TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дебата за намалување сообраќајни несреќи со фатални последици

24 Вести - 16.11.2013

„Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици“ e темата на тркалезната маса што ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на ...

За 40 проценти зголемен бројот на жртви во сообраќајни несреќи

24 Вести - 16.11.2013

За 40 проценти се зголемил бројот на жртви во сообраќајни несреќи заклучно со септември годинава а споредбено со статистиките лани. Црните податоци покажуваат дека во последниве три години на ...

Дебата за намалување сообраќајки со фатални последици

Утрински - 16.11.2013

„Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици“ e темата на тркалезната маса што ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на ...

Со сет мерки ќе се подобрува состојбата со сообраќајни незгоди

Утрински - 16.11.2013

Состојбата со сообраќајните незгоди во земјава во последните три години е се позагрижувачка. За зголемување на безбедноста во сообраќајот Министерството за внатрешни работи објави сет мерки кои ќе ...

Дебата за намалување сообраќајни несреќи со фатални последици

А1 On - 16.11.2013

„Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици“ e темата на тркалезната маса што ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на ...

Дебата за намалување сообраќајни несреќи со фатални последици

Алфа - 16.11.2013

„Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици“ e темата на тркалезната маса што ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на ...

„Неконтролирата брзина убива“

А1 On - 16.11.2013

СВР Велес во организација на Отсекот за превенција а со поддршка на мисијата на ОБСЕ во РМ, одбележувајќи го 17 ноември, Светскиот ден за сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди, почна со ...

Со сет мерки ќе се подобрува состојбата со сообраќајни незгоди

А1 On - 16.11.2013

Состојбата со сообраќајните незгоди во земјава во последните три години е се позагрижувачка. За зголемување на безбедноста во сообраќајот Министерството за внатрешни работи објави сет мерки кои ќе ...

Зголемен бројот на сообраќајки и на настрадани

Кајгана - 16.11.2013

Безбедноста во сообраќајот треба и мора да се третира не само како стручна, туку и како сериозна општествена проблематика, а жртвите од соораќајки да не бидат само статистичка категорија.

„Неконтролирата брзина убива“, проект на СВР Велес

Алсат-М - 16.11.2013

СВР Велес во организација на Отсекот за превенција а со поддршка на мисијата на ОБСЕ во РМ, одбележувајќи го 17 ноември, Светскиот ден за сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди, почна со ...

За девет месеци загинале 140 граѓани

+инфо - 16.11.2013

Во првите девет месеци од годинава, бројот на сообраќајки низ земјава е зголемен за 2,3 проценти, но и бројот на загинати и повредени драматично пораснал.

Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици

МРТ - 16.11.2013

Предмет: Покана до медиумите за присуство на Тркалезна маса на тема: „Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици“ Сабота , 16 ноември 2013, 11.00 часот , Хотел Континентал, Скопје На 16 ...

Што да се преземе да се намали бројот на сообраќајките

Канал5 - 16.11.2013

„Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици“ e темата на тркалезната маса што ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на ...

Дебата за намалување сообраќајни несреќи со фатални последици

Сител - 16.11.2013

„Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици“ e темата на тркалезната маса што ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на ...

Полицијата најавува нови мерки за безбедност во сообраќајот

Либертас - 16.11.2013

Состојбата со сообраќајните незгоди во земјава во последните три години е се позагрижувачка поради што министерството за внатрешни работи објави сет мерки кои ќе почне да се спроведуваат веднаш и ...

Драстично зголемен бројот на жртви од сообраќајки

Канал5 - 16.11.2013

Драстичен пораст од цели 40 проценти на бројот на жртви во сообраќајно незгоди во првите 9 месеци од годинава споредбено со лани. Бројот на сообраќајки низ земјава е зголемен за 2,3 проценти но ...

„Неконтролирата брзина убива“, проект на СВР Велес

Сител - 16.11.2013

СВР Велес во организација на Отсекот за превенција а со поддршка на мисијата на ОБСЕ во РМ, одбележувајќи го 17 ноември, Светскиот ден за сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди, почна со ...

Со сет мерки ќе се подобрува состојбата со сообраќајни незгоди

Сител - 16.11.2013

Состојбата со сообраќајните незгоди во земјава во последните три години е се позагрижувачка. За зголемување на безбедноста во сообраќајот Министерството за внатрешни работи објави сет мерки кои ќе ...

ДЕБАТА: Како до помалку сообраќајни незгоди

Телеграф - 16.11.2013

Обединетите нации, го прогласија 17 ноември за Светски ден за одбележување и сеќавање на жртвите во сообраќајните незгоди Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици“ e темата на ...

Дебата за намалување на сообраќајните несреќи со фатални последици

Бриф - 16.11.2013

„Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици“ e темата на тркалезната маса што ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на ...

Дебата за намалување на сообраќајни несреќи со фатални последици

Република - 16.11.2013

„Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици“ e темата на тркалезната маса што ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на ...

Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици

Курир - 16.11.2013

Во организација на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП), денеска во Скопје ќе се одржи тема на тркалезна маса насловена „Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални ...

Тркалезна маса „Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици“

Press24 - 16.11.2013

Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, денеска на тркалезна маса во Скопје ќе едуцира како да се дојде до помалку сообраќајни несреќи на патиштата.

Тркалезна маса за начините за намалување на сообраќајките со фатални последици

Portal - 16.11.2013

Тркалезна маса на тема: „Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици", ќе се одржи во сабота во Скопје. На Тркалезната маса ќе учествуваат претставници на Републичкиот Совет за ...

Тркалезна маса за начините за намалување на сообраќајките со фатални последици

Хајд Парк - 16.11.2013

Тркалезна маса на тема: „Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици”, ќе се одржи во сабота во Скопје. На Тркалезната маса ќе учествуваат претставници на Републичкиот Совет за ...

„Неконтролирата брзина убива“

Press24 - 16.11.2013

Преставници на авто школите од градот, локалната самоуправа, Центарот за социјални работи, ЈП „Македонија пат“ и Фондот за патишта денеска беа запознаени со статистичките податоци за подрачјето на ...

Годинава за 40 отсто зголемен бројот на жртви во сообраќајни незгоди

Press24 - 16.11.2013

Министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска, на тркалезната маса „Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици“ истакна дека во Македонија последниве три години состојбата со ...

За девет месеци 3.140 сообраќајки со жртви

Нетпрес - 16.11.2013

„Само во текот на деветте месеци од оваа година , значи заклучно до крајот на септември, ние имаме евидентирано 3.140 сообраќајки со настрадани лица, што споредбено со истиот период лани е ...

Загрижувачка статистика: За три години 12714 сообраќајки, за три недели 10 жртви

Курир - 16.11.2013

По повод Светскиот ден за одбележување и сеќавање на жртвите во сообраќајните незгоди и се поголемиот број на катастрофални сообраќајни незгоди кај нас денеска се одржа тркалезна маса на тема „Како ...

„Неконтролирата брзина убива“, проект на СВР Велес

Курир - 16.11.2013

СВР Велес во организација на Отсекот за превенција а со поддршка на мисијата на ОБСЕ во РМ, одбележувајќи го 17 ноември, Светскиот ден за сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди, почна со ...

Зголемен бројот на сообраќајки и на настрадани

Portal - 16.11.2013

Безбедноста во сообраќајот треба и мора да се третира не само како стручна ами и како сериозна општествена проблематика, а жртвите од соораќајки да не бидат само статистичка категорија.

За девет месеци 3.140 сообраќајни несреќи во Македонија, 140 лица загинале

Република - 16.11.2013

Јанкулоска рече дека дека безбедноста во сообраќајот треба и мора да се третира не само како стручна ами и како сериозна општествена проблематика Само во текот на деветте месеци од оваа година , ...

Тркалезна маса за начините за намалување на сообраќајките со фатални последици

Макфакс - 16.11.2013

Тркалезна маса на тема: „Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици", ќе се одржи во сабота во Скопје. На Тркалезната маса ќе учествуваат претставници на Републичкиот Совет за ...

Зголемен бројот на сообраќајки и на настрадани

Макфакс - 16.11.2013

Безбедноста во сообраќајот треба и мора да се третира не само како стручна ами и како сериозна општествена проблематика, а жртвите од соораќајки да не бидат само статистичка категорија.

Дебата за намалување сообраќајни несреќи со фатални последици

Lider - 16.11.2013

„Како до помалку сообраќајни незгоди со фатални последици“ e темата на тркалезната маса што ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на ...

Проект на СВР Велес и МВР за превентивни мерки за избегнување на сообраќајни незгоди

Inpress - 16.11.2013

Велес/Скопје, 16. ноември 2013 (ИНПРЕС) СВР Велес во организација на Отсекот за превенција а со поддршка на мисијата на ОБСЕ во РМ, го одбележаа 17 ноември, Светскиот ден за сеќавање на жртвите од ...

„Неконтролирата брзина убива“, проект на СВР Велес

Lider - 16.11.2013

СВР Велес во организација на Отсекот за превенција а со поддршка на мисијата на ОБСЕ во РМ, одбележувајќи го 17 ноември, Светскиот ден за сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди, почна со ...

Со сет мерки ќе се подобрува состојбата со сообраќајни незгоди

Денешен - 16.11.2013

Состојбата со сообраќајните незгоди во земјава во последните три години е се позагрижувачка. За зголемување на безбедноста во сообраќајот Министерството за внатрешни работи објави сет мерки кои ќе ...

Со сет мерки ќе се подобрува состојбата со сообраќајни незгоди

Lider - 16.11.2013

Состојбата со сообраќајните незгоди во земјава во последните три години е се позагрижувачка. За зголемување на безбедноста во сообраќајот Министерството за внатрешни работи објави сет мерки кои ќе ...

Oдбележан Светскиот ден за сеќавање на жртвите во сообраќајни незгоди

Maxim - 16.11.2013

Преставници на авто школите од градот, локалната самоуправа, Центарот за социјални работи, ЈП „Македонија пат“ и Фондот за патишта денеска беа запознаени со статистичките податоци за подрачјето на ...

Како изгледа возењето низ Руските улици (ВИДЕО)

Брзкруг - 15.11.2013

Русија, голема држава со многу жители и голем број на сообраќајни незгоди. Овде не важат никакви правила. Не се почитуваат семафори и предност има оној што има по брз автомобил.

За безбедноста во сообраќајот во Ресен

Тера - 15.11.2013

Денес во Општина Ресен се одржа трибина ''Унапредување на безбедноста во сообраќајот на патиштата во Општина Ресен'како дел од рамките на глобалните напори за зголемување на безбедноста во ...

СВР Битола лани со најголем број загинати во сообраќајни несреќи

Орбис - 15.11.2013

Секторот за внатрешни работи Битола е единствениот во Република Македонија на чија територија минатата година имало зголемен број на настрадани лица во сообраќајни незгоди споредено со 2011 – та ...

Светски ден за сеќавање на жртвите во сообраќајните несреќи

Ирис - 15.11.2013

Светскиот ден за сеќавање на жртвите во сообраќајните несреќи денеска во Штип беше одбележан со едукативно предавање организирано од страна на претставници на СВР Штип и на Советот за безбедност.

Светски ден за сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди

StrumicaNet - 15.11.2013

По спроведената сообраќајно-воспитна акција преку кампањата „Да ги заштитиме децата во сообраќајот“, децата од детската градинка „Детска Радост“ во Струмица активно се вклучија и во програмата за ...

Расте црниот биланс на патиштата

24 Вести - 14.11.2013

Расте црниот биланс на жртви во сообраќајни несреќи. Статистиките од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот покажуваат дека само до септември годинава загинале 139 лица, во цела мината ...

Расте бројот на жртви од сообраќајни несреќи на македонските патишта

Вест - 14.11.2013

Заклучно со септември оваа година во Македонија има 139 жртви во сообраќајот за разлика од лани кога за цела година имаше 132 жртви. Ова на прес-конференција го истакна портпаролот на Републичкиот ...

Се зголемува бројот на жртви во сообраќајни несреќи

Телма - 14.11.2013

Се зголемува брojoт на жртви во сообракајнтеи несреќи во земјава. До септемрви животот на патиштата го загубиле 139 лица, за разлика од лани кога за цела година имаше 132 жртви.Во сабота се ...

Расте билансот на жртви од сообраќајни несреќи на македонските патишта

А1 On - 14.11.2013

Заклучно со септември оваа година во Македонија има 139 жртви во сообраќајот за разлика од лани кога за цела година имаше 132 жртви. Ова денеска на прес-конференција го истакна портпаролот на ...

И општините виновни за големиот број загинати во сообраќајки

Дневник - 14.11.2013

Даниела Вељановска Локалните самоуправи во Македонија прв пат се повикани на одговорност и се поттикнуваат да дејствуваат на локално ниво за да се намали бројот на жртвите на патиштата во земјава ...

Молитви за жртвите од сообраќајки - расте бројката на загинати

+инфо - 14.11.2013

Во сите објекти на Исламската верска заедница утре, во Еврејската верска заедница в сабота, а за време на неделната литургија во сите цркви на МПЦ - ОА, но и во другите 27 регистрирани верски ...

132 лица загинале лани во сообраќајни несреќи во Македонија

Канал5 - 14.11.2013

В недела ќе се одбележи Светскиот ден за сеќавање на жртвите од сообраќајни несреќи. Овој ден ќе се одбележи и во Македонија со повеќе активности. Црната статистика е загрижувачка.

Со сензор возило до побезбедни патишта

МРТ - 14.11.2013

Расте бројот на жртвите во сообраќајот. За првите девет месеци од годинава се регистрирани 139 настрадани наспроти 132 жртви во 2013. Во 90 насто од несреќите, причина е човечкиот фактор,односно ...

Расте бројот на настраданите во сообраќајките

МРТ - 14.11.2013

Сообраќајна несреќа - превртено возило, загинати, повредени.. Следува истрага и причините за неа.. Се почесто слушаме вакви информации.. 132 лица настрадале во 2012, а годинава заклучно септември 139 ...

АЛАРМАНТНО: Расте билансот на жртви од сообраќајни несреќи

Телеграф - 14.11.2013

За разлика од лани кога за цела година имаше 132 жртви, оваа година, заклучно со септември, има 139 жртви во сообраќајот Заклучно со септември оваа година во Македонија има 139 жртви во сообраќајот ...

Се повеќе жртви од сообраќајки на македонските патишта

Курир - 14.11.2013

Заклучно со септември оваа година во Македонија има 139 жртви во сообраќајот за разлика од лани кога за цела година имаше 132 жртви. Ова денеска на прес-конференција го истакна портпаролот на ...

За 9 месеци 139 загинати - расте бројот на жртви на сообраќајќи на македонските патишта

Press24 - 14.11.2013

Заклучно со септември оваа година во Македонија има 139 жртви во сообраќајот за разлика од лани кога за цела година имаше 132 жртви, истакна денеска портпаролот на Републичкиот совет за безбедност во ...

132 лица загинале лани во сообраќајни несреќи во Македонија

Орбис - 14.11.2013

Црната статистика е загрижувачка. Лани во земјава загинале 132 лица, а годинава во првите девет месеци 139 луѓе ги изгубиле животите во сообраќајни несреќи.

Македонија: Лани се случиле 132 сообраќајки

Sky - 14.11.2013

Лани во земјава загинале 132 лица, а годинава во првите девет месеци 139 луѓе ги изгубиле животите во сообраќајни несреќи- пренесува телевизија Орбис.

Годинава 139 жртви во сообраќајни несреќи

Денешен - 14.11.2013

Заклучно со септември оваа година во Македонија има 139 жртви во сообраќајот за разлика од лани кога за цела година имаше 132 жртви. Ова денеска на прес-конференција го истакна портпаролот на ...

Расте билансот на жртви од сообраќајни несреќи на македонските патишта

Lider - 14.11.2013

Заклучно со септември оваа година во Македонија има 139 жртви во сообраќајот за разлика од лани кога за цела година имаше 132 жртви. Ова денеска на прес-конференција го истакна портпаролот на ...

Тешка сообраќајна незгода во Прилеп...

Брзкруг - 12.11.2013

За жал, на незгодите кои носат со себе чевечки жртви, им нема крај. За да ви го зголемиме вниманието во сообраќајот, мораме редовно да ве потсетуваме за возењето во алкохолизирана состојба или брзото ...