TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сопругата на претседателот со порака за подигнување на свеста за ракот на дојката

Макфакс - 27.09.2020

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска присуствуваше и се обрати на настанот за подигнување на свеста за ракот на дојката “Race for the cure“ во Градскиот парк. „Имаме двојна обврска во врска со едукацијата, превенцијата и ...

Превентивата клучна за намалување на ризикот од појава на рак на дојка

24 Вести - 27.09.2020

Овој ден е посветен и на превентивата, но и на тие кои се борат се уште со болеста и секако да се потсетиме на тие кои за жал ја изгубиле оваа битка, истакна Елизабета Ѓоргиевска, сопруга на претседателот Стево Пендаровски на настанот, по повод ...

Филипче: Чекориме розово, чекориме со грижа за пациентите со рак на дојка - За нивна поддршка и третман

Женски магазин - 27.09.2020

На годинешната 12-та розева прошетка, учество земаа голем број на личности кои го победиле или се борат со ракот на дојка. Голем број на нивни блиски и пријатели кои ги поддржуваат во борбата, но и министерот за здравство, Венко Филипче и првата ...

„Race for the cure“ – прошетка против ракот на дојката во организација на „Борка“

Канал5 - 27.09.2020

Превентивата и раниот скрининг се клучни за намалување на ризикот од појава на рак на дојка, беше порачано денеска во рамките на кампањата „Race for the cure“ што го организираше здружението Борка.

Филипче: Сите пациенти со рак на дојка имаат терапија, и во услови на Ковид-19 имаат пристап до здравствени услуги

Сител - 27.09.2020

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска учествуваше на 12. розова прошетка наречена „Напред розово“ во организација на Здружението „Борка - За секој нов ден“, која оваа година е наречена и „Race for the cure“.

Превентивата и раниот скрининг клучни за намалување на ризикот од појава на рак на дојка

Опсервер - 27.09.2020

– Овој ден е посветен и на превентивата, но и на тие кои се борат се уште со болеста и секако да се потсетиме на тие кои за жал ја изгубиле оваа битка, истакна Елизабета Ѓоргиевска, професор на Стоматолошкиот факултет и сопруга на претседателот ...

Филипче: Сите пациенти со рак на дојка имаат терапија, и во услови на Ковид-19 имаат пристап до здравствени услуги

Магазин - 27.09.2020

Сите пациенти со рак на дојка имаат терапија и пациентите повеќе не се упатуваат во странство. И во услови на ковид-19 оваа група на пациенти има пристап до здравствените услуги, вели министерот Филипче! инистерот за здравство доц.

Прво дигитално издание на „Race for the Cure“ во скопскиот Градски парк

Црнобело - 27.09.2020

Во текот на овој викенд, на 25, 26 и 27 септември, во Скопје и низ повеќе од 30 градови во Европа се одржа првото дигитално издание на трката „Race for the Cure“, посветена на подигање на свеста за боробата против ракот на дојка, како и давање ...

„Race for the cure“ – трка против ракот на дојката во организација на „Борка“

Радио МОФ - 27.09.2020

Здружението за за борба против рак „Борка – за секој нов ден“ како дел од кампањата за рак на дојка, „Race for the cure“, денес ќе организира настани во скоро сите градови на државата. Централниот настан ќе започне во 11 часот во Градскиот парк на ...

Прошетка по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the Cure“

Независен - 27.09.2020

Здружението „Борка – за секој нов ден“ денеска организира настани во 14 градови во државава по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the cure“, а во соработка со најголемата европска алијанса на пациентски здруженија „Think Pink ...

Настани во 14 градови по повод кампањата за борба против ракот на дојката

MakPress - 27.09.2020

Здружението „Борка – за секој нов ден“ денеска организира настани во 14 градови во Република Македонија по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the cure“, а во соработка со најголемата европска алијанса на пациентски здруженија ...

Прошетка по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the Cure“

Frontline - 27.09.2020

Здружението „Борка – за секој нов ден“ денеска организира настани во 14 градови во државава по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the cure“, а во соработка со најголемата европска алијанса на пациентски здруженија „Think Pink ...

Прошетка по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the Cure“

Либертас - 27.09.2020

Здружението „Борка – за секој нов ден“ денеска организира настани во 14 градови во државава по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the cure“, а во соработка со најголемата европска алијанса на пациентски здруженија „Think Pink ...

Прошетка по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the Cure“

Опсервер - 27.09.2020

– Здружението „Борка – за секој нов ден“ денеска организира настани во 14 градови во државава по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the cure“, а во соработка со најголемата европска алијанса на пациентски здруженија „Think Pink ...

Прошетка по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the Cure“

Локално - 27.09.2020

Здружението „Борка – за секој нов ден“ денеска организира настани во 14 градови во државава по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the cure“, а во соработка со најголемата европска алијанса на пациентски здруженија „Think Pink ...

Прошетка по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the Cure“

+инфо - 27.09.2020

Здружението „Борка – за секој нов ден“ денеска организира настани во 14 градови во државава по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the cure“, а во соработка со најголемата европска алијанса на пациентски здруженија „Think Pink ...

Прошетка по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the Cure”

24Инфо - 27.09.2020

Здружението „Борка – за секој нов ден” денеска организира настани во 14 градови во државава по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the cure”, а во соработка со најголемата европска алијанса на пациентски здруженија „Think Pink ...

Кампања за борба против рак на дојка „Race for the Cure“во градски парк и во 14 градови

Нова ТВ - 27.09.2020

Здружението „Борка – за секој нов ден“ денеска организира настани во 14 градови во државава по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the cure“, а во соработка со најголемата европска алијанса на пациентски здруженија „Think Pink ...

Прошетка по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the Cure“

Скопје инфо - 27.09.2020

Здружението „Борка – за секој нов ден“ денеска организира настани во 14 градови во државава по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the cure“, а во соработка со најголемата европска алијанса на пациентски здруженија „Think Pink ...

Прошетка по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the Cure”

ММС - 27.09.2020

Здружението „Борка – за секој нов ден” денеска организира настани во 14 градови во државава по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the cure”, а во соработка со најголемата европска алијанса на пациентски здруженија „Think Pink ...

Обиколка на Градскиот парк по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the Cure“

Република - 27.09.2020

Здружението „Борка – за секој нов ден“ денеска организира настани во 14 градови во Македонија по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the cure“, а во соработка со најголемата европска алијанса на пациентски здруженија „Think Pink ...

Прошетка по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the Cure"

Канал5 - 27.09.2020

Централниот настан по повод кампањата ќе се одржи во Скопје со симболична обиколка околу Градскиот парк. Здружението „Борка – за секој нов ден" денеска организира настани во 14 градови во државава по повод кампањата за борба против рак на дојка ...

Прошетка по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the Cure“

Бриф - 27.09.2020

Здружението „Борка – за секој нов ден“ денеска организира настани во 14 градови во државава по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the cure“, а во соработка со најголемата европска алијанса на пациентски здруженија „Think Pink ...

И општина Битола се приклучи кон кампањата за борба против ракот

Тера - 27.09.2020

Здружението „Борка – за секој нов ден“ денеска организира настани во 14 градови во државава по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the cure“, а во соработка со најголемата европска алијанса на пациентски здруженија „Think Pink ...

Прошетка по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the Cure“

24 Вести - 27.09.2020

Здружението „Борка – за секој нов ден“ денеска организира настани во 14 градови во државава по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the cure“, а во соработка со најголемата европска алијанса на пациентски здруженија „Think Pink ...

Прво дигитално издание на „Race for the Cure“ во скопскиот Градски парк

Бизнис Вести - 27.09.2020

Во текот на овој викенд, на 25, 26 и 27 септември, во Скопје и низ повеќе од 30 градови во Европа се одржа првото дигитално издание на трката „Race for the Cure“, посветена на подигање на свеста за боробата против ракот на дојка, како и давање ...

Прво дигитално издание на „Race for the Cure“ во скопскиот Градски парк

Точка - 27.09.2020

Во текот на овој викенд, на 25, 26 и 27 септември, во Скопје и низ повеќе од 30 градови во Европа се одржа првото дигитално издание на трката „Race for the Cure“, посветена на подигање на свеста за боробата против ракот на дојка, како и давање ...

Превентива и ран скрининг клучни за намалување на ризикот од појава на рак на дојка

Слободен Печат - 27.09.2020

Овој ден е посветен и на превентивата, но и на тие кои се борат се уште со болеста и секако да се потсетиме на тие кои за жал ја изгубиле оваа битка, истакна Елизабета Ѓоргиевска, професор на Стоматолошкиот факултет и сопруга на претседателот Стево ...

Превентивата и раниот скрининг клучни за намалување на ризикот од појава на рак на дојка

24Инфо - 27.09.2020

Овој ден е посветен и на превентивата, но и на тие кои се борат се уште со болеста и секако да се потсетиме на тие кои за жал ја изгубиле оваа битка, истакна Елизабета Ѓоргиевска, професор на Стоматолошкиот факултет и сопруга на претседателот Стево ...

Превентивата и раниот скрининг клучни за намалување на ризикот од појава на рак на дојка

Канал5 - 27.09.2020

Министерот за здравство Венко Филипче рече дека во изминатите три години значајно се зголеми бројот на биолошки лекови, најмодерна терапија за овие пациенти. Овој ден е посветен и на превентивата, но и на тие кои се борат се уште со болеста и секако ...

Превентивата и раниот скрининг клучни за намалување на ризикот од појава на рак на дојка

Press24 - 27.09.2020

Овој ден е посветен и на превентивата, но и на тие кои се борат се уште со болеста и секако да се потсетиме на тие кои за жал ја изгубиле оваа битка, истакна Елизабета Ѓоргиевска, професор на Стоматолошкиот факултет и сопруга на претседателот Стево ...

Филипче: За пациентките со карцином на дојка има и прволиниска и второлиниска терапија

Локално - 27.09.2020

Овој ден е посветен и на превентивата, но и на тие кои се борат се уште со болеста и секако да се потсетиме на тие кои за жал ја изгубиле оваа битка, истакна Елизабета Ѓоргиевска, професор на Стоматолошкиот факултет и сопруга на претседателот Стево ...

Превентивата и раниот скрининг клучни за намалување на ризикот од појава на рак на дојка

MakPress - 27.09.2020

Овој ден е посветен и на превентивата, но и на тие кои се борат се уште со болеста и секако да се потсетиме на тие кои за жал ја изгубиле оваа битка, истакна Елизабета Ѓоргиевска, професор на Стоматолошкиот факултет и сопруга на претседателот Стево ...

Кампања за борба против рак на дојка „Race for the Cure“

Либертас - 27.09.2020

Овој ден е посветен и на превентивата, но и на тие кои се борат се уште со болеста и секако да се потсетиме на тие кои за жал ја изгубиле оваа битка, истакна Елизабета Ѓоргиевска, професор на Стоматолошкиот факултет и сопруга на претседателот Стево ...

Превентивата и раниот скрининг клучни за намалување на ризикот од појава на рак на дојка

Frontline - 27.09.2020

Овој ден е посветен и на превентивата, но и на тие кои се борат се уште со болеста и секако да се потсетиме на тие кои за жал ја изгубиле оваа битка, истакна Елизабета Ѓоргиевска, професор на Стоматолошкиот факултет и сопруга на претседателот Стево ...

Раниот скрининг клучен за намалување на ризикот од појава на рак на дојка

МКД - 27.09.2020

Овој ден е посветен и на превентивата, но и на тие кои се борат се уште со болеста и секако да се потсетиме на тие кои за жал ја изгубиле оваа битка, истакна Елизабета Ѓоргиевска, професор на Стоматолошкиот факултет и сопруга на претседателот Стево ...

Филипче: Сите пациенти со рак на дојка имаат терапија, и во услови на ковид пациентите имаат пристап до здравствени ...

MakPress - 27.09.2020

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска учествуваше на 12. розова прошетка наречена „Напред розово“ во организација на Здружението „Борка - За секој нов ден“, која оваа година е наречена и „Race for the cure“.

Филипче: Сите пациенти со рак на дојка имаат терапија, и во услови на ковид пациентите имаат пристап до здравствени ...

ТВ21 - 27.09.2020

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска учествуваше на 12. розова прошетка наречена „Напред розово“ во организација на Здружението „Борка – За секој нов ден“, која оваа година е наречена и „Race for the cure“.

Филипче: Сите пациенти со рак на дојка имаат терапија, и во услови на Ковид-19 имаат пристап до здравствени услуги

4NEWS - 27.09.2020

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска учествуваше на 12. розова прошетка наречена „Напред розово“ во организација на Здружението „Борка – За секој нов ден“, која оваа година е наречена и „Race for the cure“.

Прошетка по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the Cure“/ГАЛЕРИЈА

Вечер Прес - 27.09.2020

Здружението „Борка – за секој нов ден“ денеска организира настани во 14 градови во државава по повод кампањата за борба против рак на дојка „Race for the cure“, а во соработка со најголемата европска алијанса на пациентски здруженија „Think Pink ...

Филипче на настанот „Напред розово“: Има терапија за сите пациенти со онколошка дијагноза

Мета - 27.09.2020

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска на на 12. розова прошетка наречена „Напред розово“ во организација на Здружението „Борка – За секој нов ден“ порача дека денеска, кога се одбележуваат и три години од одличната соработка на ...

Филипче: Сите пациенти со рак на дојка имаат терапија

Макфакс - 27.09.2020

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска учествуваше на 12. розова прошетка наречена „Напред розово“ во организација на Здружението „Борка – За секој нов ден“, која оваа година е наречена и „Race for the cure“.

Филипче: Сите пациенти со рак на дојка имаат терапија

Вечер - 27.09.2020

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска учествуваше на 12. розова прошетка наречена „Напред розово“ во организација на Здружението „Борка – За секој нов ден“, која оваа година е наречена и „Race for the cure“.

Филипче: Сите пациенти со рак на дојка имаат терапија

Опсервер - 27.09.2020

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска учествуваше на 12. розова прошетка наречена „Напред розово“ во организација на Здружението „Борка – За секој нов ден“, која оваа година е наречена и „Race for the cure“.

Сопругата на претседателот со порака за подигнување на свеста за ракот на дојката

Опсервер - 27.09.2020

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска присуствуваше и се обрати на настанот за подигнување на свеста за ракот на дојката “Race for the cure“ во Градскиот парк. „Имаме двојна обврска во врска со едукацијата, превенцијата и ...

Филипче: Сите пациенти со рак на дојка имаат терапија

Точка - 27.09.2020

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, денеска учествуваше на 12. розова прошетка наречена „Напред розово“ во организација на Здружението „Борка – За секој нов ден“, која оваа година е наречена и „Race for the cure“.

Првата дама Ѓоргиевска со розов апел: Практикувајте самопрегледување на градите, редовни посети кај лекарите и годишни ...

Независен - 27.09.2020

Сопругата на Претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска присуствуваше и се обрати на трката за подигнување на свеста за ракот на дојката “Race for the cure“ во Градскиот парк во Скопје. На настанот се обратија и министерот за здравство, Венко ...

Сопругата на претседателот со порака за подигнување на свеста за ракот на дојката

Вечер - 27.09.2020

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска присуствуваше и се обрати на настанот за подигнување на свеста за ракот на дојката “Race for the cure“ во Градскиот парк. „Имаме двојна обврска во врска со едукацијата, превенцијата и ...

Сопругата на претседателот со порака за подигнување на свеста за ракот на дојката

Скопје1 - 27.09.2020

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска присуствуваше и се обрати на настанот за подигнување на свеста за ракот на дојката “Race for the cure“ во Градскиот парк. „Имаме двојна обврска во врска со едукацијата, превенцијата и ...

Сопругата на претседателот со порака за подигнување на свеста за ракот на дојката

Н.Македонија - 27.09.2020

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска присуствуваше и се обрати на настанот за подигнување на свеста за ракот на дојката „Трка за лекот“ во Градскиот парк. – Имаме двојна обврска во врска со едукацијата, превенцијата и лекувањето ...