TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Загадениот воздух ја чини Европа 166 милијарди евра годишно

Локално - 21.10.2020

Загадениот воздух ја чини Европа 166 милијарди евра годишно, стои во студијата на CE Delft од Брисел, којшто ги испитува трошоците за прерана смрт, болест и изгубени работни места поради нечист воздух во 432 градови во Европа.

Загадување на воздух: Како ефикасно да го мериме?

Smartportal - 20.10.2020

Само во Македонија на годишно ниво се забележуваат по повеќе од 2.500 случаи на прерана смрт од заболувања и компликации предизвикани од воздушното загадување Луѓето насекаде низ светот ги чувствуваат негативните ефекти од воздушното загадување.

Македонска компанија разви иновативно решение зе мерење на загадувањето

Црнобело - 20.10.2020

Луѓето насекаде низ светот ги чувствуваат негативните ефекти од воздушното загадување. Најновите истражувања покажуваат дека скоро 90% од луѓето во светот дишат загаден воздух, што причинува прерана смрт на преку 4 милиони луѓе глобално.

Македонска компанија разви иновативно решение зе мерење на загадувањето!

Бизнис Вести - 20.10.2020

Луѓето насекаде низ светот ги чувствуваат негативните ефекти од воздушното загадување. Најновите истражувања покажуваат дека скоро 90% од луѓето во светот дишат загаден воздух, што причинува прерана смрт на преку 4 милиони луѓе глобално.

Македонска компанија разви иновативно решение зе мерење на загадувањето!

Денар - 20.10.2020

Луѓето насекаде низ светот ги чувствуваат негативните ефекти од воздушното загадување. Најновите истражувања покажуваат дека скоро 90% од луѓето во светот дишат загаден воздух, што причинува прерана смрт на преку 4 милиони луѓе глобално.

Загадување на воздух: како ефикасно да го мериме?

Скопје инфо - 20.10.2020

Луѓето насекаде низ светот ги чувствуваат негативните ефекти од воздушното загадување. Најновите истражувања покажуваат дека скоро 90% од луѓето во светот дишат загаден воздух, што причинува прерана смрт на преку 4 милиони луѓе глобално.

Македонска компанија разви иновативно решение зе мерење на загадувањето!

USB - 20.10.2020

Луѓето насекаде низ светот ги чувствуваат негативните ефекти од воздушното загадување. Најновите истражувања покажуваат дека скоро 90% од луѓето во светот дишат загаден воздух, што причинува прерана смрт на преку 4 милиони луѓе глобално.

Загадување на воздух: како ефикасно да го мериме?

Точка - 20.10.2020

Луѓето насекаде низ светот ги чувствуваат негативните ефекти од воздушното загадување. Најновите истражувања покажуваат дека скоро 90% од луѓето во светот дишат загаден воздух, што причинува прерана смрт на преку 4 милиони луѓе глобално.