TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Повик за прием на Македонија и Црна Гора во НАТО од Сенатот на САД

МКД - 16.11.2013

Вашингтон треба да обезбеди прием на Македонија и на Црна Гора во НАТО, изјави денеска извршниот потпретседател на Атланскиот совет на САД, Дејмон Вилсон, во сведочењето пред Комисијата за надворешни ...

Повик за прием на Македонија и Црна Гора во НАТО од Сенатот на САД

24 Вести - 15.11.2013

Дејмон Вилсон, извршен потпретседател на Атланскиот Совет на САД, во сведочењето пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и на Црна ...

Вилсон: САД да го предводат приемот на Македонија и Црна Гора во НАТО

Нова ТВ - 15.11.2013

Дејмон Вилсон, извршен потпретседател на Атланскиот Совет на САД, во сведочењето пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и на Црна ...

Повик за прием на Македонија и Црна Гора во НАТО од Сенатот на САД

Утрински - 15.11.2013

Дејмон Вилсон, извршен потпретседател на Атланскиот Совет на САД, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и на ...

Сенатот на САД повика за прием на Македонија во НАТО

Алсат-М - 15.11.2013

Дејмон Вилсон, извршен потпретседател на Атланскиот Совет на САД, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и на ...

Повик за прием на Македонија и Црна Гора во НАТО

Алфа - 15.11.2013

Дејмон Вилсон, извршен потпретседател на Атланскиот Совет на САД, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и на ...

Сенатот на САД со повик за прием на Македонија и Црна Гора во НАТО

А1 On - 15.11.2013

Дејмон Вилсон, извршен потпретседател на Атланскиот Совет на САД, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и на ...

Сенатот на САД повика за прием на Македонија во НАТО

Алфа - 15.11.2013

САД да обезбедат прием на Македонија и на Црна Гора во НАТО, како дел од пошироката агенда за интеграциите во источна Европа. Ова е пораката која вчера пред Комисијата за надворешни работи на ...

Во Сенатот на САД упатен повик Македонија и Црна Гора да бидат примени во НАТО

+инфо - 15.11.2013

Дејмон Вилсон, извршен потпретседател на Атланскиот Совет на САД, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и на ...

Повик за прием на Македонија и Црна Гора во НАТО од Сенатот на САД

Канал5 - 15.11.2013

Дејмон Вилсон, извршен потпретседател на Атланскиот Совет на САД, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и на ...

САД да обезбедат прием на Македонија и Црна Гора во НАТО

Либертас - 15.11.2013

Дејмон Вилсон, извршен потпретседател на Атланскиот Совет на САД, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и на ...

Повик за прием на Македонија и Црна Гора во НАТО од Сенатот на САД

Сител - 15.11.2013

Дејмон Вилсон, извршен потпретседател на Атланскиот Совет на САД, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и на ...

Атланскиот совет на САД побара од Вашингтон прием на Македонија во НАТО

Сител - 15.11.2013

Дејмон Вилсон, извршен потпретседател на Атланскиот Совет на САД, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика Вашингтон да обезбеди прием на Македонија ...

Повик за прием на Македонија и Црна Гора во НАТО од Сенатот на САД

Вечер - 15.11.2013

САД да обезбедат прием на Македонија и на Црна Гора во НАТО како дел од пошироката агенда за интеграции во источна Европа, повика извршниот потпретседател на Атланскиот совет на САД, Дејмон Вилсон, ...

СЕНАТ НА САД: Повик за прием на Македонија и на Црна Гора во НАТО

Телеграф - 15.11.2013

Вилсон зборуваше на панелот од тројца експерти поканети да сведочат пред Комисијата за надворешна политика на Сенатот на САД, на седница со која претседаваа сенаторите Кристофер Марфи и Рон Џонсон ...

Американскиот Сенат повика за прием на Македонија и Црна Гора во НАТО

Точка - 15.11.2013

Извршниот потпретседател на Атланскиот Совет на САД, Дејмон Вилсон, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и ...

Повик за прием на Македонија и Црна Гора во НАТО од Сенатот на САД

Бриф - 15.11.2013

Дејмон Вилсон, извршен потпретседател на Атланскиот Совет на САД, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и на ...

Американскиот Сенат сака да ги види Македонија и Црна Гора во НАТО

Тера - 15.11.2013

Атланскиот Совет на САД побарал прием на Македонија и Црна Гора во НАТО, инсистирајќи дека САД мора да им даде поттик на интеграциските процеси, пренесува МИА.

Сенатот на САД со повик за прием на Македонија и Црна Гора во НАТО

Курир - 15.11.2013

Извршниот потпретседател на Атланскиот Совет на САД, Дејмон Вилсон, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и ...

Вилсон: САД да обезбеди прием на Македонија во НАТО семејството

Press24 - 15.11.2013

Дејмон Вилсон, извршниот потпретседател на Атланскиот Совет на САД, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и ...

Американскиот Сенат повика за прием на Македонија и Црна Гора во НАТО

Нетпрес - 15.11.2013

Извршниот потпретседател на Атланскиот Совет на САД, Дејмон Вилсон, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и ...

Американскиот Сенат сака да ги види Македонија и Црна Гора во НАТО

Portal - 15.11.2013

Атланскиот Совет на САД побарал прием на Македонија и Црна Гора во НАТО, инсистирајќи дека САД мора да им даде поттик на интеграциските процеси. Поранешниот висок функционер во Советот за национална ...

Повик за прием на Македонија и Црна Гора во НАТО од Сенатот на САД

Sky - 15.11.2013

Дејмон Вилсон, извршен потпретседател на Атланскиот Совет на САД, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и на ...

Сенатот на САД со повик за прием на Македонија и Црна Гора во НАТО

еВести - 15.11.2013

Извршниот потпретседател на Атланскиот Совет на САД, Дејмон Вилсон, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и ...

Американскиот Сенат сака да ги види Македонија и Црна Гора во НАТО

Макфакс - 15.11.2013

Атланскиот Совет на САД побарал прием на Македонија и Црна Гора во НАТО, инсистирајќи дека САД мора да им даде поттик на интеграциските процеси, пренесува МИА.

Атланскиот Совет на САД бара процес за прием на Македонија и Црна Гора во НАТО

Inpress - 15.11.2013

Вашингтон, 15. ноември 2013 (ИНПРЕС) Дејмон Вилсон, извршен потпретседател на Атланскиот Совет на САД, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД ...

Повик за прием на Македонија во НАТО од Сенатот на САД

Денешен - 15.11.2013

Дејмон Вилсон, извршен потпретседател на Атланскиот Совет на САД, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и на ...

Вилсон во американскиот сенат повика САД да обезбеди прием на Македонија во НАТО

Maxim - 15.11.2013

Дејмон Вилсон, извршниот потпретседател на Атланскиот Совет на САД, во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, повика САД да обезбедат прием на Македонија и ...

Сенатот на САД повика за прием на Македонија во НАТО

Falanga - 15.11.2013

НАТО в година одржува самит во британскиот град Њупорт. Во вчерашното сведочење пред Комисијата за надворешни работи на американскиот Сенат, Дејмон Вилсон, извршен потпретседател на Атланскиот Совет ...

Сервер: Македонија и Црна Гора заедно во НАТО в година

Дневник - 11.11.2013

Македонија и Црна Гора треба заедно да станат членки на НАТО и тоа уште на Самитот во Лондон в година, изјави вчера американскиот дипломат Даниел Сервер за Телевизија Црна Гора.

Црна Гора и Македонија заедно во НАТО

Идивиди - 11.11.2013

Подгорица, 10 ноември 2013 (МИА) - Црна Гора и Македонија треба истовремено да станат членки на НАТО, смета политичкиот аналитичар од Вашингтон и експерт за Балканот Даниел Сервер.