TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нема разговори СПЦ – МПЦ додека не се ослободи Вранишковски

Deutsche Welle - 10.11.2012

Српската и Македонската православна црква нема да ги продолжат разговорите за регулирање на статусот на МПЦ се‘ додека не биде ослободен Јован Вранишковски, изјави во Софија поглаварот на СПЦ Иринеј.

Иринеј: Нема преговори со МПЦ додека Вранишковски е во затвор

24 Вести - 10.11.2012

Српската и македонската православна црква нема да преговараат за регулирањето на статусот на македонската црква се додека архиепкископот Јован Вранишковски не биде ослободен, изјавил патријархот ...

Патријарх Иринеј: Прво Вранишковски па преговори

Р.С.Европа - 10.11.2012

Нема преговори со МПЦ доколку не се ослободи Вранишковски, изјавил српскиот патријарх Иринеј во интервју за бугарска телевизија.

„Нема преговори меѓу СПЦ и МПЦ додека Вранишковски е во затвор“

Телма - 10.11.2012

Српската и Македонска православна црква нема да преговараат за регулирање на статустот на Македонската црква се додека „архиепископот Јован Вранишковски не е на слобода“, изјави поглаварот на СПЦ ...

Иринеј: Додека Вранишковски е во затвор нема да се реши статусот на МПЦ

МКД - 10.11.2012

Српската православна црква одбива да преговара со МПЦ околу нејзиниот статус се додека Јован Вранишковски се наоѓа во македонскиот затвор.

Иринеј - Нема разговори со МПЦ додека Вранишковски не биде ослободен

Утрински - 10.11.2012

Српската и Македонската православна црква нема да ги продолжат разговорите за регулирање на статусот на МПЦ се додека не биде ослободен Јован Вранишковски, изјави во Софија поглаварот на СПЦ Иринеј.

Иринеј: Нема преговори со МПЦ додека не се ослободи Вранишковски

А1 On - 10.11.2012

Српската и македонската православна црква нема да преговараат за регулирање на статусот на МПЦ се додека Јован Вранишковски не биде ослободен, кажа српскиот патријарх Иринеј.

Нема разговори со МПЦ додека Вранишковски не биде ослободен

Дневник - 10.11.2012

Српската и Македонската православна црква нема да ги продолжат разговорите за регулирање на статусот на МПЦ с` додека не биде ослободен Јован Вранишковски, изјави во Софија поглаварот на СПЦ, Иринеј.

Иринеј ги услови разговорите со МПЦ со слободата за Вранишковски

Н.Македонија - 10.11.2012

Српската и Македонската православна црква нема да ги продолжат разговорите за регулирање на статусот на МПЦ се додека не биде ослободен Јован Вранишковски, изјави во Софија поглаварот на СПЦ Иринеј ...

Иринеј: Нема разговори со МПЦ додека Вранишковски не биде ослободен

Алфа - 10.11.2012

Српската и Македонската православна црква нема да ги продолжат разговорите за регулирање на статусот на МПЦ се додека не биде ослободен Јован Вранишковски, изјави во Софија поглаварот на СПЦ Иринеј.

Иринеј: Ќе преговараме со МПЦ кога ќе биде слободен Вранишковски

+инфо - 10.11.2012

Српската и македонската православна црква нема да преговараат за регулирање на статусот на МПЦ се додека Јован Вранишковски не биде ослободен, изјави српскиот патријарх Иринеј во интервју за БНТ.

Иринеј: Нема разговори со МПЦ додека Вранишковски не биде ослободен

Сител - 10.11.2012

Српската и Македонската православна црква нема да ги продолжат разговорите за регулирање на статусот на МПЦ се додека не биде ослободен Јован Вранишковски, изјави во Софија поглаварот на СПЦ Иринеј.

Иринеј: Нема разговори со МПЦ додека Вранишкоски е во затвор

Канал5 - 10.11.2012

Нема разговори со МПЦ додека не биде ослободен Јован Вранишкоски, порача поглаварот на СПЦ, Иринеј. Во интервју за бугарската телевизија, српскиот патријарх нагласи дека СПЦ е подготвена за ...

Иринеј: Нема разговори со МПЦ додека Вранишковски не биде ослободен

МРТ - 10.11.2012

Српската и Македонската православна црква нема да ги продолжат разговорите за регулирање на статусот на МПЦ се додека не биде ослободен Јован Вранишковски, изјави во Софија поглаварот на СПЦ Иринеј.

Нема разговори СПЦ – МПЦ додека не се ослободи Вранишковски

Либертас - 10.11.2012

Српската и македонската православна црква нема да преговараат за регулирањето на статусот на македонската црква се додека архиепкископот Јован Вранишковски не биде ослободен, изјавил патријархот ...

Иринеј: МПЦ и СПЦ ќе преговараат кога Вранишковски ќе биде ослободен

БезПардон - 10.11.2012

Српската и македонската православна црква нема да преговараат за регулирање на статусот на МПЦ се додека Јован Вранишковски не биде ослободен, изјави српскиот патријарх Иринеј во интервју за БНТ.

Иринеј дециден: Нема разговори со МПЦ додека Вранишковски е во затвор

Press24 - 10.11.2012

Српската и Македонската православна црква нема да ги продолжат разговорите за регулирање на статусот на МПЦ се додека не биде ослободен Јован Вранишковски, изјави во Софија поглаварот на СПЦ Иринеј.

Иринеј: Прво слобода за Вранишковски па разговри меѓу МПЦ и СПЦ

еВести - 10.11.2012

Српската и Македонската православна црква нема да ги продолжат разговорите за регулирање на статусот на МПЦ се додека не биде ослободен Јован Вранишковски, изјави во Софија поглаварот на СПЦ Иринеј.

Иринеј: Кога Вранишковски ќе излезе од затвор ќе разговараме со МПЦ

Курир - 10.11.2012

Македонската православна црква и Српската нема да ги продолжат разговорите за регулирање на статусот на МПЦ, се додека не биде ослободен Јован Вранишковски, изјави во Софија поглаварот на СПЦ Иринеј.

Иринеј: Нема да преговараме со МПЦ се додека Вранишковски не биде слободен

Sky - 10.11.2012

Српската и македонската православна црква нема да преговараат за регулирањето на статусот на македонската црква се додека архиепкископот Јован Вранишковски не биде ослободен, изјавил патријархот ...

Иринеј негира дека имало преговори со МПЦ

Inpress - 10.11.2012

Белград, 10. ноември 2012 (ИНПРЕС) „Нема преговори со МПЦ доколку не се ослободи Вранишковски“, се зборовите на српскиот патријарх Иринеј. Ова тој го изјавил во интервју за бугарска телевизија.

Иринеј: Нема разговори со МПЦ додека Вранишковски не биде ослободен

Денешен - 10.11.2012

Српската и Македонската православна црква нема да ги продолжат разговорите за регулирање на статусот на МПЦ се додека не биде ослободен Јован Вранишковски, изјави во Софија поглаварот на СПЦ Иринеј.

Иринеј дециден: Нема разговори со МПЦ додека Вранишковски е во затвор

Maxim - 10.11.2012

Српската и Македонската православна црква нема да ги продолжат разговорите за регулирање на статусот на МПЦ се додека не биде ослободен Јован Вранишковски, изјави во Софија поглаварот на СПЦ Иринеј.

„Нишкиот договор“ за МПЦ-ОА веќе не постои

Дневник - 05.11.2012

Во разговорите со СПЦ мора да почнеме со нешто што би било прифатливо и за двете страни, рече вчера во Штип архиепископот Стефан Нацрт-текстот од некогашните разговори во Ниш заврши како што заврши, ...

Потребно е да има расположение за решавање на спорот

Идивиди - 05.11.2012

Штип, 4 ноември 2012 (МИА) - Нацрт договорот од Ниш меѓу Српската православна црква и Македонската православна црква е завршен и не важи, бидејќи тој не беше прифатен од Свети архиерскиот Синод.

МПЦ ќе бара преговори на рамноправна основа со СПЦ

Н.Македонија - 05.11.2012

Нишкиот договор не постои за Македонската православна црква-ОА и нема да биде основа за нови преговори со Српската православна црква, изјави во Штип поглаварот на МПЦ, г.г.