TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Факултети

Научниците откриле слика скриена зад едно од ремек-делата на Пикасо

Факултети - 19.02.2018

Научниците анализирале дело од Пабло Пикасо користејќи технологија со х-зраци и откриле дека делото е насликано над слика од пејзаж од друг непознат артист. Во 1957 година, кога бил во своите 70-ти години, сликарот од Шпанија не размислувал дека ...

3Д-цртежи што ќе ве збунат

Факултети - 19.02.2018

Уметник од Србија создава нешто сосема поинакво, нешто ретко. 3Д е нешто што луѓето го сакаат и се воодушевуваат од овие цртежи. ...

Неверојатно реалистични скулптури од модерен „Микеланџело“

Факултети - 19.02.2018

Фото: Jago.art Џаго Џакопо Кардиљо е неверојатен самоук скулптор од Италија кој преобразува мермер и камен во сложени реалистични парчиња, освојувајќи илјадници луѓе со својот талент. Уште како дете Џакопо бил фасциниран од еден од најголемите ...