TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Реконструкција на сите болнички одделенија во градската болница во Прилеп

Пулс24 - 11.11.2016

Во прилепската болница „Борка Талески” моментално се реализира реконструкција на сите болнички одделенија, за чија успешна реализација се издвоени 70 милиони денари. ВМРО-ДПМНЕ како партија која работи транспарентно за интересите на граѓаните, ...

Здравството, последната сламка пред избори

Нова ТВ - 08.11.2016

Не знам на кого повеќе да се изначудам. На ветувањата на лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски за новите инвестиции во здравството или на лекарите и директорите на клиниките кои сред работно време доаѓаат да му ракоплескаат.

Додека тече реконструкцијата најавена нова медицинска опрема за повеќе болници

Здравство24 - 08.11.2016

Болниците чија реконструкција е веќе почната и кои ги посочи лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на последната прес- конференција за здравство ќе добијат и нова медицинска опрема. -Ќе изградиме и нов современ Ургентен хируршки центар за потребите ...

Болниците на кои веќе се работи ќе добијат медицинска опрема од повеќе милиони евра

Сител - 08.11.2016

Паралелно со градењето и реновирањето на болниците во Куманово, Струмица, Велес , Свети Еразмо во Охрид и Клиничката болница во Штип ќе добијат нова медицинска опрема во вредност од неколку милиони евра.

Болниците на кои веќе се работи ќе добијат медицинска опрема од повеќе милиони евра

Алфа - 08.11.2016

Нова медицинска опрема вредна повеќе милиони евра ќе добијат сите болници низ Македонија. Болниците чија реконструкција е веќе почната ќе добијат и нов модерен лик, рече лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски.

Болниците на кои веќе се работи ќе добијат медицинска опрема од неколку милиони евра

Република - 08.11.2016

Болниците чија реконструкција е веќе почната и кои ги посочи лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски на последната прес- конференција за здравство ќе добијат и нова медицинска опрема. – Ќе изградиме и нов современ Ургентен хируршки центар за ...

Болниците на кои веќе се работи ќе добијат медицинска опрема од повеќе милиони евра

Телевизија Нова - 08.11.2016

Медицинска опрема ќе добијат и болниците чија реконструкција е веќе почната, а ги истакна лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на последната прес- конференција. “Ќе изградиме и нов современ Ургентен хируршки центар за потребите на Општата болница ...

Болниците кои ќе бидат реконструирани ќе добијат и нова опрема

Здравство24 - 07.11.2016

Освен целосна реконструкција , ГОБ ”8 септември “, Клиничката болница во Битола, Инфективна, Онкологија и болниците во Демир Хисар и Кичево ќе добијат нова современа опрема. Пред неколку дена претседателот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски како дел од ...

Тодоров: Клиничката болница во Битола одлично се развива, ќе следи втора и трета фаза од реконструкцијата

Здравство24 - 07.11.2016

Клиничката болница во Битола одлично се развива, а реконструкцијата е во завршна фаза и таа опфаќа обнова на фасадата и промена на сите прозорци. Ова денеска го истакна вицепремиерот и министер за здравство Никола Тодоров по посетата на таа јавна ...

Кога ќе биде ставен во употреба акцелераторот?

Тера - 07.11.2016

Министерот Тодор денеска прашан за тоа кога ќе проработи одделението за зрачна терапија при Клиничката Болница – Бункерот е завршен, акцелераторот е стигнат, во тек е набавка за инсталирање на акцелераторот и негово комисионирање.

Болниците што ќе се реконструираат ќе добијат и нова медицинска опрема

Курир - 07.11.2016

Болниците чија реконструкција ја најави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски ќе добијат и нова медицинска опрема. Комплетно внатрешно реновирање на објектот на Клиничка болница Битола– инвестиција вредна над 10 милиони евра -Ова е болница кон која ...

ВМРО-ДПМНЕ најави програма за здравство

Канал5 - 07.11.2016

Нова медицинска опрема и реконструкција на дотраените болници низ целата држава, најави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, во партиската програма за здравство. Преку навремено откривање на потенцијални ризик фактори кај населението и инвестиции во современа ...

Тодоров: Реконструкцијата на Клиничката болница во Битола ќе има и втора и трета фаза и ќе ја опфати внатрешноста

Курир - 07.11.2016

Министерот за здравство денеска е во Битола, каде оствари посета во Клиничката болница во градот. Во изјава за медиуми подвлече дека Клиничката болница во Битола одлично се развива, како и дека реконструкцијата на болницата е во завршна фаза.

Реконструкцијата на Клиничката болница во Битола е во завршна фаза

Точка - 07.11.2016

Реконструкција опфаќа промена на фасадата и на сите прозори, инвестиција вредна 107 милиони денари, со што ќе се овозможи сериозна енергетска ефикасност на болницата и сериозни заштеди на средства.

Тодоров: Клиничката болница во Битола одлично се развива, реконструкцијата е во завршна фаза

Канал5 - 07.11.2016

Клиничката болница во Битола одлично се развива, а реконструкцијата е во завршна фаза и таа опфаќа обнова на фасадата и промена на сите прозорци. Ова денеска го истакна вицепремиерот и министер за здравство Никола Тодоров по посетата на таа јавна ...

ВМРО-ДПМНЕ најавува понуда на проекти - посебно за здравството

Сител - 07.11.2016

Освен целосна реконструкција , ГОБ ”8 септември “, Клиничката болница во Битола, Инфективна, Онкологија и болниците во Демир Хисар и Кичево ќе добијат нова современа опрема. Пред неколку дена претседателот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски како дел од ...

ТОДОРОВ: Реконструкцијата на Клиничката болница во Битола е во завршна фаза

Телеграф - 07.11.2016

Во втората и третата фаза од реконструкцијата на Клиничката болница ќе се изврши комплетна, темелна реконструкција на целата внатрешност Клиничката болница во Битола одлично се развива, а реконструкцијата е во завршна фаза и таа опфаќа обнова на ...

Здравствениот систем пред нов инвестициски циклус

Алфа - 07.11.2016

Целиот здравствен систем е пред нов инвестициски циклус – наскоро треба да започне реновирање на болниците во повеќе градови кои ќе добијат и целосно нова медицинска опрема. Паралелно течат и активностите за изградба на новиот современ клинички ...

Тодоров- Клиничката болница во Битола одлично се развива

Алфа - 07.11.2016

Поддршката за лекарите министерот за здравство ја искажа од Битола каде изврши увид во темелна реконструкција на тамошната болница која е во тек. Откако ќе заврши обновата на фасадата и на прозорите ќе се продолжи и во внатрешноста за што се ...

Над 200 милиони евра ќе се слеат во здравството

Денар - 07.11.2016

Во следните четири години во здравството се планира силен инвестициски циклус во износ од над 200 милиони евра во здравствената инфраструктира и набавка на нова опрема, најави министерот за здравство Никола Тодоров, при денешната посета на Државната ...

Болниците што ќе се реконструираат ќе добијат и нова медицинска опрема

Press24 - 07.11.2016

Болниците чија реконструкција ја најави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски ќе добијат и нова медицинска опрема. Комплетно внатрешно реновирање на објектот на Клиничка болница Битола– инвестиција вредна над 10 милиони евра -Ова е болница кон која ...

Реконструкцијата на Клиничката болница во Битола е во завршна фаза

Нетпрес - 07.11.2016

Министерот за здравство, Никола Тодоров, денеска во Битола ја посети во Клиничката болница во градот. Во изјава за медиуми подвлече дека Клиничката болница во Битола одлично се развива, како и дека реконструкцијата на болницата е во завршна фаза.

Болниците што ќе се реконструираат ќе добијат и нова медицинска опрема

Република - 07.11.2016

Болниците чија реконструкција ја најави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски ќе добијат и нова медицинска опрема. Комплетно внатрешно реновирање на објектот на Клиничка болница Битола– инвестиција вредна над 10 милиони евра -Ова е болница кон која ...

Тодоров: Реконструкцијата на Клиничката болница во Битола ќе има и втора и трета фаза и ќе ја опфати внатрешност

Press24 - 07.11.2016

Министерот за здравство денеска е во Битола, каде оствари посета во Клиничката болница во градот. Во изјава за медиуми подвлече дека Клиничката болница во Битола одлично се развива, како и дека реконструкцијата на болницата е во завршна фаза.

Реконструкцијата на Клиничката болница во Битола ќе има и втора и трета фаза и ќе ја опфати внатрешноста

Република - 07.11.2016

Министерот за здравство денеска е во Битола, каде оствари посета во Клиничката болница во градот. Во изјава за медиуми подвлече дека Клиничката болница во Битола одлично се развива, како и дека реконструкцијата на болницата е во завршна фаза.

СИТЕЛ: ВМРО-ДПМНЕ најавува понуда на проекти - посебно за здравството

Press24 - 07.11.2016

Освен целосна реконструкција , ГОБ ”8 септември “, Клиничката болница во Битола, Инфективна, Онкологија и болниците во Демир Хисар и Кичево ќе добијат нова современа опрема. Пред неколку дена претседателот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски како дел од ...

Тодоров: Клиничката болница во Битола одлично се развива, реконструкцијата е во завршна фаза

Lider - 07.11.2016

Клиничката болница во Битола одлично се развива, а реконструкцијата е во завршна фаза и таа опфаќа обнова на фасадата и промена на сите прозорци. Ова денеска го истакна вицепремиерот и министер за здравство Никола Тодоров по посетата на таа јавна ...

Болниците кои што ќе се реконструираат ќе добијат и нова медицинска опрема

Телевизија Нова - 07.11.2016

Болниците чијашто реконструкција ја најави лидерот на ВМРО ДПМНЕ, Никола Груевски при последната промоција на мерките во здравството ќе добијат и нова медицинска опрема. Груевски најави комплетно реновирање на објектот на Клиничка болница Битола, ...

Тодоров: Клиничката болница во Битола одлично се развива, реконструкцијата во завршна фаза

Телевизија Нова - 07.11.2016

Клиничката болница во Битола одлично се развива, а реконструкцијата е во завршна фаза и таа опфаќа обнова на фасадата и промена на сите прозорци. Ова денеска го истакна вицепремиерот и министер за здравство Никола Тодоров по посетата на таа јавна ...