TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Премиерот Заев на промоција на Бела книга 2018

Канал5 - 12.12.2018

Индикаторите покажуваат надеж и перспектива за економскиот раст кој ќе се темели на развојот на бизнис секторот и приватните иницијативи, рече премиерот Зоран Заев на промоцијата. Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев денеска ...

Странските инвеститори во Македонија бараат политичка стабилност и предвидлива деловна клима

24 Вести - 12.12.2018

Странските инвеститори во Македонија и од оваа Влада бараат политичка стабилност и предвидлива деловна клима. Во т.н. Бела книга за 2018 година што беше објавена денеска тие запишаа дека во Македонија им недостасува квалификуван кадар, имаат ...

Странските инвеститори со исти забелешки за бизнис климата

Телма - 12.12.2018

Забелешките исти како претходно, странските инвеститори и на оваа Влада во форма на бела книга и ги испорачаа на Владата барањата како да ја подобри бизнис климата и да го забрза растот. Храброста во политиката да значи и храброст во реформите, ...

Бизнисмените му аплаудираа на Заев, тој вети економска година

Канал5 - 12.12.2018

Стопанската комора со аплауз ја поздрави работата на премиерот Заев за економските политики. На промоцијата на Белата Книга во комората, која треба да служи како алатка за комуникација меѓу бизнисот и владата, првиот човек на комората Азески кажа ...

Странските инвеститори се жалат на бизнис-климата

Алсат-М - 12.12.2018

Советот за странски инвеститори со истите забелешки и за новата влада. Недостатокот на квалификуван кадар, непредвидливата бизнис клима, честото менување на законите, недоволно инвестиции во инфраструктурата, отсуство на структурни реформи се ...

Бизнисот бара јавно-приватен договор со јасни правила на игра

+инфо - 12.12.2018

Бранко Азески, претседател на Стопанската комора изрази задоволство што децениското барање на бизнис заедницата за консензус околу одредени прашања кои се од стратешко значење за бизнисот веќе се прифаќа од власта и опозицијата, што како што рече, е ...

Зaев: ЕУ ќе ни го подига стандардот се додека не бидеме спремни за влез

Вечер Прес - 12.12.2018

Стабилна политичка средина, инвестиции во инфраструктура, дигитализација, зголемување на вработеноста, реформа на јавната администрација се дел од препораките на Советот на странски инвеститори кои се содржани во второто издание на „Белата книга„ ...

Странските инвеститори во Македонија бараат политичка стабилност и предвидлива деловна клима

еМагазин - 12.12.2018

Политичка стабилност, предвидлива деловна клима, инвестиции во инфраструктурата и дигитализацијата, реформи во јавната администрација за нејзина поголема транспарентност и ефикасност и не толку чести промени во законодавството, се дел од препораките ...

Советот на странски инвеститори ќе ја промовира „Белата книга 2018“

Локално - 12.12.2018

Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија денеска ќе го промовира второто издание на „Бела книга 2018“. Целта на публикацијата е унапредување на бизнис климата во земјата преку конструктивни препораки и мислења од ...

(Видео) Заев: Индикаторите покажуваат надеж и перспектива за економскиот раст

Макфакс - 12.12.2018

Сите индикатори покажуваат дека има огромна перспектива и надеж за економскиот раст и развој. Секако тоа е возможно со развој на бизнис секторот, на приватните иницијативи и тука ги темелиме сите наши надежи, истакна премиерот Зоран Заев на настан ...

Странските инвеститори бараат политичка стабилност и не чести промени на законите

Мета - 12.12.2018

Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија денеска го промовираште второто издание на „Бела книга 2018“, публикација во која се содржани препораки до македонската Влада како да се подобри деловната клима во државата.

Советот на странски инвеститори ќе ја промовира „Белата книга 2018“

А1 On - 12.12.2018

Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија денеска ќе го промовира второто издание на „Бела книга 2018“. Целта на публикацијата е унапредување на бизнис климата во земјата преку конструктивни препораки и мислења од ...

Заев: Индикаторите покажуваат надеж и перспектива за економскиот раст

Точка - 12.12.2018

Сите индикатори покажуваат дека има огромна перспектива и надеж за економскиот раст и развој. Секако тоа е возможно со развој на бизнис секторот, на приватните иницијативи и тука ги темелиме сите наши надежи, истакна премиерот Зоран Заев на настан ...

Странските инвеститори во Македонија бараат политичка стабилност и предвидлива деловна клима

Н.Македонија - 12.12.2018

Политичка стабилност, предвидлива деловна клима, инвестиции во инфраструктурата и дигитализацијата, реформи во јавната администрација за нејзина поголема транспарентност и ефикасност и не толку чести промени во законодавството, се дел од препораките ...

Промоција на „Белата книга 2018“

MTM - 12.12.2018

Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија денеска ќе го промовира второто издание на „Бела книга 2018“. Целта на публикацијата е унапредување на бизнис климата во земјата преку конструктивни препораки и мислења од ...

ВИДЕО: Странските инвеститори во Македонија бараат политичка стабилност и предвидлива деловна клима

А1 On - 12.12.2018

Политичка стабилност, предвидлива деловна клима, инвестиции во инфраструктурата и дигитализацијата, реформи во јавната администрација за нејзина поголема транспарентност и ефикасност и не толку чести промени во законодавството, се дел од препораките ...

Советот на странски инвеститори ќе ја промовира „Белата книга 2018“

Вечер Прес - 12.12.2018

Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија денеска ќе го промовира второто издание на „Бела книга 2018“. Целта на публикацијата е унапредување на бизнис климата во земјата преку конструктивни препораки и мислења од ...

Странските инвеститори во Македонија бараат политичка стабилност и предвидлива деловна клима

Денар - 12.12.2018

Политичка стабилност, предвидлива деловна клима, инвестиции во инфраструктурата и дигитализацијата, реформи во јавната администрација за нејзина поголема транспарентност и ефикасност и не толку чести промени во законодавството, се дел од препораките ...

Советот на странски инвеститори ќе ја промовира „Белата книга 2018“

Денар - 12.12.2018

Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија денеска ќе го промовира второто издание на „Бела книга 2018“. Целта на публикацијата е унапредување на бизнис климата во земјата преку конструктивни препораки и мислења од ...

Советот на странски инвеститори ќе ја промовира „Белата книга 2018“

Сител - 12.12.2018

Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија денеска ќе го промовира второто издание на „Бела книга 2018“. Целта на публикацијата е унапредување на бизнис климата во земјата преку конструктивни препораки и мислења од ...