Патувања

Футуристички град во близина на Париз

А1 On - 20.01.2018

Станбениот комплекс „Турс Аилауд“ изграден е од Емил Аилауд во периодот од 1973 до 1981 година во француската општина Нентер, во близина на Париз. Намерата на архитектите била да создадат мал град на иднината, чии бои и контури потсетуваат на облици ...

Најнови вестиTop TweetsНастаниМаркетингКонтакт