акција „Jустиција“, до завршување на правосилноста на постапката.

ВИДЕО Шилегов: Јанкулоска направи упад во судството

+инфо - 09.10.2014

Полицијата не може да апси вработени во суд, оти тоа не е одделение во МВР, туку дел од независната судска власт, па министерката Гордана Јанкулоска и МВР требало да се обратат до претседателот на ...

Акција „ Јустиција “- синоќа заврши сослушувањето

Канал5 - 09.10.2014

Доцна синока во Кривичниот суд заврши сослушувањето на 24-те судии и судски службенци кои вчера беа приведени во акцијата Јустиција. На 19-мина судијата на претходна постапка им одреди забрана за ...

Судскиот совет одлучува за имунитетот на уапсените судии

Канал5 - 09.10.2014

Во 11.30 треба да започне седницата на судскиот совет, кој ќе одлучува за имунитетот на судиите, уапсени вчера во полициската акција Јустиција. На седницата, Судскиот совет ќе постапува по ...

Судот бара „резервни“ судии на местото на суспендираните

+инфо - 09.10.2014

Основниот суд Скопје 1 денеска извести дека по добивање на одлуката од Судскиот совет за суспензија на судиите кои беа опфатени со истрагата во случајот „Јустиција“, ќе побара од Советот да им се ...

Судскиот совет ги суспендира приведените судии од скопскиот суд за прекршоци

+инфо - 09.10.2014

Суспензија за сите осомничени судии кои се обвинети во случајот „Јустиција“ , сè до правосилно завршување на постапката, одлучи денеска Судскиот совет на Македонија.

(ВИДЕО) Шилегов: Јанкулоска направи упад во судството

А1 On - 09.10.2014

„Според Уставот, Судот за прекршоци е дел од независна судска власт, а не одделение во МВР, па полицијата да апси вработени! Гордана Јанкулоска и МВР требало да се обратат до претседателот на Судот ...

Суспендирани приведените судии во случајот „Јустиција“

Канал5 - 09.10.2014

9 мината судии осомничени во Јустиција се суспендирани од судот за прекршоци до правосилност на постапката. Судскиот совет на денешната итна седница затворена за јавноста ја прифати превентивната ...

Приведените судии ќе бидат суспендирани

Курир - 09.10.2014

Судскиот Совет на денешната седница донесе одлука за суспендирање на судиите кои беа приведени во вчерашната полициска акција „Jустиција“, до завршување на правосилноста на постапката, пренесува МИА.

Судскиот совет донесе одлука за суспендирање на приведените судии

Либертас - 09.10.2014

Судскиот Совет на денешната седница донесе одлука за суспендирање на судиите кои беа приведени во вчерашната полициска акција „Jустиција“, до завршување на правосилноста на постапката.

ВИДЕО СДСМ: Јанкулоска направи упад во судството

Sky - 09.10.2014

„Според Уставот, Судот за прекршоци е дел од независна судска власт, а не одделение во МВР, па полицијата да апси вработени! Гордана Јанкулоска и МВР требало да се обратат до претседателот на Судот ...

Случај Јустиција: Суспендирани приведените судии

Сител - 09.10.2014

Судскиот Совет на денешната седница донесе одлука за суспендирање на судиите кои беа приведени во вчерашната полициска акција „Jустиција“, до завршување на правосилноста на постапката.

Скопските судии суспендирани и ќе им се суди - на нивно место доаѓаат нови

Press24 - 09.10.2014

Судскиот Совет на денешната седница донесе одлука за суспендирање на судиите кои беа приведени во вчерашната полициска акција „Jустиција“, до завршување на правосилноста на постапката.

(ВИДЕО) Шилегов: Со апсењата, Јанкулоска направи упад во судството

Либертас - 09.10.2014

Изјава за медиуми на Петре Шилегов, портпарол на СДСМ: Според Уставот, Судот за прекршоци е дел од независна судска власт, а не одделение во МВР, па полицијата да апси вработени! Гордана Јанкулоска и ...

Случај „Јустиција“: Судскиот совет одлучува за имунитетот на уапсените судии

МРТ - 09.10.2014

Судскиот совет одлучува за имунитетот на судиите што вчера беа уапсени во полициската акција „Јустиција“. На седницата зад затворени врати, Советот постапува по известувањето на судијата во предходна ...

Суспендирани приведените судии во случајот „Јустиција“

Нетпрес - 09.10.2014

Сите осомничени судии во случајот „Јустиција“ се суспендирани сè до правосилно завршување на постапката, одлучи денеска Судскиот совет на Македонија. Според претседателката на Советот, Александра ...

Суспендирани девет судии од скопскиот суд за прекршоци

Република - 09.10.2014

Судскиот совет донесе одлука да ги суспендира од работа судиите кои вчера беа приведени од полицијата под сомнение за несовесно работењ е во службата.

Судскиот совет одлучува за имунитетот на уапсените судии

Либертас - 09.10.2014

Денеска, Судскиот совет ќе расправа по информацијата на судијата за распитот на уапсените судии и соработници.Седницата на која ќе се разгледува имунитетот на сдуиите ќе биде затворена за јавност.

Судскиот совет суспендира дел од приведените судии

МРТ - 09.10.2014

Судскиот совет суспендира 9-мина судии и 12 судски службеници од одделот за прекршоци, што беа уапсени вчера во полициската акција „Јустиција“. Александра Зафировска, претседателката на Советот вели ...

По апсењето на судиите нема да има застој во работењето на судот за прекршоци

МРТ - 09.10.2014

Во полициската акција Јустиција беа уапсени 14 судии и 11 стручни соработници од одделот за прекршоци. Се товарат за кривично дело несовесно работење во службата...

Приведените судии во акцијата „Јустиција“ се суспендирани од работа, во прекршочниот суд владеел хаос!

Сител - 09.10.2014

Одлука за времено оддалечување од вршењето на судска функција донесе судскиот совет по одлуката на судијата на претходна постапка. Членовите на советот биле едногласни.

Суспендирани приведените судии

Република - 09.10.2014

Судскиот Совет на денешната седница донесе одлука за суспендирање на судиите кои беа приведени во вчерашната полициска акција „Jустиција“, до завршување на правосилноста на постапката.

Забрана за напуштање на живеалиштето за приведените судии

Република - 09.10.2014

На денешната седница судот им одреди превентивни мерки на лицата кои вчера беа приведени во полициската акција „Јустиција“. За 19 лица, судијата одреди забрана за напуштање на живеалиште односно ...

Судскиот совет донесе одлука за суспендирање на приведените судии

Денешен - 09.10.2014

Судскиот Совет на денешната седница донесе одлука за суспендирање на судиите кои беа приведени во вчерашната полициска акција „Jустиција“, до завршување на правосилноста на постапката.

Шилегов: МВР направи упад во независната судска власт

Макфакс - 09.10.2014

Според Уставот, Судот за прекршоци е дел од независна судска власт, а не одделение во МВР, па полицијата да апси вработени, рече во четврток на прес конференција портпаролот на опозициската СДСМ ...

Судскиот совет донесе одлука за суспендирање на приведените судии

Lider - 09.10.2014

Судскиот Совет на денешната седница донесе одлука за суспендирање на судиите кои беа приведени во вчерашната полициска акција „Jустиција“, до завршување на правосилноста на постапката.

Судскиот Совет донесува одлука за имунитетот на судиите приведени во вчерашната акција

Falanga - 09.10.2014

Судиите и стручните соработници се товарат за несовесно работење со што го оштетиле буџетот за над 1 милион ...

Приведените судии се суспендирани од работа

Falanga - 09.10.2014

Доцна синоќа заврши сослушувањето во Кривичниот суд.. Судскиот Совет на седница одлучи за суспензија на судиите приведени во вчерашната полициска акција „Jустиција“.

Судскиот совет за приведените судии и судски службеници

Р.С.Европа - 08.10.2014

Јавниот обвинител ги испитал сите лица во случајот „Јустиција“, а потоа се предадени на судија на предходна постапка. Заради непречено присуство на осомничените во постапката како и забрана за ...

Распитот за судиите трае, досега без барање за мерка притвор

Република - 08.10.2014

Се уште трае претресот за уапсените судии и судски службеници во денешната акција „Јустиција“. Од скопскиот суд за „ Република“ изјавија дека засега нема предлог за мерка притвор, но има предлози за ...

Во акцијата „Јустиција“ приведени 14 судии и 11 соработници

МРТ - 08.10.2014

Јустиција односно правдата ги стигна 14-те судии и 11-те стручни соработници во судот за прекршоци кои се огрешиле од словото на законот. Таеле предмети за да застарат.

Судии чувале предмети во фиока, државата изгуби 1,3 милиони евра

Вечер - 08.10.2014

Уапсените 14 судии и нивните соработници во судот успеале да задржат неверојатни 8.000 предмети се до нивното застарување Четиринаесет судии од Одделот за прекршоци на скопскиот Основен суд 1 и 11 ...