TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Попоски: Поддршка од Вишеградската група за мигрантската криза и евроинтеграцијата

Утрински - 13.11.2015

Македонија ја има поддршката од земјите од Вишеградската група (Чешка, Полска, Словачка, Унгарија) по прашањето на проблемот на бегалците. Ова го изјави македонскиот министер за надворешни работи Никола Попоски на прес-конференцијата по повод ...

Вишеградската група со поддршка за Македонија

Р.С.Европа - 13.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски изјави денеска дека Македонија ја има поддршката од земјите од Вишеградската група (Чешка, Полска, Словачка, Унгарија) по прашањето на проблемот на бегалците.

Попоски – Политичката криза нè закочи

Р.С.Европа - 13.11.2015

Наш интерес треба да биде час поскоро да излеземе од една спирала на внатрешни конфронтации за да им помогнеме на тие кои нè поддржуваат на европскиот фронт да излезат со барања дека е неопходно Македонија да води преговори за да не се повторуваат ...

Поддршка од В4 за мигрантската криза и евроинтеграцијата

МКД - 13.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски учествуваше на Министерската конференција на В4(V4) и земјите од Западен Балкан, која се одржа во Прага на 12 и 13 ноември 2015 година, под покровителство на чешкото Министерство за надворешни работи.

Вишеградската група ја поддржа Македонија за преговорите со ЕУ и за решавање на бегалската криза

МКД - 13.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска изјави дека Македонија за прашањата за членството на земјата во ЕУ и за бегалската криза ја има поддршката од земјите од Вишеградската група (Чешка, Полска, Словачка, Унгарија).

Попоски на конференција на Вишеградската група и Западен Балкан во Прага

Алфа - 13.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски учествува на министерската конференција на земјите од Вишеградската група и Западен Балкан, која се одржува во Прага под покровителство на Министерството за надворешни работи на Чешката Република, како ...

Министерската конференција: Ризик е верижното затворање на границите од север кон југ

+инфо - 13.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски учествуваше на Министерската конференција на V4 и земјите од Западен Балкан, која се одржа во Прага вчера и денеска, под покровителство на чешкото Министерство за надворешни работи.

Вишеградската група бара ЕУ да најде начин да преговара со Македонија

Алфа - 13.11.2015

Земјите од Вишеградската група остануваат поддржувачи на проширувањето на ЕУ, за што во контекст на пристапувањето на Македонија сметаат оти е неопходно да се најде начин за водење на преговори со земјава, но со проценка дека таа сега треба да се ...

Попоски на конференција на Вишеградската група и Западен Балкан во Прага

Сител - 13.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски учествува на министерската конференција на земјите од Вишеградската група и Западен Балкан, која се одржува во Прага под покровителство на Министерството за надворешни работи на Чешката Република, како ...

Попоски на конференција на Вишеградската група и Западен Балкан во Прага

Канал5 - 13.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски учествува на министерската конференција на земјите од Вишеградската група и Западен Балкан, која се одржува во Прага под покровителство на Министерството за надворешни работи на Чешката Република, како ...

Попоски на министерската конференција на земјите од Вишеградската група и Западен Балкан

Точка - 13.11.2015

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Попоски, учествува на Министерската конференција на земјите од Вишеградската група и Западен Балкан, што се одржува во Прага под покровителство на Министерството за надворешни работи на ...

Попоски: Македонија има поддршка од В4 за мигрантската криза и евроинтеграцијата

Канал5 - 13.11.2015

Македонија ја има поддршката од земјите од Вишеградската група (Чешка, Полска, Словачка, Унгарија) по прашањето на проблемот на бегалците. Ова го изјави македонскиот министер за надворешни работи Никола Попоски на прес-конференцијата по повод ...

Мигрантската криза во фокусот на Вишеградската група

Точка - 13.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, учествуваше на Министерската конференција на V4 и земјите од Западен Балкан, која се одржа во Прага, под покровителство на чешкото Министерство за надворешни работи.

Земјите од западен Балкан формираа заеднички фонд

Канал5 - 13.11.2015

Земјите од западен Балкан формираа заеднички фонд преку кој ќе се финансираат прекугранични проекти. Целта е да се зголеми нивото на соработка и солидарност меѓу земјите од регионот. Министрите за надворешни работи во Прага потпишаа договор со кои ...

Вишеградската група бара почеток на преговори за членство на Макеоднија во ЕУ

Сител - 13.11.2015

Европската Унија нема никаков кредибилитет, ако и натаму ја држи Македонија без преговори. Реакцијата на министертите за надворешни работи на земјите од Вишеградската група е прва по објавувањето на прогрес извештајот на Европската комисија.

Попоски на конференција на Вишеградската група и Западен Балкан во Прага

Курир - 13.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски учествува на министерската конференција на земјите од Вишеградската група и Западен Балкан, која се одржува во Прага под покровителство на Министерството за надворешни работи на Чешката Република, како ...

Попоски на министерска конференција на земјите од Вишеградската група и Западен балкан

МРТ - 13.11.2015

Како специјални гости на конференцијата учествуваат и потпретседателот на Европската Комисија, Франс Тимерманс и министерот за надворешни работи на Велика Британија, Филип Хамонд... Министерот за надворешни работи, Никола Попоски учествува на ...

Попоски на министерската конференција на земјите од Вишеградската група и Западен Балкан

Макфакс - 13.11.2015

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Попоски, учествува на Министерската конференција на земјите од Вишеградската група и Западен Балкан, што се одржува во Прага под покровителство на Министерството за надворешни работи на ...

Мигрантската криза во фокусот на Вишеградската група

Макфакс - 13.11.2015

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, учествуваше на Министерската конференција на V4 и земјите од Западен Балкан, која се одржа во Прага, под покровителство на чешкото Министерство за надворешни работи.

Вишеградската група бара ЕУ да најде начин да преговара со Македонија

Република - 13.11.2015

Земјите од Вишеградската група – Чешка, Полска, Словачка и Унгарија остануваат поддржувачи на проширувањето на ЕУ, при што во контекст на пристапувањето на Македонија сметаат оти е неопходно да се најде начин за водење на преговори со земјава, но со ...

Заоралек: Балканот не смее да се дестабилизира

Репортер - 13.11.2015

Чешкиот министер за надворешни работи Лубомир Заоралек денеска изјави дека стабилноста на Балканот е од клучно значење. – Балканот не смее да се дестабилизира, тоа е наш заеднички интерес, изјави Заоралек по повод формирањето на Фондот на Западен ...

Попоски: Македонија ја има поддршката од Вишеградската група за мигрантската криза

Press24 - 13.11.2015

Македонија ја има поддршката од земјите од Вишеградската група (Чешка, Полска, Словачка, Унгарија) по прашањето на проблемот на бегалците. Ова го изјави македонскиот министер за надворешни работи Никола Попоски на прес-конференцијата по повод ...

Попоски на конференција на Вишеградската група и Западен Балкан во Прага

Lider - 13.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски учествува на министерската конференција на земјите од Вишеградската група и Западен Балкан, која се одржува во Прага под покровителство на Министерството за надворешни работи на Чешката Република, како ...

Заоралек: Балканот не смее да се дестабилизира

Lider - 13.11.2015

Чешкиот министер за надворешни работи Лубомир Заоралек денеска изјави дека стабилноста на Балканот е од клучно значење. – Балканот не смее да се дестабилизира, тоа е наш заеднички интерес, изјави Заоралек по повод формирањето на Фондот на Западен ...

Попоски: Македонија има поддршка од В4 за мигрантската криза и евроинтеграцијата

Lider - 13.11.2015

Македонија ја има поддршката од земјите од Вишеградската група (Чешка, Полска, Словачка, Унгарија) по прашањето на проблемот на бегалците. Ова го изјави македонскиот министер за надворешни работи Никола Попоски на прес-конференцијата по повод ...

Попоски на конференција на Вишеградската група и Западен Балкан

Р.С.Европа - 12.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски ќе учествува на министерската конференција на земјите од Вишеградската група и Западен Балкан, која денеска и утре ќе се одржи во Прага. Конференцијата е под покровителство на Министерството за ...

Попоски на конференција на Вишеградската група и Западен Балкан

Утрински - 12.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски ќе учествува на министерската конференција на земјите од Вишеградската група и Западен Балкан, која денеска и утре ќе се одржи во Прага под покровителство на Министерството за надворешни работи на ...

Прага домаќин на Европски самит и состанок на шефови на дипломатии од тринаесет земји

Алфа - 12.11.2015

Наредните два дена Прага ќе биде домаќин на два настани. Дводневната конференција - Прашки Европски самит и Состанокот на министрите за надворешни работи на тринаесет земји, на кој ќе се разговара за миграцијата и проширувањето на Европската унија.

Прага домаќин на Европски самит и состанок на шефови на дипломатии од тринаесет земји

А1 On - 12.11.2015

Наредните два дена Прага ќе биде домаќин на два настани. Дводневната конференција – Прашки Европски самит и Состанокот на министрите за надворешни работи на тринаесет земји, на кој ќе се разговара за миграцијата и проширувањето на Европската унија.

Попоски на конференција на Вишеградската група и Западен Балкан

Сител - 12.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски ќе учествува на министерската конференција на земјите од Вишеградската група и Западен Балкан, која денеска и утре ќе се одржи во Прага под покровителство на Министерството за надворешни работи на ...

Прага домаќин на Европски самит и на состанок на шефови на дипломатии од 13 земји

Телеграф - 12.11.2015

Прага ќе биде домаќин на два настани. Дводневната конференција - Прашки Европски самит и Состанокот на министрите за надворешни работи на тринаесет земји, на кој ќе се разговара за миграцијата и проширувањето на Европската унија Наредните два дена ...

Прага домаќин на Европски самит и состанок на шефови на дипломатии од тринаесет земји

Сител - 12.11.2015

Наредните два дена Прага ќе биде домаќин на два настани. Дводневната конференција - Прашки Европски самит и Состанокот на министрите за надворешни работи на тринаесет земји, на кој ќе се разговара за миграцијата и проширувањето на Европската унија.

Европски самит и состанок на шефови на дипломатии од тринаесет земји

Вечер - 12.11.2015

Наредните два дена Прага ќе биде домаќин на два настани. Дводневната конференција - Прашки Европски самит и Состанокот на министрите за надворешни работи на тринаесет земји, на кој ќе се разговара за миграцијата и проширувањето на Европската унија.

Попоски на конференција на Вишеградската група и Западен Балкан

Република - 12.11.2015

Министерот за надворешни работи Никола Попоски ќе учествува на министерската конференција на земјите од Вишеградската група и Западен Балкан, која денеска и утре ќе се одржи во Прага под покровителство на Министерството за надворешни работи на ...

Попоски на Министерската конференција на земјите од Вишеградската група и Западен Балкан

Вечер - 12.11.2015

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Попоски, ќе учествува на Министерската конференција на земјите од Вишеградската група и Западен Балкан, која ќе се одржи во Прага на 12 и 13 ноември 2015 година, под покровителство на ...

Европската унија е некомплетна без Западен Балкан!

Вечер - 11.11.2015

Ви ја нудиме нашата рака за помош и нашето искуство на патот што уште стои пред вас, но секогаш на вас останува да го направите првиот чекор. Со задоволство ве уверуваме дека остануваме ваши поддржувачи и верни застапници.

Мигрантската криза да не го одложува проширувањето на ЕУ

Канал5 - 10.11.2015

Да за делење на товарот но не за префрлање на одговорноста порача министерот за надворешни Никола Попоски на состанокот посветен на миграција на комисијата за надворешни работи на Европскиот парламент.