TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Климатските промени ќе удрат врз земјоделството

24 Вести - 09.11.2012

Климатските промени ќе се одрзат врз македонското земјоделство. Први на удар се очекува да бидат градинарството и лозарството.

Конференција за влијанието на климатските промени во земјоделството

Утрински - 09.11.2012

Мрежата за рурален развој и Фондацијата за едукација и развој Хуманополис денеска организираат конференција за влијанието на климатските промени во земјоделството.

Одржливо управување со ресурсите за поблаги климатски промени

Утрински - 09.11.2012

Зголемување на конкурентноста на агросекторот и на квалитетот и безбедноста на храната, одржливо управување со ресурсите, како и подобрување на условите во руралните средини, се само дел од мерките ...

Климатските промени погубни за македонското земјоделство

Фактор - 09.11.2012

Зголемување на конкурентноста на агросекторот и на квалитетот и безбедноста на храната, одржливо управување со ресурсите, како и подобрување на условите во руралните средини, се само дел од мерките ...

Конференција за влијанието на климатските промени во земјоделството

Сител - 09.11.2012

Мрежата за рурален развој и Фондацијата за едукација и развој Хуманополис денеска организираат конференција за влијанието на климатските промени во земјоделството.

Конференција за влијанието на климатските промени во земјоделството

МРТ - 09.11.2012

Мрежата за рурален развој и Фондацијата за едукација и развој Хуманополис денеска организираат конференција за влијанието на климатските промени во земјоделството.

Одржливото управување со ресурсите клучно за ублажување на последиците од климатските промени

Сител - 09.11.2012

Зголемување на конкурентноста на агросекторот и на квалитетот и безбедноста на храната, одржливо управување со ресурсите, како и подобрување на условите во руралните средини, се само дел од мерките ...

Управување со ресурсите клучно за последиците од климатските промени

МРТ - 09.11.2012

Зголемување на конкурентноста на агросекторот и на квалитетот и безбедноста на храната, одржливо управување со ресурсите, како и подобрување на условите во руралните средини, се само дел од мерките ...

Чувајте ги водните ресурси за да имаме храна!

Вечер - 09.11.2012

Зголемување на конкурентноста на агросекторот и на квалитетот и безбедноста на храната, одржливо управување со ресурсите, како и подобрување на условите во руралните средини, се само дел од мерките ...

Конференција за влијанието на климатските промени во земјоделството

Точка - 09.11.2012

Мрежата за рурален развој и Фондацијата за едукација и развој Хуманополис денеска организираат конференција за влијанието на климатските промени во земјоделството.

Конференција за влијанието на климатските промени во земјоделството

Нетпрес - 09.11.2012

Мрежата за рурален развој и Фондацијата за едукација и развој Хуманополис денеска организираат конференција за влијанието на климатските промени во земјоделството.

Одржливото управување со ресурсите - клучно за ублажување на последиците од климатските промени

Press24 - 09.11.2012

Зголемување на конкурентноста на агросекторот и на квалитетот и безбедноста на храната, одржливо управување со ресурсите, како и подобрување на условите во руралните средини, се само дел од мерките ...

Ресурсите клучни за ублажување на последиците од климатските промени

Денешен - 09.11.2012

Зголемување на конкурентноста на агросекторот и на квалитетот и безбедноста на храната, одржливо управување со ресурсите, како и подобрување на условите во руралните средини, се само дел од мерките ...

Одржливото управување со ресурсите - клучно за ублажување на последиците од климатските промени

Maxim - 09.11.2012

Зголемување на конкурентноста на агросекторот и на квалитетот и безбедноста на храната, одржливо управување со ресурсите, како и подобрување на условите во руралните средини, се само дел од мерките ...

Отворен саемот за широка потрошувачка

Н.Македонија - 08.11.2012

Збогатен со подготовка на традиционална здрава храна, наречена „Слоу фуд Македонија“,почна 62-от меѓународен саем за широка потрошувачка „Агрофуд 2012“ Освен достигнувањата кај органската храна, тука ...

Започна Агрофуд 2012 - Меѓународен саем за широка потрошувачка

Скопје инфо - 08.11.2012

На Скопски саем вчера започна 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012. На саемската манифестација ќе учествуваат компании од Македонија, Бугарија, Италија, Србија, Грција и ...

Почнува Агрофуд 2012

24 Вести - 07.11.2012

На Скопски саем денеска почнува 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012. Официјално ќе го отвори министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски.

Почнува Агрофуд 2012.

Утрински - 07.11.2012

На Скопски саем денеска почнува 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012. Официјално ќе го отвори министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски.

Македонската храна има одличен квалитет

Утрински - 07.11.2012

Македонските земјоделски производи се одликуваат со одличен и посебен квалитет, а Македонија има со што да се пофали кога станува збор за земјоделството.

Почнува Агрофуд 2012.

Алфа - 07.11.2012

На Скопски саем денеска почнува 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012. Официјално ќе го отвори министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски.

Почнува Агрофуд 2012.

Идивиди - 07.11.2012

Скопје, 7 ноември 2012 (МИА) - На Скопски саем денеска почнува 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012.

Почнува Агрофуд 2012

Капитал - 07.11.2012

На Скопски саем денеска почнува 62-от Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012. Официјално ќе го отвори министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Димовски.На саемската ...

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Здравата храна во фокусот на „Агрофуд“

Дневник - 07.11.2012

Во две хали, на површина од 5.000 метри квадратни на Скопскиот саем годинава се одржува традиционалниот Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012 на кој се претставени најновите ...

Прокредит банка ги награди нај ПРОактивните земјоделци за 2012 година

Капитал - 07.11.2012

ПроКредит Банка како банка со најголемо кредитно портфолио во земјоделскиот сектор за прв пат ова година избра ‘’Нај ПРОактивен земјоделец во Македонија’’.

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Производството на здрава храна во фокусот на „Агрофуд“

Дневник - 07.11.2012

Во две хали, на површина од 5.000 метри квадратни на Скопскиот саем годинава се одржува традиционалниот Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012 на кој се претставени најновите ...

Отворен „Агрофуд 2012“

Алфа - 07.11.2012

За инвестиции во земјоделството и зголемување на конкурентноста, на земјоделците им се потребни свежи пари на располагање и од банките и од државата.

Меѓународен саем за широка потрошувачка АГРОФУД 2012

Фактор - 07.11.2012

Денеска свечено ќе се отвори 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012. Во рамки на отворањето на саемот министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Љупчо Димовски ќе ја ...

Отворен „Агрофуд 2012“

+инфо - 07.11.2012

Најновите земјоделски машини, вештачки ѓубрива, нови сорти и насади и достигнувања во производство на органската храна ќе бидат претставени од денеска до сабота, во рамките на Меѓународен саем за ...

Отворање на 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка АГРОФУД 2012

МРТ - 07.11.2012

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски денеска свечено ќе го отвори 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012.

Отворање на 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка АГРОФУД 2012

Сител - 07.11.2012

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски денеска свечено ќе го отвори 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012.

Почнува Агрофуд 2012.

Сител - 07.11.2012

На Скопски саем денеска почнува 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012. Официјално ќе го отвори министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски.

Почнува Агрофуд 2012

Кирилица - 07.11.2012

Почнува Агрофуд 2012 На Скопски саем денеска почнува 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012. На саемската манифестација ќе учествуваат компании од Македонија, Бугарија, Италија, ...

Отворен Агрофуд 2012

Сител - 07.11.2012

На Скопскиот саем од денеска до сабота се одржува 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012 на кој се претставени најновите земјоделски машини, насади и вештачки ѓубрива, како и ...

Димовски: Македонија има со што да се пофали во земјоделието

Сител - 07.11.2012

Размена на искуства, нова технологија и органски производи. Од денеска фирмите ќе имаат можност на земјоделците да им понудат производи кои ќе придонесат кон поконкурентно производство.

Димовски: Македонските земјоделски производи со одличен квалитет

Вечер - 07.11.2012

Дефинирањето на мерките на финансиска поддршка за земјоделството и руралниот развој за временски период од пет години, претставува повеќегодишно буџетско и стратешко планирање кое за прв пат се ...

Почнува АГРОФУД 2012

Точка - 07.11.2012

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски денеска свечено ќе го отвори 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012.

Почнува АГРОФУД 2012

Нетпрес - 07.11.2012

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски денеска свечено ќе го отвори 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012.

Отворање на Меѓународен саем за широка потрошувачка АГРОФУД 2012

Курир - 07.11.2012

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски денеска свечено ќе го отвори 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012.

Навалете - Почнува Агрофуд 2012

Press24 - 07.11.2012

Денеска на Скопски саем почнува 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012. Официјално, саемот ќе го отвори министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски.

Агрофуд на Скопски саем

БезПардон - 07.11.2012

На Скопски саем денеска почнува 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012. Официјално ќе го отвори министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски.

Отворен саемот за широка потрошувачка "Агрофуд"

eReporter - 07.11.2012

На Скопски саем денеска е отворен Меѓународниот саем за земјоделстѕво, земјоделски производи и машини , но и за широка потрошувачка - Агрофуд 2012.

Стартуваше Агрофуд 2012

Макфакс - 07.11.2012

Меѓународната саемска манифестација за широка потрошувачка Агрофуд 2012, на која се претставени најновите земјоделски машини, насади, вештачки ѓубрива, пијалоци, конзервна индустрија, како и ...

Почнува Агрофуд 2012

Денешен - 07.11.2012

На Скопски саем денеска почнува 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012. Официјално ќе го отвори министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски.

Навалете - Почнува Агрофуд 2012

Maxim - 07.11.2012

Официјално, саемот ќе го отвори министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски. На саемската манифестација ќе учествуваат компании од Македонија, Бугарија, Италија, Србија, ...

Се избира најпроактивен земјоделец

Утрински - 06.11.2012

Прокредит банка прв пат оваа година ќе избира најпроактивен земјоделец во Македонија. Изборот на најдобар земјоделец ќе биде во пет различни категории.

Агрофуд 2012 од утре на Скопски саем

Капитал - 06.11.2012

Од утре до 10 ноември, на Скопскиот Саем ќе се одржи најстарата саемска манифестација - Агрофуд 2012 Оваа година на 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012 ќе се претстават најновите ...

ПроКредит банка ќе избира „Нај ПРОактивен земјоделец во Македонија“

Капитал - 05.11.2012

Банката со најголемо кредитно портфолио во земјоделскиот сектор – ПроКредит, ќе избира најдобар земјоделец во пет различни категории: житни култури, раноградинарство, производство на грозје и овошје, ...

Избор на ‘’Нај ПРОактивен земјоделец во Македонија’’

Сител - 05.11.2012

ПроКредит Банка како банка со најголемо кредитно портфолио во земјоделскиот сектор за прв пат ова година ќе избира ‘’Нај ПРОактивен земјоделец во Македонија’’.

Почнува Агрофуд 2012

Пулс24 - 05.11.2012

Најстарата саемска манифестација - Агрофуд 2012 ќе се одржи од 07 до 10 ноември на Скопски саем. Оваа година на 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012 ќе се претстават најновите ...

Агрофуд 2012 од 7 до 10 ноември на Скопски саем

Хајд Парк - 05.11.2012

Најстарата саемска манифестација – Агрофуд 2012 ќе се одржи од 07 до 10 ноември на Скопски саем. Оваа година на 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012 ќе се претстават најновите ...

Агрофуд 2012 од 7 до 10 ноември на Скопски саем

Макфакс - 05.11.2012

Најстарата саемска манифестација - Агрофуд 2012 ќе се одржи од 07 до 10 ноември на Скопски саем. Оваа година на 62. Меѓународен саем за широка потрошувачка Агрофуд 2012 ќе се претстават најновите ...

Саем на Агрофуд и годинава

Inpress - 05.11.2012

Скопје, 5. ноември 2012 (ИНПРЕС) 62-от по ред Меѓународен саем за широка потрошувачка АГРОФУД 2012 ќе се одржи од 7 до 10. ноември, во хала 1 и хала 2 на Скопски саем.