TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Стружани во 21 век кубурат со чиста вода за пиење

24 Вести - 26.11.2022

Водата во Струга повторно заматена. Стружани се жалат, велат плаќаат сметки, но или немаат вода или таа е загадена па стравуваат да ја користат. Проблемот се провлекува години наназад, при секој дожд од чешмите буквално тече ...

Стружани плаќаат високи сметки а низ цевките им тече матна вода

Сител - 26.11.2022

Заматената вода секојдневие веќе години наназад во Струга. Граѓаните се жалат дека иако плаќаат високи сметки за вода истата или е загадена или има почести прекини или па воопшто ја нема па се принудени на дополнителни трошоци во време на економска ...