TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Досега издадени 241.649 потврди за барање азил

А1 On - 13.11.2015

Во изминатото деноноќие издадени се потврди на вкупно 2.897 странски државјани, за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил, а вкупно досега издадени се 241.649 потврди.

Досега издадени 241.649 потврди за барање азил

Канал5 - 13.11.2015

Во изминатото деноноќие издадени се потврди на вкупно 2.897 странски државјани, за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил, а вкупно досега издадени се 241.649 потврди.

Досега издадени 241.649 потврди за барање азил

Сител - 13.11.2015

Во изминатото деноноќие издадени се потврди на вкупно 2.897 странски државјани, за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил, а вкупно досега издадени се 241.649 потврди.

Досега издадени 241.649 потврди за барање азил

Денешен - 13.11.2015

Во изминатото деноноќие издадени се потврди на вкупно 2.897 странски државјани, за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил, а вкупно досега издадени се 241.649 потврди.

Обновување на системот за азил

Оff.net - 13.11.2015

Европската Унија треба да ја прифати одговорноста за немањето заедничка политика за азил, заради што годинешниов зголемен прилив на бегалци од проблем кој може да се регулира, се претвори во уште една политичка криза.

Досега издадени 241.649 потврди за барање азил

Lider - 13.11.2015

Во изминатото деноноќие издадени се потврди на вкупно 2.897 странски државјани, за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил, а вкупно досега издадени се 241.649 потврди.

НАЈМНОГУБРОЈНИ СЕ СИРИЈЦИТЕ: Вчера влегле 4.000 нови мигранти

Телеграф - 12.11.2015

Во периодот од 19.6.2015 до 11.11.2015 година до 24.00 часот, издадени се потврди на вкупно 238.752 странски државјани Во изминативе 24 часа издадени се потврди на 4.060 странски државјани, од кои 2.032 се од машки пол, 751 се од женски, 936 се деца ...

За еден ден во државата влегле 4444 мигранти

Здравство24 - 11.11.2015

Во последните 24 часа издадени се потврди на вкупно 4.444 странски државјани, од кои 2.324 се од машки пол, 805 се од женски, 1.168 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 147 деца кои патуваат без родител, на кои издадена е ...

За 24 часа 2.897 бегалци добиле азил во земјава

+инфо - 13.11.2015

МВР извести дека во изминативе 24 часа 2.897 странски државјани, од кои 1.531 се од машки пол, 481 се од женски, 634 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 251 деца кои патуваат без родител, побарале и добиле потврда за ...

За 24 часа издадени потврди за азил на 5.337 странски државјани

А1 On - 10.11.2015

Во текот на вчерашниот ден МВР издало потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање на право на азил на вкупно 5.337 странски државјани. Најбројни се државјаните на Сирија.

За 24 часа издадени потврди за азил на 5.337 странски државјани

Сител - 10.11.2015

Во текот на вчерашниот ден МВР издало потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање на право на азил на вкупно 5.337 странски државјани. Најбројни се државјаните на Сирија.

За 24 часа издадени потврди за азил на 5.337 странски државјани

Канал5 - 10.11.2015

Во текот на вчерашниот ден МВР издало потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање на право на азил на вкупно 5.337 странски државјани. Најбројни се државјаните на Сирија.

За 24 часа издадени потврди за азил на 5.337 странски државјани

Денешен - 10.11.2015

Во текот на вчерашниот ден МВР издало потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање на право на азил на вкупно 5.337 странски државјани. Најбројни се државјаните на Сирија.

За 24 часа издадени потврди за азил на 5.337 странски државјани

Lider - 10.11.2015

Во текот на вчерашниот ден МВР издало потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање на право на азил на вкупно 5.337 странски државјани. Најбројни се државјаните на Сирија.

МВР: Вчера издадени 2.897 потврди за азил

МКД - 13.11.2015

Во изминатово деноноќие, до полноќ, Министерството за внатрешни работи издадало потврди на вкупно 2.897 странски државјани, од кои 1.531 се од машки пол, 481 се од женски, 634 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 251 деца ...

Издадени нови 4.444 потврди за барање азил

А1 On - 11.11.2015

Во последните 24 часа издадени се потврди на вкупно 4.444 странски државјани, од кои 2.324 се од машки пол, 805 се од женски, 1.168 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 147 деца кои патуваат без родител, на кои издадена е ...

Издадени нови 4.444 потврди за барање азил

Канал5 - 11.11.2015

Во последните 24 часа издадени се потврди на вкупно 4.444 странски државјани, од кои 2.324 се од машки пол, 805 се од женски, 1.168 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 147 деца кои патуваат без родител, на кои издадена е ...

Издадени нови 4.444 потврди за барање азил

Сител - 11.11.2015

Во последните 24 часа издадени се потврди на вкупно 4.444 странски државјани, од кои 2.324 се од машки пол, 805 се од женски, 1.168 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 147 деца кои патуваат без родител, на кои издадена е ...

За 24 часа издадени потврди на 4.444 мигранти, за пет месеци вкупно над 230.000

Точка - 09.11.2015

Во вторникот од страна на МВР биле издадени потврди за влез во земајта на вкупно 4.444 странски државјани, од кои 2.324 се од машки пол, 805 се од женски, 1.168 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 147 деца кои патуваат ...

За 5 месеци низ Македонија минале 241.649 мигранти

Локално - 12.11.2015

Во периодот од 00,00 до 24,00 часот на 12.11.2015 издадени се потврди на вкупно 2.897 странски државјани, од кои 1.531 се од машки пол, 481 се од женски, 634 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 251 деца кои патуваат без ...

Низ Македонија транзитирале 224.911 мигранти

Press24 - 09.11.2015

Во периодот од 00,00 до 24,00 часот на 08.11.2015 издадени се потврди на вкупно 3.673 странски државјани, од кои 1.874 се од машки пол, 640 се од женски, 916 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 243 деца кои патуваат без ...

Издадени нови 2.897 потврди за барање азил, најбројни повторно Сиријците

Курир - 11.11.2015

Во периодот од 00,00 до 24,00 часот на 12.11.2015 издадени се потврди на вкупно 2.897 странски државјани, од кои 1.531 се од машки пол, 481 се од женски, 634 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 251 деца кои патуваат без ...

За 24 часа издадени се 3.673 потврди на мигранти

Република - 09.11.2015

Во изминатото деноноќие издадени се потврди на вкупно 3.673 странски државјани, од кои 1.874 се од машки пол, 640 се од женски, 916 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 243 деца кои патуваат без родител, на кои издадена е ...

Издадени нови 4.444 потврди за барање азил на мигранти

Нетпрес - 11.11.2015

Министерството за внатрешни работи во текот на изминатиот ден издало вкупно 4.444 потврди за искажана намера за остварување на правото на азил на мигранти . Од нив 2.324 се издадени на мажи, 805 на жени, 1.168 на деца кои го придружуваат носителот ...

Потврди за намера за азил за 2.897 странски државјани

Репортер - 13.11.2015

Во периодот од 00,00 до 24,00 часот на 12.11.2015 издадени се потврди на вкупно 2.897 странски државјани, од кои 1.531 се од машки пол, 481 се од женски, 634 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 251 деца кои патуваат без ...

МВР: За 24 часа издадени 2.897 потврди за азил

МРТ - 13.11.2015

Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-1.351, Авганистан-798, Ирак-307, додека другите се во помал број... Во последните 24 часа издадени се потврди за искажана намера за поднесување на ...

За 24 часа издадени 3.673 потврди на мигранти

Денешен - 09.11.2015

Во изминатото деноноќие издадени се потврди на вкупно 3.673 странски државјани, од кои 1.874 се од машки пол, 640 се од женски, 916 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 243 деца кои патуваат без родител, на кои издадена е ...

За 24 часа издадени потврди на 4.444 мигранти, за пет месеци вкупно над 230.000

Макфакс - 09.11.2015

Во вторникот од страна на МВР биле издадени потврди за влез во земајта на вкупно 4.444 странски државјани, од кои 2.324 се од машки пол, 805 се од женски, 1.168 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 147 деца кои патуваат ...

Речиси четвртина милион мигранти минаа низ Македонија

Fox.mk - 11.11.2015

Во периодот од 00:00 до 24:00 часот на 11.11.2015 издадени се потврди на вкупно 4.060 странски државјани, од кои 2.032 се од машки пол, 751 се од женски, 936 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 341 деца кои патуваат без ...

Три илјади бегалци и мигранти добија потврди кај Богородица

Вечер - 13.11.2015

Полициските службеници во центарот кај граничниот премин "Богородица" во последните 24 часа издале потврди за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил на вкупно 2.897 странски државјанин, бегалци и мигранти, меѓу кои ...

После петдневна пауза, МВР го објави бројот на регистрирани бегалци

1.мк - 09.11.2015

После петдневна пауза во информирање на јавноста за бројот на регистрирани бегалци на Гевгелија, Министерството за внатрешни работи денес информираше дека во текот на изминатото деноноќие, издадени се потврди на вкупно 3.673 странски државјани, при ...

Издадени нови 4.444 потврди за барање азил

Lider - 09.11.2015

Во последните 24 часа издадени се потврди на вкупно 4.444 странски државјани, од кои 2.324 се од машки пол, 805 се од женски, 1.168 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 147 деца кои патуваат без родител, на кои издадена е ...