TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Политика и во изборот на софтвер за преносливост на телефонски броеви?

Утрински - 06.10.2007

По налог на владина комисија, ќе се повтори бодирањето на фирмите на тендерот, на кој победи „Семос“ ВЕРЧЕ ГЕОРГИЕВСКА За десет дена Агенцијата за електронски комуникации ќе го повтори бодирањето на фирмите што учествуваа на тендерот за изработка на софтвер за услугата преносливост на броеви.

„Семос“ исклучен поради „Сивус“

Дневник - 06.10.2007

Според правниците, спорно е што решението е врз основа на жалба од „Искрател“, во која немаше забелешка за исклучувањето на „Сивус“ Исклучувањето на фирмата „Сивус“ од јавниот оглас за изработка на софтвер за услугата преносливост на телефонски броеви е причината зошто владината Второстепена ...

Пак ќе се бодуваат понудите

Вечер - 06.10.2007

Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) ќе го повтори бодувањето на понудите на компаниите Сивус, Семос, Искрател и на Тискис за избор на најповолен понудувач за изработка на софтверска програма за услугата за преносливост на броеви.

Поништен изборот на „Семос“ за пренос на броеви

Дневник - 05.10.2007

Владиниот портпарол Ивица Боцевски вчера изјави дека ваквата одлука е донесена зашто од јавниот повик биле нерегуларно дисквалификувани фирмите „Сивус“ и „Пексим“ Владината второстепена комисија за жалби ја поништи одлуката за избор на фирмата „Семос“ за најповолен понудувач за изработка на ...

Лоши врски

Дневник - 05.10.2007

Процесот на либерализација на телекомуникациските услуги постојано се судрува со препреки, кои им го отежнуваат животот на граѓаните, без разлика дали се бирократски или намерни од центри на моќ, кои ги штитат монополите . Прво доцнеа законите, па цената за интерконекција, потоа договорите за ...

Многу компликации за еден број на сите мобилни оператори

Дневник - 04.10.2007

Поради неспроведување на услугата „преносливост на броеви“ до септември, можно е Владата да му плаќа пенали на третиот мобилен оператор „Вип“ за обврските што ги презела со договорот Граѓаните се' уште немаат можност да се префрлат од еден на друг мобилен оператор, а при тоа да го задржат бројот и ...