TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Патот на свилата

Вест - 16.11.2002

САКАМ ДА КАЖАМ - Горан Михајловски Имаш куќа, врати стан 1 Во средината на осумдесеттите имаше една комунистичка акција што се викаше: "Имаш куќа, врати стан". Таа акција за Бранко уште трае. СДСМ деновиве на дело покажува како го одржува континуитетот со СКМ.

Верушевски: Моето останување на функцијата зависи од Владата

Дневник - 14.11.2002

ДИРЕКТОРОТ НА УБК ПОД ПРИТИСОЦИ ЗА ОСТАВКА "Транспарентност-Македонија" смета дека директорот на УБК не може да остане на функцијата Личност со таков морален товар не може да остане на толку важна функција. Во име на враќањето на моралните вредности и зачувување на интегритетот на Владата, ...

Верушевски враќа стан

Вест - 12.11.2002

ПОД ПРИТИСОК НА ЈАВНОСТА Директорот на Дирекцијата за безбедност и контраразузнавање Зоран Верушевски, кој зел два стана од МВР, едниот од околу 44 квадрати на Рузвелтова, и вториот, т.н. генералски од 100-тина квадрати, писмено го изве Зоран Верушевски, директор на Дирекцијата за безбедност и ...

Верушевски го враќа помалиот стан на "Рузвелтова"

Утрински - 12.11.2002

По реакциите во македонската јавност за двата државни стана на директорот на УБК Директорот на УБК го враќа станот под притисок на јавноста и, како што вели, од морални причини Директорот на Управата за безбедност и контраразузнавање, Зоран Верушевски, под притисок на јавноста, вчера, преку ...

Верушевски ќе го врати едниот стан и три "неискористени" плати

Дневник - 12.11.2002

ПОД ПРИТИСОК НА ЈАВНОСТА Враќањето на станот и на парите ќе се изврши преку адвокатската канцеларија Трпеноски која за тоа веќе го добила налогот од МВР Зоран Верушевски, шефот на Управата за безбедност и контраразузнавање во МВР ќе го врати едниот од двата стана што ги добил од државата и три ...

Верушевски ќе го врати помалиот стан

А1 - 11.11.2002

Директорот на Управата за безбедност и контраразузнавање Зоран Верушевски ќе го врати помалиот од двата службени стана. Тоа е станот од 45 квадрати кој му е доделен во 1987-та, кога Верушевски работел како професор на факулететот за безбедност.

Бранко му должи на Верушевски за аферата "Прислушкување"

Вест - 11.11.2002

СТАРО-НОВИОТ ДИРЕКТОР НА ДБК НЕ ЧУВСТВУВА МОРАЛНА ОДГОВОРНОСТ ШТО ИМА ДВА ДРЖАВНИ СТАНА Началникот на управата за прислушкување бил човек на Верушевски кој му го дал целиот материјал со прислушуваните разговори на политичари, новинари и други јавни личности, а овој пак му ги предал на Црвенковск ...

ЛЕГАЛНОСТ И МОРАЛНОСТ

Утрински - 11.11.2002

КОМЕНТАР Сашко Димовски "Најдете правен механизам и ќе се откажам не од еден, туку и од двата стана". Ова беше дел од експликацијата, дел од одбраната на директорот на УБК, Зоран Верушевски, на јавната медиумска прозивка за неговите два добиени државни стана.

Верушевски не се чувствува одговорен за двата државни стана

Утрински - 11.11.2002

Ново-стариот директор на УБК одговори на сомневањата за негова корумпираност Верушевски: Најдете правен механизам и ќе се откажам од двата стана Ново-стариот директор на Управата за безбедност и контраразузнавање, Зоран Верушевски, не се чувствува морално одговорен затоа што поседува два државни ...