TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДИК ги констатираше листите- Продановски нема да се трка со Пендаровски

24 Вести - 13.11.2016

12 ипол кандидатски листи ќе одат на избори – ДИК ги констаираше сите листи освен кандидатурите на Бранко Јаневски и Социјал-демократската партија во изборната единица еден и три. Стево Продановски нема да му биде противкандидат на Стево ...

Аналитичари: Кандидатите на албанските партии без особен интелектуален багаж

Алсат-М - 13.11.2016

Листите на албанските партии со кандидати за пратеници се многу оскудни, за разлика од листите на македонските партии, барем што се однесува на квалитетот и интелектуалниот багаж кој зад себе го носат лицата кои се најдоа на овие листи, смета ...

ДИК: Партиите и коалициите добија 48 часа да ги отстранат недостатоците на листите

МКД - 13.11.2016

Членовите на Државната изборна комисија синоќа ги разгледа поднесените кандидатски листи на политичките партии и коалициите и на дел од нив им даде рок од 48 часа за да ги отстранат констатираните недостатоци.

Партиите добија 48 часа да ги отстранат недостатоците

Тера - 13.11.2016

Државната изборна комисија синоќа ги разгледала кандидатските листи на политичките партии и коалициите, и на дел од нив им дала рок од 48 часа да ги отстранат констатираните недостатоци. Како што соопштија од ДИК, најголем дел од забелешките се ...

ДИК до полноќ треба да им даде зелено светло на кандидатските листи за пратеници

Фокус - 13.11.2016

Државната изборна комисија денеска до полноќ треба да ги разгледа и потврди кандидатските листи за пратеници за претстојните парламентарни избори закажани за 11 декември. Доколку се констатираат неправилности, учесниците во изборите треба да ги ...

ДИК: Продановски нема да се трка со Пендаровски

+инфо - 13.11.2016

Бранко Јаневски има право на жалба до Управен суд за листите. Државната изборна комисија вечерва ги констаираше сите листи од партиите, освен кандидатурите на Бранко Јаневски и на Социјал демократската партија во изборната единица еден и три, објави ...

ДИК ги разгледува кандидатските листи кои беа вратени на доработка

А1 On - 13.11.2016

Државната изборна комисија вечерва на седница повторно ги разгледува кандидатските листи на шест политички субјекти кои им беа вратени на доработка поради констатирани неправилности. Сите партии и коалиции на кои им беа вратени листите, во текот на ...

ДИК со известување – шест партии да направат корекции во документацијата

ТВ21 - 13.11.2016

До Државната изборна комисија доставени се вкупно 13 листи од политички партии и коалиции, за кои ДИК вчера донесе одлука по секоја од нив. Според портпаролот на ДИК, Адмир Шабани, на 6 партии пратено им е известување за да направат корекции во ...

ДИК: Партиите во рок од 48 часа да ги отстранат недостатоците за листите

Канал5 - 13.11.2016

Државната изборна комисија синоќа ги разгледа кандидатските листи за претстојните парламентарни избори, а на дел од коалициите и партиите им даде рок од 48 часа за да ги отстранат констатираните недостатоци.

Партиите добија 48 часа да ги отстранат недостатоците на листите

Алфа - 13.11.2016

Државната изборна комисија синоќа ги разгледала кандидатските листи на политичките партии и коалициите, и на дел од нив им дала рок од 48 часа да ги отстранат констатираните недостатоци. Државната изборна комисија синоќа ги разгледала кандидатските ...

ДИК ги разгледува кандидатските листи кои беа вратени на доработка

Канал5 - 13.11.2016

Државната изборна комисија вечерва на седница повторно ги разгледува кандидатските листи на шест политички субјекти кои им беа вратени на доработка поради констатирани неправилности. Сите партии и коалиции на кои им беа вратени листите, во текот на ...

ДИК ги разгледува кандидатските листи кои беа вратени на доработка

Локално - 13.11.2016

Државната изборна комисија вечерва на седница повторно ги разгледува кандидатските листи на шест политички субјекти кои им беа вратени на доработка поради констатирани неправилности. Сите партии и коалиции на кои им беа вратени листите, во текот на ...

Целосно потврдени 12 кандидатски листи, а една делумно

Стандард - 13.11.2016

Државната изборна комисија на вечерашната седница ги прифати целосно кандидатските листи на пет, а делумно на еден политички субјект, кои им беа вратени на доработка поради констатирани неправилности.

Какви забелешки има ДИК за кандидатските листи?

Фактор - 13.11.2016

ДИК им остави рок од 48 часа на дел од 13-те политички партии и коалиции кои доставија кандидатски листи за да ги отстранат констатираните недостатоци. Тоа се достава на транскациска сметка за изборна кампања, уверение за неосудуваност, изјави и ...

Партиите имаат 48 часа да ги поднесат сите документи кои им недостасуваат за изборната трка

Позитив.мк - 13.11.2016

ДИК синоќа ги утврди кандидатските листи на политичките партии и коалициите. Дел од нив немаат поднесено целосна документација и тие имаат рок од 48 часа да ги отстранат констатираните недостатоци.

ДИК ги прифати кандидатските листи, најмногу забелешки за дублер партијата СДПМ

Репортер - 13.11.2016

ДИК им остави рок од 48 часа на дел од 13-те политички партии и коалиции кои доставија кандидатски листи за да ги остранат констатираните недостатоци, како достава на транскациска сметка за изборна кампања, уверение за неосудуваност, изјави и копии ...

ДИК даде 48 часа за отстранување на недостатоците од кандидатските листи

Макфакс - 13.11.2016

Државната изборна комисја (ДИК), ноќта кон неделата ги разгледуваше кандидатските листи на политичките партии и коалициите, и речиси за сие е одредено во рок од 48 часа да ги отстранат констатираните недостатоци.

ДИК ги констатираше листите, дел од партиите да корегираат документи

Фактор - 13.11.2016

До Државната изборна комисија доставени се 13 листи од политички партии и коалиции, a на 6 партии пратено им е известување за да направат корекции во документите. „Левица“, Коалиција за промени и правда, Социјал – демоктартската партија на ...

Партиите добија 48 часа да ги отстранат недостатоците на листите

Мета - 13.11.2016

Државната изборна комисија синоќа ги разгледала кандидатските листи на политичките партии и коалициите, и на дел од нив им дала рок од 48 часа да ги отстранат констатираните недостатоци. Како што соопштија од ДИК, најголем дел од забелешките се ...

ДИК ги потврди листите на 12 политички субјекти, а на еден ги врати на доработка

Мета - 13.11.2016

Државната изборна комисија вечерва целосно ги прифати кандидатските листи на пет политички субјекти, а на еден им врати дел од листите на доработка поради констатирани неправилности. Комисијата на седницата ги потврди листите на Коалицијата за ...

ДИК ги констатираше кандидатските листи, исклучени кандидати на СДПМ

Макфакс - 13.11.2016

Државната изборна комисија (ДИК) во неделата ги констатираше дванаесетте кандидатски листи на партии и коалиции, освен кандидатурите на Бранко Јаневски и Социјалдемократската партија на Македонија (СДПМ) во изборните единици еден и три.

Целосно потврдени 12 кандидатски листи, а една делумно

еМагазин - 13.11.2016

Државната изборна комисија на вечерашната седница ги прифати целосно кандидатските листи на пет, а делумно на еден политички субјект, кои им беа вратени на доработка поради констатирани неправилности.

ДИК врати на доработка неколку листи на кандидати за пратеници

еМагазин - 13.11.2016

Државната изборна комисија вечерва на седница повторно ги разгледува кандидатските листи на шест политички субјекти кои им беа вратени на доработка поради констатирани неправилности. Сите партии и коалиции на кои им беа вратени листите, во текот на ...

ДИК до полноќ треба да ги потврди кандидатските листи за пратеници

еМагазин - 13.11.2016

Државната изборна комисија денеска до полноќ треба да ги разгледа и потврди кандидатските листи за пратеници за претстојните парламентарни избори закажани за 11 декември. Доколку се констатираат неправилности, учесниците во изборите треба да ги ...

Партиите во рок од 48 часа треба да ги отстранат недостатоците за листите

еМагазин - 13.11.2016

Државната изборна комисија синоќа ги разгледа кандидатските листи за претстојните парламентарни избори, а на дел од коалициите и партиите им даде рок од 48 часа за да ги отстранат констатираните недостатоци.

ДИК ги разгледува кандидатските листи кои беа вратени на доработка

Телевизија Нова - 13.11.2016

Државната изборна комисија вечерва на седница повторно ги разгледува кандидатските листи на шест политички субјекти кои им беа вратени на доработка поради констатирани неправилности. Сите партии и коалиции на кои им беа вратени листите, во текот на ...

ДИК ги прифати кандидатските листи, најмногу забелешки за дублер партијата СДПМ

Либертас - 13.11.2016

ДИК им остави рок од 48 часа на дел од 13-те политички партии и коалиции кои доставија кандидатски листи за да ги остранат констатираните недостатоци, како достава на транскациска сметка за изборна кампања, уверение за неосудуваност, изјави и копии ...

Државната изборна комисија ги проверува кандидатските листи

24 Вести - 12.11.2016

Доцна вечерва Државната изборна комисија ги утврди кандидатските листи поднесени од партиите. За дел од кандидатите беа утврдени недостатоци, како неважечка лична карта, неподнесено барање за кандидатура, отсуство на изјава за етничка припадност.

ДИК ги прифати кандидатските листи

Телма - 12.11.2016

ДИК им остави рок од 48 часа на дел од 13-те политички партии и коалиции кои доставија кандидатски листи за да ги остранат констатираните недостатоци, како достава на транскациска сметка за изборна кампања, уверение за неосудуваност, изјави и копии ...

ДИК: За изборите се пријавија 12 коалиции и партии

МКД - 12.11.2016

За предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември 12 коалиции и партии поднесоа кандидатски листи за пратеници, информираат од Државната изборна комисија. Кандидатски листи поднесоа коалицијата „За подобра Македонија“ предводена од ...

Сите партии се пријавија за избори, ждрепката на 20 ноември ќе го определи редоследот

Фокус - 12.11.2016

Од Државната изборна комисија денеска потврдија дека до истекувањето на рокот, односно до синоќа на полноќ кандидатски листи за пратеници поднеле коалицијата „За подобра Македонија“ предводена од ВМРО-ДПМНЕ, опозициската коалиција предводена од ...

ВМРО за Македонија ги поднесе кандидатските листи

+инфо - 12.11.2016

Георгиевски ја предводи листата во шетвртата изборна единица Коалицијата ВМРО за Македонија вечерва до Државната изборна комисија ги достави листите со кандидати за пратеници на предвремените парламентарни избори на 11 декември.

Сите партии се пријавија за избори, ждрепката ќе го определи редоследот

+инфо - 12.11.2016

Жребувањето за редоследот на листите треба да се одржи на 20 ноември. Од Државната изборна комисија денеска потврдија дека до истекувањето на рокот, односно до синоќа на полноќ кандидатски листи за пратеници поднеле коалицијата „За подобра ...

Ќе се занимава ли обвинителството со збунувачките кандидати?

+инфо - 12.11.2016

ДИК ги повика партиите во рок од 48 часа да ги исправат неправилностите. Државната изборна комисија на денешната седница утврди одредени недостатоци во документите од некои кандидати, како што се неважечка лична карта, немање барање за кандидатура, ...

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ со кандидатските листи нема ништо да промени

Канал5 - 12.11.2016

Потпретседателот на СДСМ Дамјан Манчевски и кандидатот за пратеник Павле Богоевски пред спомен куќата на Мајка Тереза изјавија дека со кандидатските листи на коалицијата “За подобра Македонија” предводена од ВМРО-ДПМНЕ нема ништо да се ...

ДИК ги прифати кандидатските листи

Локално - 12.11.2016

ДИК им остави рок од 48 часа на дел од 13-те политички партии и коалиции, кои доставија кандидатски листи за да ги остранат констатираните недостатоци, како достава на транскациска сметка за изборна кампања, уверение за неосудуваност, изјави и копии ...

СДСМ ги достави кандидатските листи до ДИК

Репортер - 12.11.2016

Oпозициската коалиција предводена од СДСМ вечерва до Државната изборна комисија ги достави листите со кандидати за пратеници за предвремените парламентарни избори на 11 декември. – Toa e листа на кандидати која што е победничка, усогласена со ...

Коалицијата ВМРО за Македонија достави листи до ДИК

Стандард - 12.11.2016

Коалицијата ВМРО за Македонија вечерва ги достави листите со кандидати за пратеници на предвремените парламентарни избори на 11 декември. Носител на листата на ВМРО за Македонија во првата изборна едница е Ден Дончев, во втората Љупчо Балковски, а ...

Кои се носителите на листите во двојка?

Kumanovo News - 12.11.2016

Според доставените листи до Државната изборна комисија Коалиција за подобра Македонија ќе ја предводи Никола Тодоров, СДСМ – Оливер Спасовски, Коалиција за промени и правда – Јове Кекеновски, Коалиција „ВМРО за Македонија“ – Љупчо Балковски, ...

ДИК ги утврди листите: Повеќе неправилности кај листите со Стево Продановски, Радмила Шукуроска…

Позитив.мк - 12.11.2016

Државната изборна комисија доцна вечерва ги утврди кандидатските листи поднесени од партиите. Дванаесет коалиции и партии поднесоа кандидатски листи за пратеници на претстојните предвремени парламентарни избори, а за дел од кандидатите беа утврдени ...

Објавени носителите на сите листи во втората изборна единица

Кумановски м. - 12.11.2016

На полноќ истече рокот за доставување на листите на пратеници за претстојните предвремени парламентарни избори кои ќе се одржат на 11 декември. Листата изгледа вака: Коалиција СДСМ – Оливер Спасовски Коалиција за подобра Македонија – Никола Тодоров ...

Коалицијата ВМРО за Македонија достави листи до ДИК

еМагазин - 12.11.2016

Коалицијата ВМРО за Македонија вечерва до Државната изборна комисија ги достави листите со кандидати за пратеници на предвремените парламентарни избори на 11 декември. Носител на листата на ВМРО за Македонија во првата изборна едница е Ден Дончев, ...

ДИК ги прифати кандидатските листи – партиите добија 48 часа да ги исправат нерегуларностите

Телевизија Нова - 12.11.2016

Државната изборна комисија ги потврди сите листи со кандидати коишто пристигнаа до законски утврдениот рок. 71 листа вкупно пристигна до просториите на ДИК. На изборите на 11 декември ќе се натпреваруваат 5 коалиции и 8 политички партии.

СДСМ и ДУИ ги доставиja кандидатските листи до ДИК

Курир - 11.11.2016

Опозициската коалиција предводена од СДСМ вечерва до Државната изборна комисија ги достави листите со кандидати за пратеници за предвремените парламентарни избори на 11 декември. Исто така и ДУИ околу 10 часот ги доставиле кандидатските листи до ДИК.

СДСМ ги достави кандидатските листи до ДИК

Телеграф - 11.11.2016

Претходно листи до ДИК доставија Коалицијата за промени и правда, ЛП, ПДП, ДПА и Левица Опозициската коалиција предводена од СДСМ вечерва до Државната изборна комисија ги достави листите со кандидати за пратеници за предвремените парламентарни ...

СДСМ ги достави кандидатските листи до ДИК

Вест - 11.11.2016

Опозициската коалиција предводена од СДСМ вечерва до Државната изборна комисија ги достави листите со кандидати за пратеници за предвремените парламентарни избори на 11 декември. - Toa e листа на кандидати која што е победничка, усогласена со ...

СДСМ ги достави кандидатските листи до ДИК

Канал5 - 11.11.2016

Опозициската коалиција предводена од СДСМ вечерва до Државната изборна комисија ги достави листите со кандидати за пратеници за предвремените парламентарни избори на 11 декември. - Toa e листа на кандидати која што е победничка, усогласена со ...

СДСМ ги достави кандидатските листи до ДИК

Локално - 11.11.2016

Опозициската коалиција предводена од СДСМ вчера до Државната изборна комисија ги достави листите со кандидати за пратеници за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. – Toa e листа на кандидати која што е победничка, усогласена со ...

СДСМ ги достави кандидатските листи до ДИК

Стандард - 11.11.2016

Опозициската коалиција предводена од СДСМ вечерва до Државната изборна комисија ги достави листите со кандидати за пратеници за предвремените парламентарни избори на 11 декември. – Toa e листа на кандидати која што е победничка, усогласена со ...

СДСМ ги достави кандидатските листи до ДИК

Република - 11.11.2016

Опозициската СДСМ вечерва до Државната изборна комисија ги достави листите со кандидати за пратеници за предвремените парламентарни избори на 11 декември. – Toa e листа на кандидати која што е победничка, усогласена со граѓаните на Република ...

СДСМ ги достави кандидатските листи до ДИК

Press24 - 11.11.2016

Опозициската коалиција предводена од СДСМ вечерва до Државната изборна комисија ги достави листите со кандидати за пратеници за предвремените парламентарни избори на 11 декември. - Toa e листа на кандидати која што е победничка, усогласена со ...

И од СДСМ, ДПА и ДУИ ги доставија кандидатските листи до ДИК

еМагазин - 11.11.2016

Опозициската коалиција предводена од СДСМ вечерва до Државната изборна комисија ги достави листите со кандидати за пратеници за предвремените парламентарни избори на 11 декември. - Toa e листа на кандидати која што е победничка, усогласена со ...

ОБЈАВЕНИ ЛИСТИТЕ: Еве кој со кого ќе ги одмери силите на изборите на 11 декември

Телевизија Нова - 11.11.2016

На полноќ завршува рокот за доставување на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември. Политичките партии и коалиции ги објавија носителите и листите за шесте изборни единици, а до Државната изборна комисија до ...

СДСМ ги достави кандидатските листи до ДИК, се уште се чека на ВМРО-ДПМНЕ

Либертас - 11.11.2016

Опозициската коалиција предводена од СДСМ вечерва до Државната изборна комисија ги достави листите со кандидати за пратеници за предвремените парламентарни избори на 11 декември. – Toa e листа на кандидати која што е победничка, усогласена со ...

Коалицијата за промени и правда ги објави пратеничките листи

24 Вести - 10.11.2016

Павле Трајанов во единица, Јове Кекеновски во двојка Весна Стојменова во тројка, Слободан Богоевски ќе ја предводи 4ката Александар Делов 5- ка и Бранко Мајсторовски во 6 ката. Ова е тимот на Коалицијата за промени и правда кој ќе настапи на ...

Да живее разноликоста, критиката и изборот!

Окно - 08.11.2016

Младичот вели, шуќур, за разлика од пред некоја година, почна да се дискутира и за квалитетот на кандидатските листи за изборите. Тоа е добро, и таа дискусија треба да се поттикнува, а не да се гуши. Во тоа име, неколку поенти.

РОКОТ ИСТЕКУВА В ПЕТОК: Се чекаат листите на ВМРО-ДПМНЕ и на ДУИ

Телеграф - 08.11.2016

Најголема врева се крена по објавувањето на кандидатските листи на СДСМ. На листите не се најдоа многумина што тоа го заслужуваат Партиите што не доставија кандидатски листи за изборите на 11 декември имаат уште два дена тоа да го сторат.

Се чекаат листите на ВМРО-ДПМНЕ и на ДУИ

Вечер - 08.11.2016

Најголема врева се крена по објавувањето на кандидатските листи на СДСМ. На листите не се најдоа многумина што тоа го заслужуваат Партиите што не доставија кандидатски листи за изборите на 11 декември имаат уште два дена тоа да го сторат.

Првата изборна битка на СДСМ почна во партијата

Deutsche Welle - 07.11.2016

Додека во дел од базата на СДСМ владее незадоволство од кандидатските листи, во НВО-секторот се задоволни од учеството на граѓански активисти. Велат дека тоа е првиот чекор кон промени и модернизација на партиите Кандидатските листи за пратеници на ...

Првата изборна битка на СДСМ почна во партијата

Локално - 07.11.2016

Додека во дел од базата на СДСМ владее незадоволство од кандидатските листи, во НВО-секторот се задоволни од учеството на граѓански активисти. Велат дека тоа е првиот чекор кон промени и модернизација на партиите, информира DW.

Првата изборна битка на СДСМ почна во партијата

Бриф - 07.11.2016

Додека во дел од базата на СДСМ владее незадоволство од кандидатските листи, во НВО-секторот се задоволни од учеството на граѓански активисти, пишува Дојче веле. Велат дека тоа е првиот чекор кон промени и модернизација на партиитеКандидатските ...

Првата изборна битка на СДСМ почна во партијата

Либертас - 07.11.2016

Додека во дел од базата на СДСМ владее незадоволство од кандидатските листи, во НВО-секторот се задоволни од учеството на граѓански активисти, пишува Дојче веле. Велат дека тоа е првиот чекор кон промени и модернизација на партиитеКандидатските ...