TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Филсмката академија нуди нови можности за формирање на високо квалификуван кадар

Сител - 13.11.2015

Филмската академија каде минатата седмица започна наставата во првата година од постдипломските студии по филмска драматургија и сценаристика ќе прерасне во регионален образовен центар.Премиерот Груевски истакна дека тој проект е е резултат на ...

Филмската академија во Охрид ќе прерасне во регионален образовен центар

Канал5 - 13.11.2015

Во Охрид ќе студираат студенти од целиот регион, смета премиерот Никола Груевски, кој лично се заложи најпрестижната филмска академија од Чешка да отвори регионални дисперзирани студии во Македонија.

Охрид прераснува во образовен центар

МРТ - 13.11.2015

Филмска режија, музика за филм и сценографија и костимографија – ова се трите насоки кои се планира да се воведат на Филмската академија во Охрид, која почна со работа пред еден месец. Таа сега е во рамки на Охридскиот универзитет, но, ќе има свој ...

Груевски ја посети Филмската академија во Охрид

Пулс24 - 13.11.2015

Вчерашната работна посета на Охрид, премиерот Никола Груевки ја искористи за да ја посети високоообразовната јавна научна установа „Институт за филм- Филмска академија“, каде минатата седмица отпочна и наставата во првата година од постдипломските ...

Премиерот Груевски ја посети новоотоворената Филмска академија во Охрид

Сител - 12.11.2015

Работната посета на Охрид премиерот Никола Груевcки ја искористи за да ја посети високоообразовната установа - Јавна научна установа „Институт за филм – Филмска академија“, каде минатата седмица отпочна и наставата во првата година од ...

Груевски ја посети Филмската академија во Охрид

Канал5 - 12.11.2015

Работната посета на Охрид премиерот Никола Груевки ја искористи за да ја посети високоообразовната установа - Јавна научна установа „Институт за филм – Филмска академија“, каде минатата седмица отпочна и наставата во првата година од постдипломските ...

Груевски ја посети новоотоворената Филмска академија во Охрид

Fox.mk - 12.11.2015

Работната посета на Охрид премиерот Никола Груевки ја искористи за да ја посети високоообразовната установа - Јавна научна установа „Институт за филм – Филмска академија“, каде минатата седмица отпочна и наставата во првата година од постдипломските ...

Груевски ја посети Филмската академија во Охрид- наставата ќе се проширува со нови студии

Курир - 12.11.2015

Вчерашната работна посета на Охрид, премиерот Никола Груевки ја искористи за да ја посети високоообразовната јавна научна установа „Институт за филм- Филмска академија“, каде минатата седмица отпочна и наставата во првата година од постдипломските ...

Груевски ја посети Филмската академија во Охрид

Република - 12.11.2015

За отворањето на Филмската академија во Охрид Груевски нагласи дека тој проект е резултат на долгогодишна работа и личен негов ангажман, како преку реализираните посети на Филмската академија (ФАМУ) во Прага, така и преку личните контакти со ...

Груевски ја посети Филмската академија во Охрид

Нетпрес - 12.11.2015

Вчерашната работна посета на Охрид, премиерот Никола Груевки ја искористи за да ја посети високоообразовната јавна научна установа „Институт за филм- Филмска академија“, каде минатата седмица отпочна и наставата во првата година од постдипломските ...

Груевски во Охрид ја посети новоотоворената Филмска академија

Press24 - 12.11.2015

Работната посета на Охрид премиерот Никола Груевки ја искористи за да ја посети високоообразовната установа - Јавна научна установа „Институт за филм – Филмска академија“, каде минатата седмица отпочна и наставата во првата година од постдипломските ...

Премиерот Груевски ја посети новоотоворената Филмска академија во Охрид

Денешен - 12.11.2015

Работната посета на Охрид премиерот Никола Груевки ја искористи за да ја посети високоообразовната установа – Јавна научна установа „Институт за филм – Филмска академија“, каде минатата седмица отпочна и наставата во првата година од постдипломските ...

Премиерот Груевски ја посети новоотоворената Филмска академија во Охрид

Вечер - 12.11.2015

Работната посета на Охрид премиерот Никола Груевки ја искористи за да ја посети високоообразовната установа - Јавна научна установа „Институт за филм – Филмска академија", каде минатата седмица отпочна и наставата во првата година од постдипломските ...

Премиерот Груевски ја посети новоотоворената Филмска академија во Охрид

Lider - 12.11.2015

Работната посета на Охрид премиерот Никола Груевски ја искористи за да ја посети високоообразовната установа – Јавна научна установа „Институт за филм – Филмска академија“, каде минатата седмица отпочна и наставата во првата година од ...

Филмската академија во Охрид почна со работа

Cooltura - 10.11.2015

Практичната настава на новоформираната Јавна научна установа „Институт за филм – Филмска академија“ во Охрид, почна вчеравечер, 9-ти ноември, со проекција на филмот „Медена ноќ“ на режисерот Иво Трајков...

Филмската академија во Охрид почна со работа

Радио МОФ - 10.11.2015

Практичната настава на новоформираната Јавна научна установа Институт за филм – Филмска академија во Охрид, почна вчеравечер, 9 ноември, со проекција на филмот „ Медена ноќ “ на режисерот Иво Трајков .

"Медена ноќ" игра на 3 фестивали

Вест - 10.11.2015

Филмот "Медена ноќ" на режисерот Иво Трајков деновиве се прикажува на три меѓународни филмски фестивали - во Германија, Холандија и во Грција. По премиерата на Скопскиот филмски фестивал и презентацијата на филмските маркети во Берлин и во Кан, ...

Во Охрид прикажан македонскиот филм „Медена ноќ“

ТВМ - 10.11.2015

Пред охриѓани и голем број на гости на Институтот за филм Филмска академија во Охрид се одржа проекцијата на македонскиот филм „Медена ноќ“. На проекцијата присуствуваа режисерот Иво Трајков, продуцентот Роберт Јазаџиски, заменикот министер за ...

Почна со работа Академијата за филм во Охрид

Сител - 10.11.2015

Со македонскиот кадидат за оскар Медена ноќ, почна практичната настава на филмската академија во Охрид.Стратуваше со работа институтот во кој за почеток ќе се образуваат 12 студенти во областа на драматургијата, креативната продукција, ...

Филмската академија во Охрид официјално почна со работа

Република - 10.11.2015

Практичната настава на новоформираната Јавна научна установа „Институт за филм – Филмска академија“ во Охрид, почна вчеравечер, 9-ти ноември, со проекција на филмот „Медена ноќ“ на режисерот Иво Трајков.

Филмската академија во Охрид почна со работа

Курир - 10.11.2015

Практичната настава на новоформираната Јавна научна установа „Институт за филм – Филмска академија“ во Охрид, почна вчеравечер, 9-ти ноември, со проекција на филмот „Медена ноќ“ на режисерот Иво Трајков...

Охридската Филмска академија почна со работа

Спектра ТВ - 10.11.2015

Со проекцијата на филмот „Медена ноќ“ на режисерот Иво Трајков, кој е македонски кандидат за Оскар на филмови од неанглиско говорно подрачје и официјално започна наставата на „Институтот за филм-Филмска академија“ во Охрид.

Охридската Филмска академија почна со работа

МРТ - 10.11.2015

Со проекцијата на филмот „Медена ноќ“ на Иво Трајков, синоќа во Охрид официјално започна наставата на новиот Институт за филм- Филмска академија. Се очекува институтот на кој ќе предаваат професори од престижната Академија за филм од Прага да ...

Француска, британска и американска продукција го меркаат Зелениково

Дневник - 10.11.2015

Претставници на филмската продукција „Филм 2017“ со седиште во Лион, на „М-дигитал“ од Лондон, како и на големата американска куќа „Лукас филмс“, овој и следниот месец треба да дојдат во нашата земја за да разгледуваат локации за снимање сцени на ...

„Медена ноќ“ на Иво Трајков на меѓународни филмски фестивали

Телма - 09.11.2015

Македонскиот кандидат за оскар на Американската академија за филмови од неанглиско говорно подрачје, филмот „Медена ноќ“ на режисерот Иво Трајков, во исто време е на повеќе меѓународни филмски фестивали.

„Медена ноќ“ на меѓународни филмски фестивали

Cooltura - 09.11.2015

Филмот „Медена ноќ“ на режисерот Иво Трајков кој е македонскиот кандидат за оскар на Американската академија за филмови од неанглиско говорно подрачје, истовремено е на повеќе меѓународни филмски фестивали...

„Медена ноќ“ се прикажува на повеќе меѓународни филмски фестивали

Радио МОФ - 09.11.2015

Филмот „Медена ноќ“ на режисерот Иво Трајков , македонскиот кандидат за оскар на Американската академија за филмови од неанглиско говорно подрачје, истовремено се прикажува на повеќе меѓународни филмски фестивали.

„Медена ноќ“ на Иво Трајков на меѓународни филмски фестивали

Утрински - 09.11.2015

Македонскиот кандидат за оскар на Американската академија за филмови од неанглиско говорно подрачје, филмот „Медена ноќ“ на режисерот Иво Трајков, во исто време е на повеќе меѓународни филмски фестивали.

„Медена ноќ“ на Иво Трајков на меѓународни филмски фестивали

Хитпортал - 09.11.2015

Македонскиот кандидат за оскар на Американската академија за филмови од неанглиско говорно подрачје, филмот „Медена ноќ“ на режисерот Иво Трајков, во исто време е на повеќе меѓународни филмски фестивали.

Проекција на „Медена ноќ“ на Иво Трајков на Филмската академија во Охрид

А1 On - 09.11.2015

Во амфитеатарот на Институтот за филм – Филмска академија Охрид вечер, во 19 часот, ќе се одржи првата јавна проекција на филм. Во присуство на режисерот Иво Трајков и продуцентот Роберт Јазаџиски ќе се прикаже филмот „Медена ноќ“, македонски ...

Проекција на филмот „ Медена ноќ “ на Иво Трајков на Филмската академија во Охрид

OhridNews - 09.11.2015

Во амфитеатарот на Институтот за Филм – Филмска Академија Охрид, вечерва, со почеток во 19 часот ќе се одржи првата јавна проекција на филм. Во присуство на режисерот Иво Трајков и продуцентот Роберт Јазаџиски ќе се прикажува филмот „ Медена Ноќ“, ...

„Медена ноќ“ - прва официјална проекција на филм на Филмска академија Охрид

+инфо - 09.11.2015

Во амфитеатарот на Институтот за Филм – Филмска Академија Охрид вечерва во 19 часот ќе се одржи првата јавна проекција на филм. Во присуство на режисерот Иво Трајков и продуцентот Роберт Јазаџиски ќе се прикажува филмот „Медена ноќ“ – македонски ...

Почна со работа Академијата за филм во Охрид

А1 On - 09.11.2015

Со вечерашната проекција на филмот „Медена ноќ“ на режисерот Иво Трајков почна практичната настава на новоформираната Јавна научна установа „Институт за филм – Филмска академија“ во Охрид.

„Медена ноќ“ на Иво Трајков на меѓународни филмски фестивали

Скопје инфо - 09.11.2015

Македонскиот кандидат за оскар на Американската академија за филмови од неанглиско говорно подрачје, филмот „Медена ноќ“ на режисерот Иво Трајков, во исто време е на повеќе меѓународни филмски фестивали.

„Медена ноќ“ на Иво Трајков на меѓународни филмски фестивали

Канал5 - 09.11.2015

Македонскиот кандидат за оскар на Американската академија за филмови од неанглиско говорно подрачје, филмот „Медена ноќ“ на режисерот Иво Трајков, во исто време е на повеќе меѓународни филмски фестивали.

„Медена ноќ“ на Иво Трајков на меѓународни филмски фестивали

Сител - 09.11.2015

Македонскиот кандидат за оскар на Американската академија за филмови од неанглиско говорно подрачје, филмот „Медена ноќ“ на режисерот Иво Трајков, во исто време е на повеќе меѓународни филмски фестивали.

Почна со работа Академијата за филм во Охрид

Канал5 - 09.11.2015

Со вечерашната проекција на филмот „Медена ноќ“ на режисерот Иво Трајков почна практичната настава на новоформираната Јавна научна установа „Институт за филм – Филмска академија“ во Охрид.

Македонскиот кандидат за оскар „Медена ноќ“ прикажан на Меѓународниот филмски фестивал во Солун

Локално - 09.11.2015

За прв пат во официјална селекција на меѓународен фестивал, беше прикажан македонскиот долгометражен игран филм „Медена ноќ“, по сценарио и режија на Иво Трајков. Македонскиот филм, ја кино наполни салата Ставрос Торнес во Солун, во рамките на ...

Проекција на „Медена ноќ“ на Иво Трајков на Филмската академија во Охрид

Локално - 09.11.2015

Во амфитеатарот на Институтот за филм – Филмска академија Охрид вечер, во 19 часот, ќе се одржи првата јавна проекција на филм. Во присуство на режисерот Иво Трајков и продуцентот Роберт Јазаџиски ќе се прикаже филмот „Медена ноќ“, македонски ...

„Медена ноќ“ на Иво Трајков на меѓународни филмски фестивали

Денешен - 09.11.2015

Македонскиот кандидат за оскар на Американската академија за филмови од неанглиско говорно подрачје, филмот „Медена ноќ“ на режисерот Иво Трајков, во исто време е на повеќе меѓународни филмски фестивали.

Проекција на „Медена ноќ“ на Иво Трајков на Филмската академија во Охрид

Курир - 09.11.2015

Во амфитеатарот на Институтот за филм – Филмска академија Охрид вечер, во 19 часот, ќе се одржи првата јавна проекција на филм. Во присуство на режисерот Иво Трајков и продуцентот Роберт Јазаџиски ќе се прикаже филмот „Медена ноќ“, македонски ...

„Медена ноќ“ на Иво Трајков на меѓународни филмски фестивали

Вистина.мк - 09.11.2015

Македонскиот кандидат за оскар на Американската академија за филмови од неанглиско говорно подрачје, филмот „Медена ноќ“ на режисерот Иво Трајков, во исто време е на повеќе меѓународни филмски фестивали, пишува МИА.

Македонскиот кандидат за „Оскар“, „Медена ноќ“ на повеќе меѓународни фестивали

Република - 09.11.2015

Македонскиот кандидат за оскар на Американската академија за филмови од неанглиско говорно подрачје, филмот „Медена ноќ“ на режисерот Иво Трајков, во исто време е на повеќе меѓународни филмски фестивали.

Почна со работа Академијата за филм во Охрид

Вечер - 09.11.2015

Со вечерашната проекција на филмот „Медена ноќ" на режисерот Иво Трајков почна практичната настава на новоформираната Јавна научна установа „Институт за филм – Филмска академија" во Охрид.

Академијата за филм во Охрид почна со работа

Нетпрес - 09.11.2015

Практичната настава на новоформираната Јавна научна установа „ Институт за филм – Филмска академија “ во Охрид започна со проекцијата на филмот „Медена ноќ“ на режисерот Иво Трајков. Режисерот Трајков, кој е и професор на Академијата за филм (ФАМУ) ...

„Медена ноќ“ на Трајковски на три фестивали

Дневник - 09.11.2015

Филмот „Медена ноќ“ на Иво Трајков, годинашен македонски кандидат за наградата „Оскар“ на Американската академија за филмови од неанглиско говорно подрачје, истовремено се прикажува на три меѓународни фестивали во Германија, Холандија и во Грција.

Македонскиот кандидат за Оскар во исто време на три фестивали

Вечер - 09.11.2015

Македонскиот кандидат за Оскар на Американската академија за филмови од неанглиско говорно подрачје, филмот "Медена ноќ" на режисерот Иво Трајков, во исто време е на повеќе меѓународни филмски фестивали.

Проекција на „Медена ноќ“ на Иво Трајков на Филмската академија во Охрид

Lider - 09.11.2015

Во амфитеатарот на Институтот за филм – Филмска академија Охрид вечер, во 19 часот, ќе се одржи првата јавна проекција на филм. Во присуство на режисерот Иво Трајков и продуцентот Роберт Јазаџиски ќе се прикаже филмот „Медена ноќ“, македонски ...