TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Попоски: Наш интерес е што поскоро да излеземе од политичката криза

Утрински - 13.11.2015

Ниедна земја членка на ЕУ, која досега сметаше дека Република Македонија треба да ги почне преговорите за членство во Унијата, не го сменила мислењето, но факт е дека сега е многу потешко да се заложат за отпочнување преговори со земјата во услови ...

Попоски: Наш интерес е што поскоро да излеземе од политичката криза

Сител - 13.11.2015

Ниедна земја членка на ЕУ, која досега сметаше дека Република Македонија треба да ги почне преговорите за членство во Унијата, не го сменила мислењето, но факт е дека сега е многу потешко да се заложат за отпочнување преговори со земјата во услови ...

Попоски: Наш интерес е што поскоро да излеземе од политичката криза

Канал5 - 13.11.2015

Ниедна земја членка на ЕУ, која досега сметаше дека Република Македонија треба да ги почне преговорите за членство во Унијата, не го сменила мислењето, но факт е дека сега е многу потешко да се заложат за отпочнување преговори со земјата во услови ...

ПОПОСКИ: Мора што поскоро да излеземе од политичката криза

Телеграф - 13.11.2015

За нас најголемиот хендикеп и најголемото внимание е предизвикано од внатрешната политичка криза, која се надевам дека сме на пат да ја надминеме со примена на решенијата кои беа договорени меѓу политичките партии Ниедна земја членка на ЕУ, која ...

Попоски: Најголемиот хендикеп за нас е политичката криза

Точка - 13.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски по условената препорака за Македонија во извештакот на Европската комисија за напредокот на земјите кандидати смета дека најголемиот хендикеп за земјава е политичакта криза.

ИНТЕРВЈУ НИКОЛА ПОПОСКИ: Извештајот на ЕК не е само за Владата, но Македонија е исправена пред сериозни предизвици!

Фактор - 13.11.2015

Во интервју за Фактор за шефот на дипломатијата Никола Попоски, кој е член и на Извршниот комитет, прифатливи се критичките оценки од ЕК, но вели, “мораме да ги отстраниме изговорите дека сме проблематични.

Попоски: Наш интерес е што поскоро да излеземе од политичката криза

Денешен - 13.11.2015

Ниедна земја членка на ЕУ, која досега сметаше дека Република Македонија треба да ги почне преговорите за членство во Унијата, не го сменила мислењето, но факт е дека сега е многу потешко да се заложат за отпочнување преговори со земјата во услови ...

Попоски: Наш интерес е што поскоро да излеземе од политичката криза

Нетпрес - 13.11.2015

Ниедна земја членка на ЕУ, која досега сметаше дека Република Македонија треба да ги почне преговорите за членство во Унијата, не го сменила мислењето, но факт е дека сега е многу потешко да се заложат за отпочнување преговори со земјата во услови ...

ПОПОСКИ: Наш интерес е што поскоро да излеземе од политичката криза

Fox.mk - 13.11.2015

Ниедна земја членка на ЕУ, која досега сметаше дека Република Македонија треба да ги почне преговорите за членство во Унијата, не го сменила мислењето, но факт е дека сега е многу потешко да се заложат за отпочнување преговори со земјата во услови ...

Попоски: Наш интерес е што поскоро да излеземе од политичката криза

Курир - 13.11.2015

Ниедна земја членка на ЕУ, која досега сметаше дека Република Македонија треба да ги почне преговорите за членство во Унијата, не го сменила мислењето, но факт е дека сега е многу потешко да се заложат за отпочнување преговори со земјата во услови ...

Попоски: Наш интерес е што поскоро да излеземе од политичката криза

Press24 - 13.11.2015

Ниедна земја членка на ЕУ, која досега сметаше дека Република Македонија треба да ги почне преговорите за членство во Унијата, не го сменила мислењето, но факт е дека сега е многу потешко да се заложат за отпочнување преговори со земјата во услови ...

Попоски: Наш интерес е што поскоро да излеземе од политичката криза

Република - 13.11.2015

­ Ниедна земја членка на ЕУ, која досега сметаше дека Република Македонија треба да ги почне преговорите за членство во Унијата, не го сменила мислењето, но факт е дека сега е многу потешко да се заложат за отпочнување преговори со земјата во услови ...

Политичката криза ја закочи Македонија

Вечер - 13.11.2015

Наш интерес е што поскоро да излеземе од спиралата на внатрешни конфронтации, за да им помогнеме и на оние што не поддржуваат на европскиот фронт да излезат со барања дека е неопходно Македонија да води преговори за да не се повторуваат други кризи ...

Попоски: Најголемиот хендикеп за нас е политичката криза

Макфакс - 13.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски по условената препорака за Македонија во извештакот на Европската комисија за напредокот на земјите кандидати смета дека најголемиот хендикеп за земјава е политичакта криза.

Попоски: Наш интерес е што поскоро да излеземе од политичката криза

Пулс24 - 13.11.2015

Ниедна земја членка на ЕУ, која досега сметаше дека Република Македонија треба да ги почне преговорите за членство во Унијата, не го сменила мислењето, но факт е дека сега е многу потешко да се заложат за отпочнување преговори со земјата во услови ...

Попоски се сретна со Рајхел: Извештајот во фокусот на разговорите

Утрински - 12.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски и специјалниот претставник на германското Министерство за надворешни работи за Југоисточна Европа, Турција и ЕФТА Ернст Рајхел денеска разговараа за предизвиците и перспективите во европската ...

Попоски и Рајхел разговараа за европерспективата на Македонија

Точка - 12.11.2015

Министерот Попоски укажал дека Македонија останува подготвена за процесот на пристапни преговори. "Од 2009 година, кога беше дадена првата препорака од Комисијата, секоја година сме се подобро подготвени за овој процес", вели Попоски.

Попоски се сретна со специјалниот претставник на германското МНР за ЈИЕ, Турција и ЕФТА

Канал5 - 12.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски и специјалниот претставник на германското Министерство за надворешни работи за Југоисточна Европа, Турција и ЕФТА Ернст Рајхел денеска разговараа за предизвиците и перспективите во европската ...

ПОПОСКИ: Македонија останува подготвена за процесот на пристапни преговори

Fox.mk - 12.11.2015

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, денес, оствари средба со специјалниот претставник на германското министерство за надворешни работи за Југо-Источна Европа, Турција и ЕФТА, Ернст Рајхел.

Средба Попоски - Рајхел: Македонија подготвена за процесот на пристапни преговори

МРТ - 12.11.2015

Од 2009 година, кога беше дадена првата препорака од Комисијата, секоја година сме се подобро подготвени за овој процес, потенцираше министерот Попоски... Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, денес, оствари средба ...

Попоски и Рајхел разговараа за европерспетивата на Македонија

Макфакс - 12.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во четврток се сретна со специјалниот претставник на германското министерство за надворешни работи за Југо-Источна Европа, Турција и ЕФТА, Ернст Рајхел, при што разговарале за за предизвиците и ...

Македонија останува подготвена за процесот на пристапни преговори

Вечер - 12.11.2015

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, денес, оствари средба со специјалниот претставник на германското министерство за надворешни работи за Југо-Источна Европа, Турција и ЕФТА, Ернст Рајхел, соопштија од ...

Попоски: Македонија останува подготвена за процесот на пристапни преговори

Денешен - 12.11.2015

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, денес, оствари средба со специјалниот претставник на германското министерство за надворешни работи за Југо-Источна Европа, Турција и ЕФТА, Ернст Рајхел.

Попоски: Македонија останува подготвена за процесот на пристапни преговори

Press24 - 12.11.2015

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, денес, оствари средба со специјалниот претставник на германското министерство за надворешни работи за Југо-Источна Европа, Турција и ЕФТА, Ернст Рајхел.

Попоски се сретна со специјалниот претставник на германското МНР за ЈИЕ, Турција и ЕФТА

Нетпрес - 12.11.2015

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски се сретна со со специјалниот претставник на германското министерство за надворешни работи за Југо-Источна Европа, Турција и ЕФТА, Ернст Рајхел.

Попоски: Македонија останува подготвена за процесот на пристапни преговори

Курир - 12.11.2015

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, денес, оствари средба со специјалниот претставник на германското министерство за надворешни работи за Југо-Источна Европа, Турција и ЕФТА, Ернст Рајхел.

Попоски: Политичкиот предизвик ќе ни даде елан да се бориме за натамошен напредок

Пулс24 - 12.11.2015

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, денес, оствари средба со специјалниот претставник на германското министерство за надворешни работи за Југоисточна Европа, Турција и ЕФТА, Ернст Рајхел.

Попоски: Значајно е што остана препораката за Македонија

Вест - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во Европскиот парламент од еврокомесарот за преговори за проширување Јоханес Хан ги слушна клучните точки од најновиот прогрес-извештај на Европската комисија за напредокот на македонската држава во ...

Попоски: Значајно е што остана препораката за преговори за членство во ЕУ

Утрински - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во Европскиот парламент од еврокомесарот за преговори за проширување Јоханес Хан ги слушна клучните точки од најновиот прогрес-извештај на Европската комисија за напредокот на македонската држава во ...

Попоски во ЕП побара европски одговор на бегалската криза во кој ќе биде вклучена и Македонија

Утрински - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска побара во Европскиот парламент (ЕП) европски одговор на бегалската криза во кој ќе биде вклучена и Македонија. Шефот на македонската дипломатија, кој претпладнево настапи пред членовите на ...

Попоски-Значајно е што ја задржавме препораката

Р.С.Европа - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски изјави дека најзначаен момент во денешното презентирање на извештаите за Западен Балкан, во однос на Македонија е тоа што Европската комисија ја задржува препораката и оти е неопходно да започнат ...

Никола Попоски: Добро е што ја задржавме препораката од ЕК

МКД - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во Европскиот парламент од еврокомесарот за преговори за проширување Јоханес Хан ги слушна клучните точки од најновиот прогрес­извештај на Европската комисија за напредокот на македонската држава во ...

Попоски: Значајно е што остана препораката за членство на Македонија во ЕУ

МК News - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во Европскиот парламент од еврокомесарот за преговори за проширување Јоханес Хан ги слушна клучните точки од најновиот прогрес-извештај на Европската комисија за напредокот на македонската држава во ...

Попоски: Значајно е што ЕК ја задржува препораката за преговори

Точка - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во Европскиот парламент од еврокомесарот за преговори за проширување Јоханес Хан ги слушна клучните точки од најновиот прогрес-извештај на Европската комисија за напредокот на македонската држава во ...

ПОПОСКИ: Во најмала рака Македонија е подготвена за преговори исто како во 2009

Телеграф - 10.11.2015

Според македонскиот шеф на дипломатијата, значајно за Македонија ќе биде во периодот до изборите во април да покаже дека има целосна посветеност во државата и целосна мобилизација на институциите за задржување на препораката од ЕК за преговори ...

Попоски: Значајно е што остана препораката за преговори за членство на Македонија во ЕУ

Сител - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во Европскиот парламент од еврокомесарот за преговори за проширување Јоханес Хан ги слушна клучните точки од најновиот прогрес-извештај на Европската комисија за напредокот на македонската држава во ...

Попоски: Значајно е што остана препораката за преговори за членство на Македонија во ЕУ

Канал5 - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во Европскиот парламент од еврокомесарот за преговори за проширување Јоханес Хан ги слушна клучните точки од најновиот прогрес-извештај на Европската комисија за напредокот на македонската држава во ...

Попоски во ЕП побара европски одговор на бегалската криза

Точка - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска побара во Европскиот парламент (ЕП) европски одговор на бегалската криза во кој ќе биде вклучена и Република Македонија, јави дописникот на МИА од Брисел.

Реакции за извештајот на ЕК

Канал5 - 10.11.2015

Значајно за Македонија ќе биде во периодот до изборите во април да покаже дека има целосна посветеност во државата и целосна мобилизација на институциите, вели шефот на македонската дипломатија по објавувањето на извештајот на Европската комисија за ...

Попоски: Значајно е што остана препораката за преговори за членство на Македонија во ЕУ

Локално - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во Европскиот парламент од еврокомесарот за преговори за проширување Јоханес Хан ги слушна клучните точки од најновиот прогрес-извештај на Европската комисија за напредокот на македонската држава во ...

Попоски: Препораката е силен мотив за напредок во политичкиот дијалог и реформите

Макфакс - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски во вторникот по објавувањето на прогрес извештајот за Македонија од страна на Европската комисија (ЕК) изјави дека препораката е силен мотив за продолжување со политичкиот дијалог и реформските ...

Попоски: Значајно е што ЕК ја задржува препораката за преговори

Нетпрес - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во Европскиот парламент од еврокомесарот за преговори за проширување Јоханес Хан ги слушна клучните точки од најновиот прогрес-извештај на Европската комисија за напредокот на македонската држава во ...

Попоски: Најважно е што остана препораката за преговори

Репортер - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во Европскиот парламент од еврокомесарот за преговори за проширување Јоханес Хан ги слушна клучните точки од најновиот прогрес-извештај на Европската комисија за напредокот на македонската држава во ...

Попоски: Значајно е што остана препораката за преговори за членство на Македонија во ЕУ

Курир - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во Европскиот парламент од еврокомесарот за преговори за проширување Јоханес Хан ги слушна клучните точки од најновиот прогрес-извештај на Европската комисија за напредокот на македонската држава во ...

Попоски во ЕП побара европски одговор на бегалската криза

Нетпрес - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска побара во Европскиот парламент (ЕП) европски одговор на бегалската криза во кој ќе биде вклучена и Република Македонија, јави дописникот на МИА од Брисел.

Попоски: Значајно е што остана препораката за преговори за членство на Македонија во ЕУ

Република - 10.11.2015

­ Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во Европскиот парламент од еврокомесарот за преговори за проширување Јоханес Хан ги слушна клучните точки од најновиот прогрес­извештај на Европската комисија за напредокот на македонската држава во ...

Попоски: Значајно е што остана препораката за преговори за членство на Македонија во ЕУ

Денешен - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во Европскиот парламент од еврокомесарот за преговори за проширување Јоханес Хан ги слушна клучните точки од најновиот прогрес-извештај на Европската комисија за напредокот на македонската држава во ...

Попоски во ЕП побара европски одговор на бегалската криза во кој ќе биде вклучена и Македонија

Денешен - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска побара во Европскиот парламент (ЕП) европски одговор на бегалската криза во кој ќе биде вклучена и Република Македонија, јави дописникот на МИА од Брисел.

Попоски: Значајно е што остана препораката за преговори за членство на Македонија во ЕУ

Press24 - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во Европскиот парламент од еврокомесарот за преговори за проширување Јоханес Хан ги слушна клучните точки од најновиот прогрес-извештај на Европската комисија за напредокот на македонската држава во ...

Попоски во ЕП побара европски одговор на бегалската криза во кој ќе биде вклучена и Македонијаја

Република - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска побара во Европскиот парламент (ЕП) европски одговор на бегалската криза во кој ќе биде вклучена и Република Македонија, јави дописникот на МИА од Брисел.

Новата препорака за преговори се препишува на реформите кои ги спроведе Владата

Денешен - 10.11.2015

Значајно за Македонија ќе биде во периодот до изборите во април да покаже дека има целосна посветеност во државата и целосна мобилизација на институциите, вели шефот на македонската дипломатија по објавувањето на извештајот на Европската комисија за ...

Попоски во ЕП побара европски одговор на бегалската криза во кој ќе биде вклучена и Македонија

Курир - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска побара во Европскиот парламент (ЕП) европски одговор на бегалската криза во кој ќе биде вклучена и Република Македонија, јави дописникот на МИА од ...

Значајно е што остана препораката за преговори за членство на Македонија во ЕУ

Вечер - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во Европскиот парламент од еврокомесарот за преговори за проширување Јоханес Хан ги слушна клучните точки од најновиот прогрес-извештај на Европската комисија за напредокот на македонската држава во ...

Потребен е европски одговор на бегалската криза во кој ќе биде вклучена и Македонија

Вечер - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска побара во Европскиот парламент (ЕП) европски одговор на бегалската криза во кој ќе биде вклучена и Република Македонија. Шефот на македонската дипломатија, кој претпладнево настапи пред ...

Никола Попоски: Значајно е што остана препораката за преговори за членство на Македонија во ЕУ

Пулс24 - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во Европскиот парламент од еврокомесарот за преговори за проширување Јоханес Хан ги слушна клучните точки од најновиот прогрес-извештај на Европската комисија за напредокот на македонската држава во ...

Попоски: Значајно е што остана препораката за преговори за членство на Македонија во ЕУ

Lider - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во Европскиот парламент од еврокомесарот за преговори за проширување Јоханес Хан ги слушна клучните точки од најновиот прогрес-извештај на Европската комисија за напредокот на македонската држава во ...

Попоски во ЕП побара европски одговор на бегалската криза во кој ќе биде вклучена и Македонијаја

Lider - 10.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска побара во Европскиот парламент (ЕП) европски одговор на бегалската криза во кој ќе биде вклучена и Република Македонија, јави дописникот на МИА од Брисел.

Попоски-Петерле: Позитивните промени во Македонија го радуваат ЕП

Утрински - 09.11.2015

Европскиот парламент е задоволен и пријатно изненаден од позитивните политички промени во однос на политичкиот дијалог во Македонија и законодавното тело на Европската унија очекува тоа да се рефлектира и во утрешниот прогрес-извештај што ќе го ...

Македонија утре ќе ја добие седмата препорака за старт на преговорите за членство во ЕУ

Сител - 09.11.2015

Европскиот парламент е задоволен од позитивните политички промени во однос на политичкиот дијалог во Македонија и законодавното тело на Европската унија тоа очекува да се рефлектира и во утрешниот прогрес-извештај што ќе го издаде Европската ...

ПОПОСКИ-ПЕТЕРЛЕ: Позитивните промени во Македонија го радуваат ЕП

Телеграф - 09.11.2015

Искусниот словенечки европратеник, пак, не го криеше задоволството што идниот месец поради позитивниот развој на настаните во Македонија, ќе се одржи состанок во комплетен состав на Мешаниот парламентарен комитет на Европарламентот и на македонското ...

Попоски - Петерле: Позитивните промени во Македонија го радуваат ЕП

Канал5 - 09.11.2015

Европскиот парламент е задоволен и пријатно изненаден од позитивните политички промени во однос на политичкиот дијалог во Македонија и законодавното тело на Европската унија очекува тоа да се рефлектира и во утрешниот прогрес-извештај што ќе го ...

Позитивните промени во Македонија го радуваат ЕП

Вечер - 09.11.2015

Европскиот парламент е задоволен и пријатно изненаден од позитивните политички промени во однос на политичкиот дијалог во Македонија и законодавното тело на Европската унија очекува тоа да се рефлектира и во утрешниот прогрес-извештај што ќе го ...

Попоски – Петерле: Позитивните промени во Македонија го радуваат ЕП

Република - 09.11.2015

Европскиот парламент е задоволен и пријатно изненаден од позитивните политички промени во однос на политичкиот дијалог во Македонија и законодавното тело на Европската унија очекува тоа да се рефлектира и во утрешниот прогрес-извештај што ќе го ...

Попоски - Петерле: Позитивните промени во Македонија го радуваат ЕП

Press24 - 09.11.2015

Европскиот парламент е задоволен и пријатно изненаден од позитивните политички промени во однос на политичкиот дијалог во Македонија и законодавното тело на Европската унија очекува тоа да се рефлектира и во утрешниот прогрес-извештај што ќе го ...

Попоски – Петерле: Позитивните промени во Македонија го радуваат ЕП

Денешен - 09.11.2015

Европскиот парламент е задоволен и пријатно изненаден од позитивните политички промени во однос на политичкиот дијалог во Македонија и законодавното тело на Европската унија очекува тоа да се рефлектира и во утрешниот прогрес-извештај што ќе го ...

Попоски- Петерле: Позитивните промени во Македонија го радуваат ЕП

Курир - 09.11.2015

Европскиот парламент е задоволен и пријатно изненаден од позитивните политички промени во однос на политичкиот дијалог во Македонија и законодавното тело на Европската унија очекува тоа да се рефлектира и во утрешниот прогрес-извештај што ќе го ...

Средба Попоски – Петерле: ЕП задоволен од позитивните политички промени во Македонија

Нетпрес - 09.11.2015

Европскиот парламент е задоволен и пријатно изненаден од позитивните политички промени во однос на политичкиот дијалог во Македонија и законодавното тело на Европската унија очекува тоа да се рефлектира и во утрешниот прогрес-извештај што ќе го ...

Попоски – Петерле: Позитивните промени во Македонија го радуваат ЕП

Lider - 09.11.2015

Европскиот парламент е задоволен и пријатно изненаден од позитивните политички промени во однос на политичкиот дијалог во Македонија и законодавното тело на Европската унија очекува тоа да се рефлектира и во утрешниот прогрес-извештај што ќе го ...