TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Паушалот за Воена болница скастрен од 9 на 6 милиони денари месечно

Вест - 09.11.2001

ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ЌЕ ГО ПРОДОЛЖИ ДОГОВОРОТ СО ЕДИНСТВЕНАТА ВОЕНА ЗДРАВСТВЕНА УСТАНОВА Експертски тимови ќе го утврдат потребниот капацитет на Болницата за воени потреби, а остатокот ќе биде искористен за потребите на цивилното здравство Фондот за здравство ќе го продолжи договорот за работа со ...

Војо Михајловски се согласи да ја финансира Воената болница

Дневник - 09.11.2001

РЕШЕН ПРОБЛЕМОТ МЕЃУ ФОНДОТ за здравство и воената болница скоЈе Експертски тим ќе утврдува кои се потребите од капацитети за лекување на припадниците на безбедносните сили на АРМ Фондот за здравствено осигурување се согласи да и исплати пари за материјални трошоци на Воената болница, во износ од 6 ...

Војо Михајловски и Аврам Ванковски седнаа на преговарачка маса

Вест - 08.11.2001

СИНДИКАТОТ НА ВОЕНА БОЛНИЦА ГО ОДЛОЖИ ШТРАЈКОТ Синдикатот се надева дека разговорите со посредство на министерот за одбрана и министерот за здравство ќе вродат со плод и дека до крајот на неделава првите пари за Воената болница ќе легнат на сметка Синдикатот на Воената болница ќе го одложи за денес ...

Случајот „Воена болница“ решен

А1 - 07.11.2001

Фондот за здавствено осигурување и министерството за одбрана ќе склучат договор за паушално финасирање на Воената болница до крајот на година, со што ќе бидат опфатени материјалните трошоци на болницата. Како понатаму ќе функционира оваа институција ќе решаваат експертски тимови од министерството ...

Клуч на Воената болница?

Вест - 07.11.2001

ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО СИ ИГРА СО ЕДИНСТВЕНАТА ВОЕНА ЗДРАВСТВЕНА УСТАНОВА ВО МАКЕДОНИЈА Доколку Фондот за здравство итно не префрли пари за набавка на лекови и потрошен материјал, од утре Воената болница веќе нема да прима пациенти, а ќе работи единствено дежурната служба која ќе прима само ...

Премиерот Георгиевски ќе ја "лекува" Воената болница

Дневник - 07.11.2001

ФОНД ЗА ЗДРАВСТВО Во "преговорите" меѓу Војо Михајловски и управникот Аврам Ванковски ќе посредува Георгиевски, зашто во прашање биле "повредени суети" Премиерот Љубчо Георгиевски денеска ќе ги "построи" директорите на Фондот за здравствено осигурување, Војо Михајловски и управникот на Воената ...

Чија е Воената болница, на министерството за здравство или за одбрана

А1 - 06.11.2001

Решение на проблемот меѓу Фондот за здравсвено осигурување и Воената болница треба да се изнајде најдоцна до утре. Вака денеска реши владата, која ги натера двете спротивставени страни да седнат на иста маса и да изнајдат прифатливо решение.

Пациентите останаа без завои и без лекови

Дневник - 06.11.2001

ВОЕНА БОЛНИЦА ВО "ПРЕДИНФАРКТНА" СОСТОЈБА Повеќе хоспитализирани пациенти, загрижени за понатамошното лекување, вчера упатија апел до Михајловски да ја "одблокира" Воената болница Воената болница е во "прединфарктна" состојба.

Недостиг на лекови поради самоволието на Михајловски

А1 - 05.11.2001

Поради опструкциите од страна на фондот за здравствено осигурување Воената болница се соочува со недостиг на лекови, анестетици и медицински потрошен материјал, предупредуваат во оваа јавна здравствена установа. И синдикатот на вработените во Воената болница се обидел да ги реши проблемите со ...