TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Од 15 ноември стапува на сила задолжителна зимска опрема за возилата

МК News - 13.11.2016

Од 15 ноември стапува на сила задолжителната обврска за носење зимска опрема, потсети денеска на прес-конференција Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата РСБСП. Оттаму препорачуваат возачите да ги подготват возилата за безбедно ...

Подгответе ги возилата: За 2 дена полицијата ќе почне да казнува

Сител - 11.11.2016

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата потсетува дека од вторник, 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година.

Набавете синџири или менувајте ги гумите на возилата...

Н.Македонија - 11.11.2016

Набавете синџири или менувајте ги гумите на возилата Претстојниот викенд е крајно време возачите во Македонија да набават зимска опрема за своите возила, бидејќи во вторник (15 ноември) почнува задолжителната обврска за нејзино носење.

Од 15 ноември задолжително носење зимска опрема во возилата

24 Вести - 10.11.2016

Во вторник на 15 ноември почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, потсетуваат од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата.

Од 15 ноември задолжително носење зимска опрема во возилата

МКД - 10.11.2016

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата (РСБСП) потсетува дека од вторник, 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година.

РСБСП: Навреме да се обезбеди зимска опрема

Здравство24 - 10.11.2016

Во вторник следната недела (15 ноември) почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, потсетуваат од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата(РСБСП).

Од 15 ноември задолжителна зимска опрема за возилата

Популарно - 10.11.2016

Во вторник следната недела (15 ноември) почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, потсетуваат од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата (РСБСП).

Од вторник задолжително носење зимска опрема, зимски гуми, синџири за снег, лопата…

Турлитава - 10.11.2016

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата потсетува дека од вторник, 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година.

РСБСП: Навреме да се обезбеди зимска опрема

А1 On - 10.11.2016

Во вторник следната недела (15 ноември) почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, потсетуваат од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата(РСБСП).

Од вторник задолжително носење на зимска опрема во возилата

Кајгана - 10.11.2016

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата потсетува дека од вторник, 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сè до 15 март наредната година.

Возачи, не заборавајте од 15 ноември да ставите зимска опрема

+инфо - 10.11.2016

Глоба во износ од 45 евра во денарска противредност или 25 негативни бодови е казната за немање зимска опрема. Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата потсетува дека од вторник, 15 ноември, почнува да важи обврската за ...

Од 15 ноември задолжително носење зимска опрема во возилата

ТВ21 - 10.11.2016

Во вторник на 15 ноември почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, потсетуваат од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на ...

РСБСП: Навреме да се обезбеди зимска опрема

Телеграф - 10.11.2016

Доколку не се почитуваат правилата за користење и носење зимска опрема во возилата, на секој возач ќе му биде издаден платен налог со глоба во износ од 45 евра во денарска противвредност, односно ќе му се регистрираат 25 негативни бода Од вторник ...

РСБСП: Навреме да се обезбеди зимска опрема

Канал5 - 10.11.2016

Во вторник следната недела (15 ноември) почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, потсетуваат од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата(РСБСП).

РСБСП: Навреме да се обезбеди зимска опрема

Алфа - 10.11.2016

Во вторник следната недела (15 ноември) почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, потсетуваат од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата(РСБСП).

Од вторник задолжително носење на зимска опрема во возилата

Точка - 10.11.2016

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата потсетува дека од вторник, 15-ти ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15-ти март наредната година.

РСБСП: Навреме да се обезбеди зимска опрема

Вест - 10.11.2016

Во вторник следната недела (15 ноември) почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае с? до 15 март наредната година, потсетуваат од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата(РСБСП).

Од вторник задолжително носење зимска опрема- еве што се треба да имате во возилата

Курир - 10.11.2016

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата потсетува дека од вторник, 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година.

Од 15 ноември стапува на сила задолжителна зимска опрема за возилата

Сител - 12.11.2016

Од 15 ноември стапува на сила задолжителната обврска за носење зимска опрема, потсети денеска на прес-конференција Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата РСБСП. Оттаму препорачуваат возачите да ги подготват возилата за безбедно ...

РСБСП: Навреме да се обезбеди зимска опрема

Локално - 10.11.2016

Во вторник следната недела (15 ноември) почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, потсетуваат од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата(РСБСП).

Стартува задолжителното носење на зимска опрема, возачи спремете се од 15-т месецов

Позитив.мк - 10.11.2016

РСБСП апелира до возачите да направат зимска проверка и подготовка на возилата, навреме да ја обезбедат потребната зимска опрема, и секогаш да ја носат во своето возило и правилно да ја користат.

Од вторник задолжително носење на зимска опрема во возилата

Денар - 10.11.2016

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата потсетува дека од вторник, 15-ти ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15-ти март наредната година.

Од 15-ти ноември задолжителна зимска опрема за возилата

МРТ - 10.11.2016

РСБСП апелира до возачите да направат зимска проверка и подготовка на возилата, навреме да ја обезбедат потребната зимска опрема, и секогаш да ја носат во своето возило и правилно да ја користат.

ВОЗАЧИ ПОДГОТВЕТЕ ГИ ЗИМСКИТЕ ГУМИ: Ако го немате ова во возилото ќе платите дебела казна!

Фактор - 10.11.2016

Од следниот вторник односно од 15-ноември стартува задолжителното носење на зимска опрема во автомобилите. Оваа обврска ќе трае се до март следната година. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и ...

Ова мора да го имате во автомобилот, во спротивно-казната е 45 евра

Република - 10.11.2016

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата потсетува дека од вторник, (15 ноември), почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март 2017 година.

ЗАДОЛЖИТЕЛНА ЗИМСКА ОПРЕМА: Што сè треба да имате за да не ве казнат?

Вечер - 10.11.2016

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата потсетува дека од вторник, 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година.

Што се треба да имате во зимската опрема што е задолжителна од вторник

Нетпрес - 10.11.2016

Во продолжение на текстот информирајте се за законските одредби кои треба да ги исполнат сите возачи за управување на возила во зимски услови. Што се подразбира под зимска опрема во возилата? Под зимска опрема за моторни те возила со најголема ...

ЗАДОЛЖИТЕЛНА ЗИМСКА ОПРЕМА: Што сè треба да имате за да не ве казнат?

Скопје инфо - 10.11.2016

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата потсетува дека од вторник, 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година.

Имате време до понеделник: Полицијата нема да простува, казните се дебели

Press24 - 10.11.2016

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата потсетува дека од вторник, 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година.

Од вторник задолжително носење на зимска опрема во возилата

Макфакс - 10.11.2016

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата потсетува дека од вторник, 15-ти ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15-ти март наредната година.

OД ВТОРНИК ЗАДОЛЖИТЕЛНО НОСЕЊЕ ЗИМСКА ОПРЕМА: Еве што се треба да имате во возилата

Маркукуле - 10.11.2016

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата потсетува дека од вторник, 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година.

РСБСП: Навреме да се обезбеди зимска опрема

Lider - 10.11.2016

Во вторник следната недела (15 ноември) почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, потсетуваат од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата(РСБСП).

Од следната недела задолжително носење зимска опрема

еМагазин - 10.11.2016

Во вторник следната недела (15 ноември) почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, потсетуваат од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата (РСБСП).

Од вторник „ќе летаат казни“ од полицијата ако во автомобилите го немате ОВА

Пулс24 - 10.11.2016

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата потсетува дека од вторник, 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година.

РСБСП: Навреме да се обезбеди зимска опрема

Телевизија Нова - 10.11.2016

Во вторник следната недела (15 ноември) почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, потсетуваат од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата(РСБСП).

Во вторник почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема

Либертас - 10.11.2016

Во вторник следната недела (15 ноември) почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година, потсетуваат од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата(РСБСП).

За една недела македонската полиција дебело ќе казнува за ОВА

Репортер - 09.11.2016

Од 15 ноември почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Имате уште една недела: Ако го немате ова во возилото, следува висока казна

Скопје инфо - 09.11.2016

Од 15 ноември почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

Имате уште само два дена: Доколку го немате ова ќе добиете дебела казна од македонската полиција

Press24 - 13.11.2016

Од 15 ноември почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...