TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Наука / Технологија

Излезе последната закрпа за World of Warcraft експанзијата Legion

IT.mk - 16.01.2018

Како последна закрпа за проширувањето Legion, 7.3.5 воведува бројни нови функции во World of Warcraft. За целосен преглед, кликнете тука , но дефинитивно би сакале да ги истакнете следниве новитети: – Свет кој се прилагодува на вашето ниво – Секоја ...

Што треба да знаете за серијата „Космос“ на Карл Сејган?

Факултети - 17.01.2018

Фото: NASA Познатиот автор и астроном д-р Карл Сејган во 1980 година водеше „PBS“ мини-серии наречени „Космос“ - серијата и ден-денес е многу позната меѓу научниците, медиумите и публиката.

Зошто овошјето и зеленчукот предизвикуваат искра во микробранова?

Факултети - 17.01.2018

Знаете дека не треба да ставите метал во микробрановата печка бидејќи може да предизвика искра. Меѓутоа, металот е многу повеќе од оставената виљушка во тестенините - го има и во некои од минералите во храната што ја јадете, како железото во ...

Осум совети како да го подобрите фокусот при работењето

Иновативност - 16.01.2018

Фокусот е еден од клучните нешта за напредок во работењето бидејќи без него сме склони кон грешки, лоши одлуки, спори сме и произведуваме неквалитетни резултати. Иако сме свесни колку ни е потребно да се фокусираме додека работиме, понекогаш е тешко ...

Научници направија сунѓер кој ќе ја исчисти нафтата од океаните

USB - 17.01.2018

Излевањето на нафта од танкер на British Petroleum во Мексиканскиот Залив во 2010 година беше една од најголемите еколошки катастрофи во поновата историја. Излевањето резултираше со 100.000 жртви во морската фауна.

Поради играта Candy Crash Saga, останала без сопруг, работа и пари

USB - 16.01.2018

Наташа Вулси (34) од Велика Британија си го уништила бракот, ја изгубила работата и го зголемила долгот на илјада евра поради својата опседнатост со популарната игра Candy Crush Saga. Таа толку била споулавена по оваа игра што не ја играла ...