TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

АНАЛИЗА: Новото задолжувањето на Македонија, во услови на РЕКОРДЕН ЈАВЕН ДОЛГ

Репортер - 10.11.2016

Тековнава седмица, во периодот од 8-ми до 15-ти ноември Македонија планира да се задолжи 12,1 милиони евра, преку две аукции на кои на домашните кредитори ќе им видат понудени државни записи и државни обврзници.

Новото задолжување на Македонија, во услови на рекорден јавен долг

Точка - 09.11.2016

Тековнава седмица, во периодот од 8-ми до 15-ти ноември Македонија планира да се задолжи 12,1 милиони евра, преку две аукции на кои на домашните кредитори ќе им видат понудени државни записи и државни обврзници.

Новото задолжувањето на Македонија, во услови на рекорден јавен долг

Денар - 09.11.2016

Тековнава седмица, во периодот од 8-ми до 15-ти ноември Македонија планира да се задолжи 12,1 милиони евра, преку две аукции на кои на домашните кредитори ќе им видат понудени државни записи и државни обврзници.

Речиси 7 милиони евра изнесува бруто надворешниот долг на Македонија

Позитив.мк - 09.11.2016

Историско највисоко ниво на надворешната задолженост измери Народната Банка, заклучно со вториот квартал. Бруто надворешниот долг изнесува 6 милијарди и 914 милиони евра или 73,1 отсто од Бруто домашиот производ. Ова ниво е највисоко од 2004 година.

Новото задолжувањето на Македонија, во услови на рекорден јавен долг

Макфакс - 09.11.2016

Тековнава седмица, во периодот од 8-ми до 15-ти ноември Македонија планира да се задолжи 12,1 милиони евра, преку две аукции на кои на домашните кредитори ќе им видат понудени државни записи и државни обврзници.

Ново задолжување од 18 милиони евра

24 Вести - 08.11.2016

Владата денеска од домашните кредитори се задолжи за 18 милиони евра , што е за околу 5,9 милиони евра повеќе од сумата што првично ја побаруваше. Дел од позајмената сума ќе се враќа за шест месеци и една година, додека парите обезбедени преку ...

Наумов: Јавниот долг продолжува да се зголемува

24 Вести - 08.11.2016

На денешното задолжување реагираше дополнителниот министер за финасии Кире Наумов. Јавниот долг заради ова темпо на задолжување ги надмина критичните 50% од БДП, граница која Меѓународниот монетарен фонд препорача да не се надминува.

Ново задолжување од 12,2 милиони евра

Телма - 08.11.2016

Денеска Министерството за финансии ќе одржи аукција на државни хартии од вредност на која од домашните кредитори ќе побара 12,2 милиони евра. На аукцијата ќе бидат понудени 6-месечни и 12-месечни записи и обврзници, кои ќе стасаат за отплаќање по ...

Бруто надворешен долг од 6,9 милијарди евра

24 Вести - 08.11.2016

Историско највисоко ниво на надворешната задолженост измери Народната Банка, заклучно со вториот квартал. Бруто надворешниот долг изнесува 6 милијарди и 914 милиони евра или 73,1 отсто од БДП.

Владата се задолжи со 18 милиони евра кај домашните кредитори

Нова ТВ - 08.11.2016

На денешното задолжување на домашниот пазар на капитал Владата се задолжи со 18 милиони евра, иако Министерството за финансии бараше 12,1 милион евра, соопшти дополнителниот заменик министер за финансии Кире Наумов.

Ново владино задолжување од 12,1 милион евра

Нова ТВ - 08.11.2016

Владата за денеска најави ново задолжување од 12,1 милион евра, преку две аукции на кои на домашните кредитори ќе им се понудат државни записи и државни обврзници. Позјамените пари обезбедени преку државни записи ќе се враќаат за шест месеци односно ...

Владата планира да се задолжи за 12,1 милион евра

Р.С.Европа - 08.11.2016

Владата денеска планира да се задолжи за 12,1 милион евра. Планирани се две аукции на кои на домашните кредитори ќе им се понудат државни записи и државни обврзници. Позјамените пари обезбедени преку државни запизи ќе се враќаат за шест месеци ...

Денес ново задолжување од 12,1 милион евра

МКД - 08.11.2016

Владата за денеска најави ново задолжување од 12,1 милион евра, преку аукции. Парите ќе ги обезбеди од домашните кредитори преку две аукции на државни записи и една на државни обврзници. Позјамените пари обезбедени преку државни записи ќе се враќаат ...

Владата денеска со ново задолжување

Фокус - 08.11.2016

Владата денеска ќе направи ново задолжување од 12,1 милион евра. Задолжувањето ќе се реализира преку две аукции на кои на домашните кредитори ќе им се понудат државни записи и државни обврзници.

Наумов: Јавниот долг продолжува да се зголемува

+инфо - 08.11.2016

Предупредуваме дека за сите злоупотреби направени со пари на граѓаните ќе има одговорност, реагира Наумов. На денешното задолжување на домашниот пазар на капитал министерот за финансии, Кирил Миноски, иако побаруваше 12.1 милион евра тој ги задолжи ...

Ново задолжување од 12,1 милиони евра

Кајгана - 08.11.2016

Владата денеска планира да се задолжи за 12,1 милиони евра, преку две аукции на кои на домашните кредитори ќе им се понудат државни записи и државни обврзници. Позајмените пари обезбедени преку државни записи ќе се враќаат за шест месеци, односно за ...

Денес ново задолжување од 12,1 милион евра

Тера - 08.11.2016

Владата за денеска најави ново задолжување од 12,1 милион евра, преку аукции. Парите ќе ги обезбеди од домашните кредитори преку две аукции на државни записи и една на државни ...

Ново задолжување, Државата бара 12,1милиони евра од домашните кредитори

ТВ21 - 08.11.2016

Државата денеска планира да се задолжи 750 милиони денари или 21,1 милиони евра кај домашните кредитори, банки и осигурителни компании. Станува збор за презапишување на средствата. Станува збор за две аукции на државни записи и една на државни ...

Денеска ново задолжување од 12,1 милион евра

+инфо - 08.11.2016

За неделава нема најавено раздолжување. Владата денеска планира да се задолжи за 12,1 милион евра. Планирани се две аукции на кои на домашните кредитори ќе им се понудат државни записи и државни обврзници.

Наумов: јавниот долг продолжува да се зголемува, државата се задолжи со нови 18 милиони евра

ТВ21 - 08.11.2016

На денешното задолжување на домашниот пазар на капитал министерот за финансии, Кирил Миноски, иако побаруваше 12.1 милион евра тој ги задолжи граѓаните со нови 18 милиони евра, се вели во реакцијата на дополнителниот заменик министер, Кире ...

Наумов: Јавниот долг продолжува да се зголемува

А1 On - 08.11.2016

„На денешното задолжување на домашниот пазар на капитал министерот за финансии, Кирил Миноски, иако побаруваше 12.1 милион евра тој ги задолжи граѓаните со нови 18 милиони евра. Јавниот долг заради ова темпо на задолжување ги надмина критичните 50% ...

Наумов: За неконтролираните задолжувања сите ќе одговараат!

Фокус - 08.11.2016

Дополнителниот министер за финансии Кире Наумов, реагира на денешното задолжување на Владата, кое иако беше најавено дека ќе изнесува 12 милиони евра сепак достигна 18 милиони евра. -Јавниот долг заради ова темпо на задолжување ги надмина критичните ...

Државата вчера се раздолжи – денеска се задолжи со нови 18 милиони евра

ТВ21 - 08.11.2016

Владата се задолжи со 18 милиони евра од домашните кредитори. Задолжувањето го реализираше преку две аукции на кои на домашните кредитори ќе им беа понудени државни записи и државни обврзници.

Владата повторно ќе се задолжи за 12,1 милион евра...

Н.Македонија - 08.11.2016

Владата повторно ќе се задолжи за 12,1 милион евра Владата за денеска најави ново задолжување од 12,1 милион евра, преку две аукции на кои на домашните кредитори ќе им се понудат државни записи и државни обврзници.

Ново задолжување од 12,1 милион евра

Точка - 08.11.2016

Владата денеска планира да се задолжи за 12,1 милион евра, преку две аукции на кои на домашните кредитори ќе им се понудат државни записи и државни обврзници. Позјамените пари обезбедени прееку државни запизи ќе се враќаат за шест месеци односно ...

Наумов: Наместо 12,1 милион евра, на аукција се задолжени 18 милиони евра

Сител - 08.11.2016

Дополнителниот заменик-минситер за финансии Кире Наумов денеска преку соопштение во врска со одржаната аукција на државни хартии од вредност наведува дека иако се побарувани 12,1 милион евра, денеска граѓаните се задолжени со нови 18 милиони евра.

Денеска не задолжуваат со 12,1 милиони евра

Локално - 08.11.2016

Според планот, државата денеска ќе се задолжи 12,1 милиони евра кај домашните кредитори, банки и осигурителни компании. Станува збор за две аукции на државни записи и една на државни обврзници.

Ново задолжување од 12,1 милион евра

Актуелно24 - 08.11.2016

Владата денеска планира да се задолжи за 12,1 милион евра, преку две аукции на кои на домашните кредитори ќе им се понудат државни записи и државни обврзници. Позјамените пари обезбедени прееку државни запизи ќе се враќаат за шест месеци односно ...

Јавниот долг продолжува да се зголемува

Макфакс - 08.11.2016

На денешното задолжување на домашниот пазар на капитал министерот за финансии, Кирил Миноски, иако побаруваше 12.1 милион евра тој ги задолжи граѓаните со нови 18 милиони евра. „Јавниот долг заради ова темпо на задолжување ги надмина критичните 50% ...

Наумов: Миноски, наместо за првично најавените 12,1, ги задолжи граѓаните за нови 18 милиони евра

Репортер - 08.11.2016

Соопштение од Кабинет на Дополнителен заменик министер за финансии, Кире Наумов: На денешното задолжување на домашниот пазар на капитал министерот за финансии, Кирил Миноски, иако побаруваше 12.1 милион евра тој ги задолжи граѓаните со нови 18 ...

Наумов: Миноски ги задолжи граѓаните со 18 милиони евра

Мета - 08.11.2016

На денешното задолжување на домашниот пазар на капитал министерот за финансии, Кирил Миноски, иако побаруваше 12,1 милиони евра, ги задолжи граѓаните со нови 18 милиони евра, се вели во реакцијата од дополнителниот заменик-министер за финансии Кире ...

Наумов: Миноски ги задолжи граѓаните со нови 18 милиони евра

Фактор - 08.11.2016

Дополнителниот заменик министер за финансии, Кире Наумов реагира по повод новото задолжување кај домашните кредитори кое се случи денеска. Тој предупредува дека јавниот долг на државата продолжува да се зголемува.

Владата ќе не задолжи со нови 12 милиони евра

Стандард - 08.11.2016

Владата денеска ќе се задолжи за нови 12,1 милион евра. Планирани се две аукции на кои на домашните кредитори ќе им се понудат државни записи и државни обврзници. Позјамените пари обезбедени преку државни записи ќе се враќаат за 6 месеци односно ...

Ново задолжување од 12,1 милиони евра

Денар - 08.11.2016

Владата денеска планира да се задолжи за 12,1 милион евра, преку две аукции на кои на домашните кредитори ќе им се понудат државни записи и државни обврзници. Позјамените пари обезбедени преку државни запизи ќе се враќаат за шест месеци односно една ...

Нов удар по џебот на идните генерации – Владата не задолжува со нови 12.1 милион евра

Репортер - 08.11.2016

Владата за денеска најави ново задолжување од 12,1 милион евра, преку две аукции на кои на домашните кредитори ќе им се понудат државни записи и државни обврзници. Позјамените пари обезбедени преку државни записи ќе се враќаат за шест месеци односно ...

Наумов реагира за новите задолжува и опасноста на превисокиот долг

Позитив.мк - 08.11.2016

Дополнителниот министер за финансии Кире Наумов, реагира на денешното задолжување на Владата, кое иако беше најавено дека ќе изнесува 12 милиони евра сепак достигна 18 милиони евра. – Јавниот долг заради ова темпо на задолжување ги надмина ...

Ново задолжување - Владата ќе позајми пари од домашните кредитори

Фактор - 08.11.2016

Државата денеска планира да се задолжи кај домашните кредитори, банки и осигурителни компании. Ќе биде позајмена сума од 12, 1 милион евра. Се работи за две аукции на државни записи и една на државни обврзници.

Наумов: Наместо 12,1 милион евра, на аукција се задолжени 18 милиони евра

Стандард - 08.11.2016

Дополнителниот заменик­минситер за финансии, Кире Наумов денеска преку соопштение во врска со одржаната аукција на државни хартии од вредност наведува дека иако се побарувани 12,1 милион евра, денеска граѓаните се задолжени со нови 18 милиони евра.

Наумов: Миноски, наместо за првично најавените 12,1, ги задолжи граѓаните за нови 18 милиони евра

Либертас - 08.11.2016

Соопштение од Кабинет на Дополнителен заменик министер за финансии, Кире Наумов: На денешното задолжување на домашниот пазар на капитал министерот за финансии, Кирил Миноски, иако побаруваше 12.1 милион евра тој ги задолжи граѓаните со нови 18 ...

Владата планира да се задолжи за 12,1 милион евра

24 Вести - 07.11.2016

Владата утре планира да се задолжи за 12,1 милион евра. парите ќе ги обезбеди од домашните кредитори преку две аукција на државни записи и една на државни обврзници. Дел од позјамената сума ќе се враќа за шест месеци и една година, додека парите ...

ДОЛЖНИЧКИ АМБИС: Дали ја знаеме вистината за сите долгови

Нова ТВ - 07.11.2016

Од јануари до септември, Јавениот долг е зголемен за повеќе од половина милијарда евра. На крајот од третиот квартал од годинава, нивото на Јавен долг достигна 4 милијарди и 750 милиони евра или 50,6 отсто од Бруто домашниот производ, пишува ...

АНАЛИЗА: Должнички амбис: Дали ја знеме вистината за сите долгови?

+инфо - 07.11.2016

Сегашното ниво на јавен долг е највисоко што е измерено досега и предизвика лавина реакции во економските и политичките кругови. Од јануари до септември, јавениот долг е зголемен за повеќе од половина милијарда евра.

ДОЛЖНИЧКИ АМБИС: Дали ја знеме вистината за сите долгови?

А1 On - 07.11.2016

Од јануари до септември, Јавениот долг е зголемен за повеќе од половина милијарда евра. На крајот од третиот квартал од годинава, нивото на Јавен долг достигна 4 милијарди и 750 милиони евра или 50,6 отсто од Бруто домашниот производ, пишува ...

Должнички амбис: Дали ја знеме вистината за сите долгови?

Радио МОФ - 07.11.2016

Од јануари до септември, јавниот долг е зголемен за повеќе од половина милијарда евра. На крајот од третиот квартал од годинава, нивото на јавен долг достигна 4 милијарди и 750 милиони евра или 50,6 отсто од бруто домашниот производ (БДП), пишува во ...

ДОЛЖНИЧКИ АМБИС: Дали ја знеме вистината за сите долгови?

Локално - 07.11.2016

Од јануари до септември, Јавениот долг е зголемен за повеќе од половина милијарда евра. На крајот од третиот квартал од годинава, нивото на Јавен долг достигна 4 милијарди и 750 милиони евра или 50,6 отсто од Бруто домашниот производ, пишува ...

ДОЛЖНИЧКИ АМБИС: Дали ја знеме вистината за сите долгови?

Репортер - 07.11.2016

Од јануари до септември, Јавениот долг е зголемен за повеќе од половина милијарда евра. На крајот од третиот квартал од годинава, нивото на Јавен долг достигна 4 милијарди и 750 милиони евра или 50,6 отсто од Бруто домашниот производ, пишува ...

ДОЛЖНИЧКИ АМБИС: Дали ја знеме вистината за сите долгови?

Либертас - 07.11.2016

Од јануари до септември, Јавениот долг е зголемен за повеќе од половина милијарда евра. На крајот од третиот квартал од годинава, нивото на Јавен долг достигна 4 милијарди и 750 милиони евра или 50,6 отсто од Бруто домашниот производ, пишува ...